​​VIDEO-INTERVIU Razvan Bancescu, seful de proiect al ASPA: In Bucuresti au fost eutanasiati circa 30.000 de maidanezi si au mai ramas pe strazi 3.000. Problema e ca in adaposturile ilegale ale ONG-urilor sunt 15.000 de caini

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 12 februarie 2015, 8:47 Actualitate | Administratie Locala


Razvan Bancescu
Foto: AGERPRES
In prezent, pe strazile Capitalei mai sunt circa 3.000 de caini, din 65.000 cat estima primaria Capitalei in 2013 ca ar fi pe strazile orasului, a declarat Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Primaria Capitalei, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta spune ca din septembrie 2013, cand a inceput programul de gestionare a maidanezilor, si pana in prezent au fost eutanasiati circa 30.000 de maidanezi, iar circa 24.000 au fost adoptati fie de persoane fizice, fie de ONG-uri, ASPA cheltuind pentru realizarea acestui proiect circa 3,4 milioane de euro. Bancescu spune ca sunt ONG-uri care detin in Bucuresti si in imediata vecinatate a orasului circa 24 de adaposturi ilegale care gazduiesc peste 15.000 de caini.Reporter: Cati caini mai sunt in prezent pe strazile Capitalei?

Razvan Bancescu:
Circa 3000 de caini pornind de la o estimare de 65.000.

Reporter: Cati caini a eutanasiat municipalitatea din octombrie 2013 cand a demarat acest program pana in prezent? Cati au fost dati spre adoptie in Romania si cati in strainatate?

Razvan Bancescu:
Aproximativ 30.000 de caini au fost eutanasiati, iar 23-24.000 au fost dati spre adoptie. Dintre acestia, in jur de 6.500 sunt cu adrese certe fie in Romania, fie in afara tarii. Celorlalti li s-a pierdut urma, dar majoritatea au ajuns in afara tarii. Principalele destinatii au fost Germania, Danemarca, Belgia, Olanda si Marea Britanie.

Reporter: In urma cu cateva saptamani ati declarat ca 90% dintre cainii dati spre adoptie in strainatate sunt folositi in alte scopuri decat cele declarate, respectiv zoofilie, experimente medicale, etc. Ce argumente aveti, fiindca sunt multe voci care au spus ca aceasta afirmatie este exagerata sau neadevarata?

Razvan Bancescu:
In conferinta de pe 15 ianuarie am declarat ca 90% dintre cainii maidanezi din Romania luati de la ASPA si dusi in strainatate, ajung in locatii incerte. Exagerarea este permisa inclusiv in jurnalism. Nu are de ce sa fie exclusa in privinta noastra, atat timp cat suntem comunicatori. Avem probe directe privind anumite utilizari ale acelor caini si probe indirecte. Daca mergem strict pe procedura, toti cainii care ies in spatiul comunitar trebuie inregistrati in Sistemul European de Urmarire a Miscarii Animalelor. Pentru acest sistem exista la Bucuresti, de unde pleaca cainii, un numar de conturi care inregistreaza aceste plecari, iar la destinatie, ei trebuie sa fie scosi din sistem. Sunt anumiti operatori autorizati in fiecare tara si pe fiecare tip de transport (terestru, aerian, naval). Daca comparam datele cu cainii incarcati si descarcati din sistem in diferite tari, o sa vedeti diferente foarte mari, dispar niste caini. Pe alte tipuri de animale, controlul este foarte strict, daca s-au incarcat in sistem 100 de bovine, atatea trebuie sa iasa. In paralel cu acest sistem, sunt acesti traficanti, multi care trec granita cu caini fara acte sau fara sa fie inregistrati in sistem - avem dovezi si aici.

Reporter: D-voastra spuneti ca s-au dat spre adoptie 24.000 de caini, dar ati putut verifica unde s-au dus doar 6.000. Restul 18.000 le-ati pierdut urma. Acestia au ramas in tara sau au plecat in strainatate? Va intreb fiindca au fost foarte multe reclamatii cu caini abandonati in judetul Ilfov sau in alte localitati din tara.

