Lucrarile de reamenajare a pistei de biciclete si a trotuarelor de pe Calea Victoriei nici nu au fost finalizate, ca soferii au si inceput sa rupa stalpisorii (bolarzi) pusi de municipalitate pentru a impiedica masinile sa parcheze pe trotuar. Astfel, in fata casei Uniunii Scriitorilor si in fata Bibliotecii Centrale Universitare au fost rupti sau scosi din pamant aproximativ 20 de stalpisori, acolo producandu-se in urma cu cateva saptamani un grav accident rutier. In cazul bolarzilor scosi din fata BCU se poate vedea ca acestia au fost ingropati doar centimetri. Si un spatiu verde proaspat amenajat de municipalitate la intersectia Caii Victoriei cu Calea Grivitei a fost distrus de masinile parcate neregulamentar.

Calea Victoriei 2Foto: Hotnews

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca distrugerile produse mobilierului stradal (stalpisori de protectie) au rezultat, in majoritatea cazurilor, in urma producerii accidentelor rutiere.

"In situatiile in care autorii acestor accidente au fost identificati, s-au demarat procedurile de recuperare a prejudiciului produs (valoare stalpisori+ manopera), institutia noastra nefiind abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale conform prevederilor legale in vigoare", se arata in raspunsul trimis de municipalitate.

Intrebati de HotNews.ro cat costa un stalpisor, reprezentantii Administratiei Strazilor Bucuresti tin la secret acest lucru.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti a dat de la inceputul anului pana in prezent in zona Calea Victoriei, intre Piata Victoriei si B-dul. Regina Elisabeta, 40 de sanctiuni contraventionale in valoare de 7.800 lei, plus punctele de penalizare aferente, soferilor care au stationat pe trotuar si au rupt bolarzi. Totodata au mai fost aplicate 80 de avertismente scrise si verbale.

Lucrarile de largire a trotuarelor de pe Calea Victoriei si amenajarea unei piste pentru biciclete au inceput in primavara anului 2014 fiind realizate de Administratia Strazilor Bucuresti, institutie care tine de Primaria Capitalei. Pentru executarea lor, municipalitatea a anunta ca va plati 8,7 milioane de lei firmei Tehnologica Radion. Proiectul prevede largirea trotuarelor, ingustrarea carosabilului la doua benzi pe sens si amenajarea unei piste pentru biciclisti. Pana in prezent au fost largite trotuarele, carosabilul a fost refacut si s-au trasat marcajele rutiere, au fost plantati pomi si se mai lucreaza doar la amenajarea pistei pentru biciclete, tronsonul din fata Palatului Regal.

FOTOGALERIE Stalpisori distrusi pe Calea Victoriei