Circa 100 de persoane au protestat sambata, pe Aleea Lunguletu din Capitala, cerand Primariei sectorului 2 sa opreasca construirea blocului de opt etaje pe care l-a autorizat la cativa metri de ferestrele lor. Oamenii spun ca institutia nu i-a consultat inainte de a aproba acest proiect si refuza sa le dea informatii despre ce se petrece acolo. Acum doresc oprirea lucrarilor si anularea actelor administrative in baza carora se ridica imobilul.

Foto:

"Protestam impotriva construirii unui bloc de parter, subsol plus opt etaje care se va construi pe o suprafata mica, in jur de 300 mp, in imediata apropriere a blocurilor deja existente. Patru metri fata de un bloc si sapte metri fata de altul este distanta la care se va ridica noua cladire. Blocurile sunt din 1963, sunt foarte vechi, traiul ne este deranjat de aceasta cladire noua. Ne deranjeaza ca este foarte apropiata de blocurile existente, ca vom fi deranjati din linistea pe care o aveam. Noi nu avem locuri de parcare, nu avem un parculet unde sa se joace copii si vine sa ne construiasca un bloc de 8 etaje care are doar 15 apartamente, iar noi suntem 500-600 de persoane. Noi dorim ca proprietarul sa faca pe acel teren o parcare, sau un bloc cu 3-4 nivele care nu ne-ar deranja asa tare, sau un parculet. Primaria sectorului 2 a spus ca autorizatia este corecta. Noi consideram ca nu este", a spus Cristina Necola, 48 ani, unul dintre protestatari.

"Ne nemultumeste constructia care se va ridica in imediata vecinatate a blocurilor noastre, un bloc de 8 etaje, pe care noi nu il dorim, avand in vedere cat de aglomerata este zona. Ne deranjeaza faptul ca se defriseaza copaci pentru construirea lui, ca distanta fata de blocurile de langa este de trei si sapte metri. Distanta fata de al treilea bloc este acceptabila, dar problema este ca cei de acolo nu vor mai avea lumina niciodata si nu mi se pare normal ca cineva din primarie sa hotarasca ca 10-15 cetateni sa locuiasca in intuneric pana vor trece pe lumea cealalta. Cei de la Primaria sector 2 nu ne-au consultat. Am aflat intamplator de pe internet ca la noi se face un bloc si se vand deja apartamentele, la targul imobiliar din septembrie. Investitorul este SC Residence Inn reprezentata de dl. Dinu Elvis. Noi am auzit ca ar fi sotul unei doamne consilier la sectorul 1", a spus Mariana Ionescu, o alta protestatara.

Femeia spune ca se va adresa Senatului si Guvernului pentru a i se face dreptate.

"Cei de la Primaria sectorului 2 ne-au spus ca totul este legal. Noi sustinem ca ceva este ilegal. Stim si noi ca legea constructiilor spune ca distanta intre cladiri trebuie sa fie jumatate din inaltimea celei mai inalte. Blocul asta nou are 30 de metri. Eu inteleg sa se dea o derogare de 1-2 metri, dar nu 10 metri. Am vorbit cu mai multe grupuri care au asemenea situatie si ne coalizam ca sa putem trai civilizat in aceasta tara. A venit o doamna consilier general care ne-a promis ca ne ajuta sa intram in audienta la viceprimar, dupa care vom trimite sesizari la toate institutiile statului care trebuie sa ia masuri in aceasta situatie. Vom incepe cu Senatul, catre dl. Victor Ponta, la DNA. Daca nu se rezolva altfel, suntem dispusi sa mergem si in instanta, desi nu cred ca va fi cazul fiindca sunt institutiile statului care trebuie sa ne apere", spune doamna Mariana Ionescu.

Cu protestatarii s-au solidarizat si un grup de cetateni care detin apartamente intr-o alta cladire ridicata de dl. Dinu Elvis si care are mai multe probleme.

"Eu sunt presedintele asociatiei de proprietari din bd. Ferdinand nr. 83. Cladirea este noua, facuta de domnul Dinu Elvis. Noi am cumparat apartamentele bazat pe un proces verbal de receptie emis ilegal de Primaria sectorului 2. Fiindca nu s-au facut toate locurile de parcare facute in autorizatia de construire, inaltimea cladirii este depasita cu 5 metri, sunt probleme de rezistenta fiindca a inceput deja o urmarire penala impotriva d-lui Dinu Elvis si a functionarilor care au conlucrat pentru elaborarea cladirii. Am cerut de mai multe ori audiente la dl. Ontanu. Nu ne-a primit", a spus Horia Bolosina.

Cladirea de 8 etaje se construieste pe str. Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2 si a fost autorizata de Primaria sectorului 2 pe 14 noiembrie 2014, beneficiar fiind firma RESIDENCE INN. Autorizatia de construire a fost data in baza unui plan urbanistic de detaliu aprobat de Consiliul local sector 2 pe 22 noiembrie 2012.

Oamenii l-au invitat la protest si pe primarul Neculai Ontanu insa acestia sustin ca edilul a spus ca are alte angajamente si nu participa la intalnire.