Razvan Bancescu:
Au fost si caini traficati in strainatate si caini abandonati in comune din tara. Cand avem un lot de caini adoptati care au ca destinatie un lot agricol dintr-o comuna, noi sesizam primaria respectiva si ea ne raspunde, confirmandu-ne sau infirmandu-ne. Majoritatea ne infirma si am ajuns la concluzia ca "adoptatorii" care fac asta o fac doar ca sa scoata cainii de la ASPA dupa care ii duc in alta parte.

Reporter: La ultima sedinta de Consiliu General a venit un europarlamentar german care a cerut demisia d-voastra si a cerut sa va retrageti afirmatia privind zoofilia pentru ca jigniti profund autoritatile din Germania si Danemarca. Cum comentati?

Razvan Bancescu:
Eu nu am facut referire la autoritatile din aceste state, ci la traficantii care duc acesti caini in afara tarii fara sa ii intereseze ce se intampla mai departe cu ei. Este un exemplu de ipocrizie crasa sa te legi cu lanturi de portile adapostului ASPA, sa critici activitatea noastra si sa blochezi masinile de capturare, spunand ca suntem criminali, ca nu iubim cainii, cand lor nu le pasa. Nu am avut intentia sa jignesc nicio autoritate, dovada si lipsa de reactie a ambasadei Germaniei la Bucuresti sau lipsa de reactie din partea autoritatilor nationale si regionale la ambasada Romaniei din Germania.

Domnul Eck este un sustinator infocat al cauzei animalelor, lucru pe care il respect, dar nu vom tolera intentia si imixtiunea din afara privind securitatea cetatenilor din Bucuresti. Atat timp cat sunt semnalate cazuri de abuz impotriva animalelor, dam toata dreptatea oricarui europarlamentar sau simplu cetatean, dar in privinta mentinerii sau opririi activitatilor de capturare in Bucuresti nu avem ce discuta cu ei. Nu imi retrag afirmatiile facute. In plus, s-au incalcat niste proceduri privind luarea de cuvant in sedinta respectiva, vom cerceta ce s-a intamplat.

Reporter: Cati caini mai aveti in adaposturile municipalitatii pe langa cei 3.000 care sunt pe strazi?
Razvan Bancescu:
Aproximativ 1.100.

Reporter: Cati bani ati cheltuit din octombrie 2013 pana in prezent pentru capturarea, transportul si eutanasierea cainilor?

Razvan Bancescu:
Am avut pentu acest proiect un buget de 3,4 milioane de euro. 84% din aceasta suma reprezinta cheltuieli operationale cu proiectul - capturare, transport, sterilizare, microcipare, eutanasiere. 16% reprezinta cheltuielile non-operationale - plata taxelor si contributiilor sociale pentru angajatii ASPA si diverse.

Reporter: Au fost mai multe filmulete prezentate de ONG-uri in care se aratau rele tratamente impotriva cainilor din adaposturile publice printre care si cele ale ASPA. De ce se intampla astfel de lucruri in adaposturile ASPA si ce masuri luati?

Razvan Bancescu:
Nu este o afirmatie ca se intampla astfel de lucruri in adaposturile ASPA. Dovada stau controalele de la ANSVSA si a Directiilor Sanitar Veterinare Regionale - DSV Bucuresti, Ilfov, Giurgiu care au aratat ca lucrurile nu stau asa. Noi nu am sustinut niciodata ca animalele de la noi stau in conditii de cinci stele, dar ce este necesar si minim stabilit de lege se intampla la noi in adapost. Viata in adapost nu este viata pentru maidanezi, adapostul este un punct de tranzit. Conditiile din acest punct de tranzit, in functie de managerul fiecarui adapost, pot fi mai bune sau mai rele. La noi sunt conditii decente. Am avut cazuri in care au fost sesizate rele tratamente impotriva animalelor, am sesizat Parchetul, iar acei oameni au fost dati afara. Dar de la aceste cazuri izolate si pana la a pune eticheta pe toata institutia, este o greseala si face parte din programul lor de manipulare.

