Primaria Capitalei va face pistele de biciclete pe carosabil, pe marile bulevarde, pe axele nord-sud si est-vest, a declarat primarul Sorin Oprescu intr-un interviu acordat HotNews.ro. Edilul spune ca pe strazile inguste, unde nu exista spatiu pe carosabil, pistele de biciclete vor fi facute pe trotuar.

Calea VictorieiFoto: USER UPLOADED

"Voi face pistele de biciclete pe carosabil, pe marile bulevarde, mergand pe axele nord-sud si est-vest. Dupa aceea, incet, incet, voi face piste si pe trotuare, pe circa 60 de strazi, fiindca sunt strazile inguste si altfel voi crea un carambol cu masinile si pietonii si bicicletele. Mi-au cerut cu imperativitate sa le fac pe carosabil si asa le voi face. Avem 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului si vom contribui si noi de la bugetul local pentru a face aceste piste. Am demarat licitatia pentru a face studiul de fezabilitate, proiectul, insa nu s-a prezentat nimeni. Nu pot sa ma apuc asa de ele, ca iarasi iese o prostie cu copac asezat pe mijlocul pistei. Eu ma asteptam de la majoritatea ONG-urilor, in special de la cei care sunt vocali, ca sa nu spun altfel, sa vina, si mi s-a raspuns ca nu ii intereseaza", a declarat Oprescu.

Acesta spune ca cetatenii cer acum ca in weekend Calea Victoriei sa devina pietonala, ca in perioada interbelica.

"Mai multi cetateni mi-au spus ca vor Calea Victoriei interbelica, ca macar in weekend sa nu circule masinile pe acolo. Le-am explicat ca intai fac strada, aduc pistele de biciclete pe acolo. Am facut pistele de biciclete pe Calea Victoriei, pe Rebreanu, la toate investitiile mari. Sa de Dumnezeu sa le pot pastra cat mai bine, ca uite ce se intampla pe Buzesti Berzei", a spus Oprescu.

Referitor la criticile aduse de anumiti cetateni nemultumiti de faptul ca Primaria Capitalei a luat o banda de circulatiei si a facut pista de biciclete pe Calea Victoriei, Oprescu spune ca nu are cum sa multumeasca pe toata lumea.

"Sunt unii care m-au criticat ca am luat o banda de circulatie de pe Calea Victoriei din dorinta de a avea pe dreapta si pe stanga cafeterii si locuri de interes. Pana cum nu aveam fiindca nu pot eu sa impun celor de acolo ce sa faca, fiind proprietate privata. Atunci am inceput discutiile si incet-incet apar si restaurantele, sa nu le spun carciumi, ca sunt locuri unde poti sa stai cu copilul, sa ii dai o inghetata, iar biciclistii sa se plimbe cu bicicletele. Pentru masini acest drum va ramane auxiliar. Acum unii spun ca nu vor masini, pe drept cuvant, fiindca polueaza, altii spun ca vor masini, dar matale ne omori cu pistele de biciclete. Sunt exact in situatia bursucului din padure, ba pune-ti bascuta, ba de ce iti pui bascuta. Eu nu inventez nici roata, nici apa calda, dar asa au facut altii si asa cred ca trebuie sa facem si noi", a spus primarul Sorin Oprescu.