In Suceava, pe unul din bulevardele mari din oras, chiar in fata unui liceu, o echipa de muncitori a improvizat o buda din placi OSB, chiar in mijlocul trotuarului, desi la mica distanta de locul respectiv se gaseste o toaleta publica functionala. Muncitorii lucreaza intr-un proiect cu fonduri europene de circa 8 milioane de euro. "Si, ca niste angajati europeni, intr-un oras european, pe bani europeni, muncitorii au ridicat WC-ul cu o gaura in placa OSB si evacuare direct in canal", scrie publicatia locala Monitorul de Suceava.

Buda improvizata in mijlocul unui trotuar din SuceavaFoto: Monitorul de Suceava

Pe Calea Unirii din Municipiul Suceava, chiar in fata Colegiului Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" Suceava, a aparut o buda din placi OSB fix in mijlocul trotuarului, noteaza publicatia locala.

"WC-ul in cauza ar fi fost ridicat vineri seara, fiind improvizat chiar peste gura unui canal. "Suspectii" ar fi muncitori ai firmei Victor Construct care lucreaza la pavimentul trotuarelor din fata colegiului si pana la sediul de primarie din Burdujeni, lucrari prevazute intr-un proiect cu fonduri europene (in jur de 8 milioane de euro) - "Reabilitare strazi, poduri si pasaj". Si, ca niste angajati europeni, intr-un oras european, pe bani europeni, muncitorii au ridicat WC-ul cu o gaura in placa OSB si evacuare direct in canal.

Culmea, la cateva zeci de metri se afla o toaleta publica, insa nevoile, se pare, au fost unele urgente, care nu suportau deplasare, asa ca muncitorii s-au pus pe treaba. Si mare, si mica", scrie Monitorul de Suceava.

Potrivit reporterilor din Suceava, parerile trecatorilor si a oamenilor din zona sunt impartite.

"La tara, il duc in gradina, la 200 de metri, ti-i rusine la strada... ca si cum ai pune WC-ul la poarta", isi da cu parerea o alta femeia.

De pe geamul unei masini, un tanar face o fotografie cu telefonul mobil. Redactorul intreaba: "Cum vi se pare?". "Mirobolant", raspunde razand fotograful amator.

Gestionarul de la un butic din zona chiar ii felicita pe cei care l-au ridicat: "Ei sunt vreo 30 de muncitori, trebuie sa mearga la un WC, i-am mai lasat sa-si faca nevoile la mine... Eu zic ca au facut o treaba buna. Decat sa-i vezi ca-si face nevoile in strada. Eu zic chiar ca este de nota 10. Au pus WC-ul pe canal. As vrea ca toti care lucreaza in constructii sa faca ce au facut baietii astia. Bravo lor!"