In legatura cu conditiile din adaposturi, ati fost in cele 24 adaposturi clandestine sa vedeti in ce conditii stau cainii? Nu a fost nimeni pana acum, dar ne vom ocupa sa ajunga toata lumea. Avem o parte din imagini filmate cu drona, avem fotografii terestre. Atunci o sa comparam lagarele ASPA cu faimoasele adaposturi ale ONG-urilor. Aceste adaposturi sunt si in Bucuresti si in afara Bucurestiului. Noi monitorizam toate adaposturile aflate pana la o ora de Bucuresti pentru a reduce traficul de caini. Sunt situatii in care doresc sa repopuleze Bucurestiul cu caini. In aceste 24 de adaposturi sunt peste 15.000 de caini. Sunt caini fie adoptati de la noi, fie luati direct de pe strada. Altii s-au inmultit direct la ei in adapost fiindca nu respecta regulile privind sterilizarea, tocmai ei care au spus ca asta este solutia pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Cainii nu sunt nici inregistrati. Avem chiar dovezi ca maidanezii luati de la ASPA sunt decrotaliati si demicrocipati in unele dintre aceste adaposturi.


Reporter: Cum s-au implicat pana acum ONG-urile in adoptii si in salvarea maidanezilor de la eutanasiere? Din totalul de adoptii, cati caini au fost adoptati de ONG-uri si cati de persoane fizice? Ce ONG-uri au luat cei mai multi caini?

Razvan Bancescu: 
Daca vorbim de salvarea cainilor, singurele demersuri facute in salvarea cainilor de pe strazi au fost sa impiedice actiunile de capturare ale ASPA. Stiti bine ce s-a intamplat vara trecuta. Daca vorbim de adoptii, dupa scandalul privind decesul lui Ionut, cu asociatia Caleidoscop, dupa situatia de la ADP sector 5, cu acei caini care apartineau Asociatiei Cutu-Cutu, dupa cazul femeii decedate in Parcul Obor, unde o parte din cainii care au muscat apartineau lui Cutu-Cutu si altei ONG-iste, ONG-urile au renuntat sa mai ia caini in mod direct si ii iau prin interpusi. Noi avem aceste liste si stim legatura intre interpusi si ONG-uri, dar este un lucru informal.

Reporter: Din cate stiu eu, foarte multi caini au ajuns la Dog Town.

Razvan Bancescu:
Dog Town a luat tot ce a insemnat caine neadoptat si nerevendicat in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, cand noi altfel trebuia sa inchidem activitatea fiindca nu mai aveam locuri in adaposturi si nu puteam eutanasia. Dog Town personal m-a sprijinit in bunul start al acestui proiect. Dupa aceasta perioada nu a mai adoptat. In total, Dog Town a luat peste 2.500 de caini, fiind ONG-ul care a luat cei mai multi caini cu acte. Din totalul adoptiilor, persoanele fizice au adoptat circa 3.000-4.000 de caini, iar restul pana la 24.000 au fost adoptati de ONG-uri. Ca marturie avem camerele video de la intrarea in adaposturi unde se vede clar ca doua-trei zile la rand vine o persoana, doua persoane sa adopte si brusc apar camioane care incarca zeci de caini pentru doi-trei interpusi care si-au bagat actele la inaintare.

Reporter: Cati dintre cainii adoptati au fost abandonati?

Razvan Bancescu:
Din documentele noastre, doar 8-9 cazuri in ultimul an, a scazut foarte mult acest fenomen, deoarece de fiecare data cand am prins pe cineva ca a facut asta, am prezentat cazul presei. In plus, au fost si dosare penale deschise privind abandonul. Multe dintre aceste dosare sunt aproape de final. Problema este ca in noul Cod Penal, abandonul nu mai este catalogat drept infractiune. Acum cei care abandoneaza sunt amendati, iar daca respectivul caine omoara pe cineva, omorul din culpa este o infractiune foarte grava si este pedepsit ca atare. In plus, noi avem un regulament aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti care spune ca persoanele care abandoneaza caini, un an nu mai poate adopta de la noi. Unii au rezolvat aceasta problema si adopta prin interpusi.


Reporter: La inceputul acestui an ati anuntat ca numarul de persoane muscate a scazut in decembrie 2014 fata de decembrie 2013 cu 90%. Noi am primit la redactie o sesizare de la un cititor care sustine ca aceste cifre sunt false. Datele d-voastra sunt corecte?

