Primaria sectorului 2 a suspendat autorizatia de construire pe care a emis-o pentru ridicarea unui imobil de opt etaje intre blocurile de pe Aleea Lunguletu din Capitala. Decizia Primariei vine dupa ce riveranii au protestat si au cerut anularea autorizatiei si a documentatiei de urbanism care stau la baza proiectului pe motiv ca ar fi fost emise ilegal, iar blocul de opt etaje se ridica la cativa metri de ferestrele lor le ia lumina si le distruge spatiul verde.

Santier Aleea Lunguletu Foto: Hotnews

"Grupul civic "Luptam pentru Aleea lunguletu" format din 1500 de cetateni si 3 asociatii de proprietari a reusit sa opreasca constructia ilegala a unei cladiri aprobate de Primaria Sectorului 2. Constructia de 8 etaje din Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2 (n.r Aleea Lunguletu) incalca nenumarate prevederi, iar principalele consecinte negative erau supraaglomerarea zonei si scaderea drastica a calitatii vietii cetatenilor din zona. Permitandu-se construirea unei cladiri de 8 etaje intr-o zona cu regim de construire de maxim 2 etaje si foarte aproape de celelalte blocuri, se ajungea la probleme precum: supraaglomerare, pericol pentru structura de rezistenta a blocurilor din jur construite in 1963, scaderea drastica a gradului de insorire, defrisarea putinului spatiu verde. Constructia a fost oprita prin suspendarea in vederea revocarii definitive de catre Primarul Neculai Ontanu a autorizatiei de construire. Speram ca acesta este un prim pas catre o comunicare eficienta si transparenta intre autoritatile publice si cetateni", se arata intr-un comunicat trimis de fundatia CeRe care ii ajuta pe cetateni in comunicarea cu autoritatile.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a promis la sfarsitul lunii februarie cetatenilor din grupul de initiativa civica "Luptam pentru Aleea Lunguletu" ca va verifica legalitatea documentelorr care stau la baza autorizatiei de construire emise de Primaria sectorului 2 pentru imobilul de 8 etaje.

In plus, Primaria sectorului 2 a promis ca va verifica si legalitatea activitatilor derulate pe santier si se vor lua masuri de sanctionare in cazul nerespectarii prevederilor legale. De asemenea, se vor verifica distrugerile ilegale de copaci, fara aviz de mediu, copaci aflati pe spatiul public si abuziv dezradacinati de santierul in lucru, potrivit CeRe.

De asemenea, reprezentantii Primariei au promis ca vor propune actualului proprietar, Dinu Elvis, sa cumpere terenul si sa construiasca acolo un parc pentru folosul comunitatii.

Pe 7 februarie 2015 cetatenii din zona au organizat un protest in fata santierului.

"Protestam impotriva construirii unui bloc de parter, subsol plus opt etaje care se va construi pe o suprafata mica, in jur de 300 mp, in imediata apropriere a blocurilor deja existente. Patru metri fata de un bloc si sapte metri fata de altul este distanta la care se va ridica noua cladire. Blocurile sunt din 1963, sunt foarte vechi, traiul ne este deranjat de aceasta cladire noua. Ne deranjeaza ca este foarte apropiata de blocurile existente, ca vom fi deranjati din linistea pe care o aveam. Noi nu avem locuri de parcare, nu avem un parculet unde sa se joace copii si vine sa ne construiasca un bloc de 8 etaje care are doar 15 apartamente, iar noi suntem 500-600 de persoane. Noi dorim ca proprietarul sa faca pe acel teren o parcare, sau un bloc cu 3-4 nivele care nu ne-ar deranja asa tare, sau un parculet. Primaria sectorului 2 a spus ca autorizatia este corecta. Noi consideram ca nu este", a spus Cristina Necola, 48 ani, unul dintre protestatari, pe 7 februarie 2015. Citeste aici mai mult.

Cladirea de 8 etaje se construieste pe str. Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2 si a fost autorizata de Primaria sectorului 2 pe 14 noiembrie 2014, beneficiar fiind firma RESIDENCE INN. Autorizatia de construire a fost data in baza unui plan urbanistic de detaliu aprobat de Consiliul local sector 2 pe 22 noiembrie 2012.