Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a promis cetatenilor din grupul de initiativa civica "Luptam pentru Aleea Lunguletu" ca va verifica legalitatea documentelorr care stau la baza unei autorizatii de construire emise de Primaria sectorului 2 pentru un imobil de 8 etaje, intre blocurile de pe Aleea Lunguletu. Pana se fac verificarile, Primaria a decis suspendarea lucrarilor de construire pe o perioada de zece zile. Reamintim ca pe 7 februarie, circa 100 de persoane au protestat pe Aleea Lunguletu din Capitala, cerand Primariei sectorului 2 sa opreasca construirea blocului de opt etaje pe care l-a autorizat la cativa metri de ferestrele lor.

Santier Aleea Lunguletu Foto: Hotnews

"In cadrul intalnirii de pe 19 februarie 2015, la care au participat primarul Neculai Ontanu, Arhitectul Sef Dalia Stegarus, Directorul General al Politiei Locale sector 2, Dobrila Aurel, Sef Serviciului Disciplina in Constructii, Doinel Lefter, 5 reprezentanti ai grupului "Luptam pentru Aleea Lunguletu" si un reprezentant CeRe, primarul Neculai Ontanu a promis ca legalitatea documentelor ce stau la baza autorizarii constructiei de 8 etaje vor fi temeinic verificate si se va organiza o dezbatere publica pentru consultarea comunitatii cu privire la proiectul de constructie si la PUD- ul ce sta la baza autorizatiei", se arata intr-un comunicat al fundatiei CeRe.

In plus, Primaria sectorului 2 a promis ca va verifica si legalitatea activitatilor derulate pe santier si se vor lua masuri de sanctionare in cazul nerespectarii prevederilor legale. De asemenea, se vor verifica distrugerile ilegale de copaci, fara aviz de mediu, copaci aflati pe spatiul public si abuziv dezradacinati de santierul in lucru, potrivit CeRe.

De asemenea, reprezentantii Primariei au promis ca vor propune actualului proprietar, Dinu Elvis, sa cumpere terenul si sa construiasca acolo un parc pentru folosul comunitatii.

Grupul civic a mers in audienta la toate institutiile responsabile (Primaria Sectorului 2, consilieri locali, Arhitect Sef sector 2, Dalia Stegarus, Politia Locala Sector 2 si Disciplina in Constructii Sector 2, Inspectoratul de Stat in Constructii ) si au trimis nenumarate solicitarii scrise pentru a se verifica legalitatea documentatiilor ce stau la baza autorizarii constructiei.

Pe 7 februarie 2015 cetatenii din zona au organizat un protest in fata santierului.

"Protestam impotriva construirii unui bloc de parter, subsol plus opt etaje care se va construi pe o suprafata mica, in jur de 300 mp, in imediata apropriere a blocurilor deja existente. Patru metri fata de un bloc si sapte metri fata de altul este distanta la care se va ridica noua cladire. Blocurile sunt din 1963, sunt foarte vechi, traiul ne este deranjat de aceasta cladire noua. Ne deranjeaza ca este foarte apropiata de blocurile existente, ca vom fi deranjati din linistea pe care o aveam. Noi nu avem locuri de parcare, nu avem un parculet unde sa se joace copii si vine sa ne construiasca un bloc de 8 etaje care are doar 15 apartamente, iar noi suntem 500-600 de persoane. Noi dorim ca proprietarul sa faca pe acel teren o parcare, sau un bloc cu 3-4 nivele care nu ne-ar deranja asa tare, sau un parculet. Primaria sectorului 2 a spus ca autorizatia este corecta. Noi consideram ca nu este", a spus Cristina Necola, 48 ani, unul dintre protestatari, pe 7 februarie 2015. Citeste aici mai mult.

Cladirea de 8 etaje se construieste pe str. Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2 si a fost autorizata de Primaria sectorului 2 pe 14 noiembrie 2014, beneficiar fiind firma RESIDENCE INN. Autorizatia de construire a fost data in baza unui plan urbanistic de detaliu aprobat de Consiliul local sector 2 pe 22 noiembrie 2012.