Razvan Bancescu:
Nu este prima oara cand avem o astfel de situatie. Acel cititor sa se informeze mai corect atat timp cat ii permite statistica de la Matei Bals. Am adus aici datele oficiale. Sunt folosite 18 fisiere si nu toate sunt publice. Am folosit pe parcursul intregului proiect numai cifrele date de Matei Bals. Nu este primul atac la adresa mea si la adresa spitalului. Intai au spus ca cifrele de la Matei Bals sunt false. Acum au schimbat placa si spun ca eu nu dau cifrele corecte.


Reporter: La inceputul acestui an ati anuntat ca numarul de persoane muscate a scazut in decembrie 2014 fata de decembrie 2013 cu 90%, iar numarul de maidanezi de pe strada a scazut cu 80%. Ce se intampla mai departe, cum veti gestiona aceasta problema fiindca daca nu mai faceti nimic, in cativa ani se va ajunge in aceeasi situatie ca in 2013?

Razvan Bancescu:
Raspunderea ASPA este in ceea ce priveste maidanezii. Daca in continuare lumea va abandona, sau din dorinta ONG-urilor de a repopula orasul, se vor descarca caini in Bucuresti, ASPA va fi in permanenta pe strazi. Dl. primar a anuntat pe 30 septembrie 2013 proiectul privind reducerea numarului de caini si de muscaturi, dar programul de gestionare este un serviciu de utilitate publica permanent.

Reporter: Veti continua cu eutanasierea?

Razvan Bancescu:
Da.

Reporter: Veti continua sa prindeti cainii cu ajutorul acelor firme sau cu angajatii ASPA?

Razvan Bancescu:
Pana la finalul contractului, care expira in septembrie, vom continua cu acele firme. Dupa care vom face o alta licitatie. ASPA nu poate face singura prinderea pana nu primeste derogare pentru ocuparea posturilor neocupate, nu are cum sa faca fata solicitarilor cetatenilor. Si decat sa ne batem joc de tot ce am facut pana acum, vom merge tot cu societati private, pe care le vom desemna in urma unei licitatii.

Reporter: Au existat afirmatii ca platiti foarte mult pentru capturarea unui caine - 229 de lei. Nu ati gasit mai ieftin?

Razvan Bancescu:
Este pretul minim stabilit prin licitatie. Din cei sapte participanti, acesta a fost pretul cel mai mic. Mai mult, Curtea de Conturi, la controlul facut in 2013, a constatat ca neconformitate conditia noastra ca toti participantii sa se conformeze pretului cel mai mic. Au spus ca nu aveam voie sa facem asta. Vom vedea in toamna cand se vor relua procedurile ce pret va fi, dar va spun sigur ca nu are cum sa fie mai putin de atat.


Reporter: Cate adaposturi are municipalitatea in prezent si daca aveti in plan sa faceti altele noi sau sa le extindeti pe cele existente?

Razvan Bancescu:
  Tot timpul am gandit partea de servicii si partea de infrastructura ca lucruri de suport in derularea unui proiect. Tot timpul trebuie gandit de la proiect si rezultatul dorit la infrastructura si nu invers. Altfel nu putem demonstra nimanui buna intentie. In prezent, ASPA gestioneaza 3 adaposturi, dintre care in proprietatea noastra sunt doua - Pallady si Mihailesti - iar in administrare cel de la Bragadiru, preluat de la Administratia Nationala a Penitenciarelor. In mod normal, spre finalul de program si reducand numarul de capturari zilnic, ne punem intrebarea daca nu cumva trebuie sa inchidem unul dintre adaposturi, judecand din punct de vedere al costurilor. Primul care ar urma sa il inchidem ar fi cel din Bragadiru, care nu este al nostru. Trebuie sa luam in calcul si lucrarile de modernizare pe care trebuie sa le facem, atat din punct de vedere al infrastructurii cat si din punct de vedere al functionalitatii.

Noi prin hotararea de CGMB prin care ne este reglementata activitatea suntem imputerniciti doar in problema cainilor, nu a pisicilor, cailor, lebedelor. In orice oras european, serviciul de ecarisaj are dreptul de a justifica actiunile si privind restul animalelor. La modernizare vom tine cont daca vom include si alte animale in domeniul de activitate. Atat timp cat nu exista o lege clara, va trebui sa stabilim niste proceduri privind fluxul lor. Nu ne putem asuma un spital al animalelor, dar animalele reprezinta risc pentru populatie, fie privind muscatura, fie privind bolile pe care le poarta, iar ASPA  trebuie sa poata interveni.

Contractul de la Bragadiru expira la anul in aprilie. Pana atunci trebuie sa luam si hotararea daca extindem programul si pe ILFOV pentru a folosi capacitatile pe care le avem sau nu.

Reporter: Aveti in discutie un protocol cu Judetul Ilfov pentru capturarea cainilor de acolo?

Razvan Bancescu: 
Sunt multi bucuresteni care platesc taxe in Bucuresti, dar locuiesc in Ilfov. Sunt multi asa zisi iubitori de caini care in septembrie-octombrie 2013 au luat caini din Bucuresti si i-au dus in Ilfov in incercarea de a ii salva. Doar le-au amanat putin soarta, dar nu s-au gandit ce rau le fac cetatenilor care locuiesc acolo.

Un protocol de colaborare in acest sens intre Bucuresti si Ilfov, fiindca sunt doua unitati administrativ teritoriale diferite, se face in baza unor hotarari de Consiliu luate la nivelul fiecarei unitati. Ultimul pas institutional este semnarea acelui protocol.

Reporter: Cine va plati pentru ridicarea cainilor din Ilfov?

Razvan Bancescu:
Ilfovul nu are bani acum sa plateasca transportul preorasenesc realizat de RATB, deci pentru caini nu cred ca vor avea resurse. Pe de alta parte, este normal ca Primaria Capitalei sa nu accepte sa faca bec tot Ilfovul pe banii ei, dar macar localitatile din interiorul centurii, cele care ne creaza probleme si acum, se pot face.

Reporter: Eu am vorbit cu primarii catorva localitati din Ilfov si au spus ca au contracte cu firme care fac activitatea de ecarisaj.

Razvan Bancescu:
Rezultatele arata ca nu este asa.

Reporter: Spuneati ca Dog Town v-a ajutat foarte mult si a luat cateva mii de caini. Ati dat vreun ban catre acest adapost?

Razvan Bancescu:
Nu. Aceste acuzatii s-au facut inca din campania electorala a domnului Oprescu din 2012. Nu este frumos sa dau nume. Va spun doar ca aceasta chestiune a facut obiectul unui dosar DNA, solicitandu-se documente atat de la ASPA cat si de la Dog Town care au dovedit clar ca nu s-a dat niciun ban, nici in 2012, nici in 2013, nici in 2014 si nu se da niciun ban nici acum. Nu am avut pentru ce sa dam bani. Ei singuri si-au asumat cresterea acestor caini.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5086 vizualizari

 • -3 (11 voturi)    
  go bancescu (Joi, 12 februarie 2015, 9:35)

  gogu [anonim]

  raboiul bate la usa, mii de oameni mor in ucraina iar la noi unii considera cainii mai importanti decat oamenii.
 • +9 (17 voturi)    
  Felicitari Razvan Bancescu (Joi, 12 februarie 2015, 9:41)

  andra [anonim]

  pentru ca ati reusit sa ne scapati de cainii ucigasi. Ionut, copilul muscat, este razbunat. La mine in zona statiei de metrou Grigorescu, erau sute de caini agresivi. Acum nu mai este niciunul. Felicitari
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns catre Andra (Miercuri, 18 mai 2016, 13:46)

   MIRIAM [anonim] i-a raspuns lui andra

   Unul din bestiile ucigaşe este chiar Băncescu cu suita lui de nenorociţi care au pus România în topul celor mai ruşinoase ţări. Suedia, Finlanda, Norvegia, denunţă abuzul făcut în România prin omorârea a zeci de mii de animale nevinovate care nu mănâncă copii ci, mai degrabă sunt aruncaţi ca mingi de box în luptele cu câini ce aparţin unor clienteli politice, ce nu pot fi pedepsiţi încă. Nu ştiu cine te-a muşcat pe tine ..........de suflet să declari astfel de inepţii dar din date sigure şi probatorii serioase se vede că adevărul este cu totul altul. Oricum, seara, când treci pe stradă uită-te mai atent în spatele tău pentru că nu de câini vei fi atacată ci mai degrabă de oameni, mult mai bestii decât animalul flămând care a plătit cu viaţa lui interesele meschine şi deturnarea de fonduri. Când vei fi suficient informată de politica din ţara asta, îţi dau voie să mănânci terci cât vrei, dacă nu taci pentru că faci afirmaţii riscante.
 • -2 (14 voturi)    
  Un gunoi!!! (Joi, 12 februarie 2015, 9:45)

  7cats [utilizator]

  In adăposturi ilegale care oamenii își plătesc singuri mâncarea câinilor !!!!
  Nu ca tine milioane de euro de la stat!!!!
  Ai noroc ca esti in Bucuresti !!!
  Hai in Transilvania apoi om vedea !!!
 • 0 (10 voturi)    
  rosu (Joi, 12 februarie 2015, 9:57)

  gio [anonim]

  in prelungirea str. uverturii, imediat cum intri in rosu, chiajna pe stanga e un adapost de javre. miroase a urs si lup cand treci pe acolo de-ti vine sa versi si se aud si latraturi la greu. e la strada principala.
 • +5 (7 voturi)    
  Ilfovul n-are bani (Joi, 12 februarie 2015, 10:06)

  milosh [utilizator]

  pentru aia, nu are pentru ailalta! Ce sa spun, maine, poimaine vor avea pretentia sa-i infieze Bucurestiul. Nu zau asa, fiecare sa-si faca partea de treaba, Bancescu are destul de lucru in Bucuresti, nu -i mai trebuie si Ilfovul!
  • -1 (5 voturi)    
   hm (Joi, 12 februarie 2015, 12:45)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui milosh

   Problema e ca multi din cainii strazii din Bucuresti sunt adusi din afara orasului cu masina si lasati pe strazi. Cel mai aproape- din Ilfov.

   Parintii mei stau in Damaroaia/Bucurestii Noi si la fiecare cateva luni vine cate o Dacie papuc cu 5-10 caini pe care ii lasa pe terenurile virane din zona...

   Deci cu cat se impinge mai mult zona de control in afara Bucurestiului cu atat mai bine.
 • 0 (10 voturi)    
  gestionare maidanezi (Joi, 12 februarie 2015, 10:06)

  bala nicoleta [anonim]

  cred ca din cifrele etalate de domnul bancescu ,i-a cam dat cu virgula ,adica nici la ora actuala dupa ce a aplicat hingheriada care nu justifica sumele uriase incasate de la un buget si asa saracit ,nu are o situatie exacta ,semn ca are de gand sa mai ceara niste bani ,oricum vom vorbi peste ceva timp ,asa cum au facut si cei dinaintea lui ,se va dovedi ca masurile sunt ineficiente ,numai comentez atitutinea huliganica pe care o are ,l-as intreba daca intr-o tara europeana cineva cu functia lui ar lovi un cetatean ,si-ar da demisia sau ar fi demis ?
 • +5 (13 voturi)    
  Eutanasierea (Joi, 12 februarie 2015, 10:18)

  kiki_best [utilizator]

  nu e o masura populara, ci din contra. Dar o problema veche de cand lumea nu se rezolva prin cosmetizari , ci prin masuri dure . Asta e situatia, orasul e al oamenilor, nu al cainilor!
 • +4 (6 voturi)    
  Dog Town (Joi, 12 februarie 2015, 11:39)

  ancutza [anonim]

  Dog Town a luat probabil bani direct de la Primarie, nu de la ASPA, probabil a luat si fonduri europene cand s-a infiintat, si anul trecut in decembrie, cand probabil nu au mai putut sa traga fonduri ne-au pus cainii in brate, pentru care plateam 150 RON pe luna de caine, pe restul i-au eutanasiat pe sest si apoi Dl. Oprescu Jr. nu a mai raspuns la telefon si gata cu Dog Town.

  Pe strazi nu au fost niciodata 65000 de caini, maximum 15-20000 restul sunt bani bagati in diverse buzunare private. Nici macar nu au eutanasiat atatia cat spun, doar au incasat banii aferenti.

  Adaposturile particulare sau ale ONG primesc cateva firimituri de la primarie (nu se compara cu ce a primit ASPA de ani de zile si apoi Dog Town) si au in principal bani de la cei care isi tin cainii acolo si nu au nici un interes sa ii mai las pe strazi.

  Dar Domnul Bancescu este un foarte bun gurist si are raspunsuri potrivite pentru toate cazurile in care este in culpa.
 • -2 (8 voturi)    
  Felicitari (Joi, 12 februarie 2015, 12:02)

  dan33 [utilizator]

  Bravo! Un om dedicat pentru o slujba foarte dificila. Mult Succes
 • +2 (8 voturi)    
  Dogtown (Joi, 12 februarie 2015, 12:33)

  persefona [utilizator]

  este dovada vie ca ASPA poate primi sprijin real din partea unui ONG. A venit DNA-ul , a constatat si a plecat. Pacat ca restul ONG-urilor sunt doar foarte vocale si nimic mai mult.
  • +1 (1 vot)    
   Trezeste-te (Joi, 12 februarie 2015, 20:01)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui persefona

   Dogtown e afacerea fiului lui Oprescu ! Trezeste-te! Dogtown e o metoda de sifonat bani, atat ! Aia nu sunt un ONG, sunt niste hoti din gasca Bancescu, Oprescu si Treroiu!

   Spune-mi ce ONG suna la hingheri sa vina sa ridice toti cainii care ii au in adaposturi ? Asta a facut Dogtown acum o luna.

   Vier Photen a solicitat cooperarea primariei Bucurestiul pentru rezolvarea cainilor fara stapani, Oprescu i-a trimis la plimbare ca cica nu are nevoie de ajutor. Normal, la cati bani poti sa furi de pe urma cainilor nu vrei niciun strain sa isi bage nasul.
 • +1 (1 vot)    
  Din vorbe (Joi, 12 februarie 2015, 19:52)

  tudor74 [utilizator]

  Smardoiul sef al lui Oprescu manaca bors cat incape !
  Numarul cainilor a fost extrapolat iar umflatul asta e in stare sa jure pe ma-sa ca cifra e exact.

  Ati furat bani din bugetul public cu milioanele de euro, ati incalcat legea din Iunie 2014 de cand curtea de apel va scos activitatea in afara legii dar hingherii au continuat sa iasa la prins si omorat caini.

  Ati plimbat caini dintr-un adapost in altul decalrand ca tocmai i-ati prins.

  Platiti 250 de roni pentru un caine prins, suma enorma ! Firmele care prind caini sunt din gasca hotilor lui Oprescu.

  Ati spart usa unui adapost privat si ati ridicat caini ca si cum i-at fi luat de pe strada.

  Si cu toate astea, umflatul asta cu dosar penal pentru vatamare corporala apare in fata multimii prostite de IREC si restul acolitilor lui OPrescu si pozeaza in salavatorul Bucurestiului !


  Hai dispari hot ordinar ! Sper sa ajungi la puscarie cat de curand !
  • 0 (0 voturi)    
   Huo Bancescu (Marţi, 17 februarie 2015, 15:09)

   ancutza [anonim] i-a raspuns lui tudor74

   Foarte corect Tudor74.
 • 0 (0 voturi)    
  4 picioare triseaza (Duminică, 22 martie 2015, 5:38)

  observator [anonim]

  Organizatia 4 picioare "adopta" caini pe care ii elibereaza in strada.
 • 0 (0 voturi)    
  maidanezi (Sâmbătă, 17 iunie 2017, 23:35)

  Tera [anonim]

  Caini maidanezi la adresa Bragadiru, Prelungirea Ghencea 83-85, in fata blocului, in parcul pentru copii si chiar in zona benzinariei TSV. Nu a venit nimeni sa-i ridice, intre timp s-au inmultit, au devenit agresivi si nu mai avem liniste nici ziua, nici noaptea. Ce ne ramane de facut?

  Multumim.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by