Cetatenii care doresc demiterea primarului Robert Negoita au strans peste 3.000 de semnaturi pentru organizarea referendumului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 20 ianuarie 2015, 8:21 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita
Foto: Agerpres
Grupul de cetateni din sectorul 3 care a demarat la sfarsitul anului trecut o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Robert Negoita prin referendum a strans pana acum 3.000 de semnaturi din cele circa 100.000 necesare, potrivit unui comunicat trimis de acestia. Semnaturile sunt stranse de grupul de inititiativa civica "Cetatean sector 3", cel care a demarat si actiunea, iar pana acum, pe Facebook, s-au alaturat evenimentului peste 2.400 de cetateni. Oamenii sunt nemultumiti ca Robert Negoita distruge spatiul verde si a umplut sectorul de borduri roz.


"Infiintat pe Facebook, grupul Cetatean Sector 3 a inceput adunarea de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Robert Negoita, primarul care a distrus in doi ani spatiul verde din sector cat toti ceilalti primari pe care i-a avut sectorul 3 la un loc. Ca urmare, grupul a adunat rapid peste 2.400 de membri, dintre care s-au recrutat voluntari pentru strangerea acestor semnaturi. Voluntarii pot fi gasiti la metrou, in parcul IOR sau in supermarketuri. De la demararea proiectului, in urma cu putin timp, au fost adunate peste 3.000 de semnaturi ale celor care s-au saturat de bordurile roz, de placile de aceeasi culoare cu care au inceput sa fie pavate trotuarele si chiar bulevardele, si de gardurile de fier ridicate pe langa blocurile din sector de administratia locala condusa de Robert Negoita", se arata intr-un comunicat trimis de grupul civic Cetatean sector 3.

Reprezentantii grupului spun ca ei strang semnaturi la metrou, in Parcul IOR sau in supermarketuri.  

"Avand in vedere faptul ca, in ultima vreme, cetatenii sectorului 3 sunt sunati la usa pentru a semna tabele de demitere a primarului Robert Negoita, reprezentantii grupului civic Cetatean Sector 3 anunta ca deocamdata voluntarii sai nu aduna semnaturi mergand din usa-n usa", se mai arata in comunicatul grupului civic.

Grupul de initiativa Cetatean sector 3 a demarat pe Facebook campania de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Robert Negoita la inceputul lunii decembrie 2014.

Motivele pentru care grupul de initiativa Cetatean sector 3 si cei care s-au alaturat lor doresc demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit acestora:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45-50 de milioane de euro. Ne intrebam cum poate fi bun administrator al banului public o persoana cu datorii atat de mari la stat?

2. In campania electorala, R.Negoita a promis taxa 0 pe salubritate pentru locuitori. Intr-adevar, in plata intretinerii cetatenilor aceasta taxa este 0 (taxa pentru gunoi menajer), dar la inceputul mandatului, R.Negoita a marit valoarea contractului pentru curatarea drumurilor de catre Rosal cu aproximativ 60% (57,74% - indexarea maxima legala fiind mai mica de 25%), fapt constatat de Curtea de Conturi. Indexarea contractului cu Rosal este platita, evident, tot din contributia cetatenilor.

3. In campania electorala, R.Negoita a promis reabilitare gratuita pe toata perioada mandatului. In prezent, cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 97 milioane euro.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala a peste 7 milioane de euro, in 2012 si 2013, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca majoritatea banilor au fost dati unor firme private, prin modificarea de contracte.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul a numeroase blocuri din sector. Dupa calculele noastre, au fost distruse peste 5 hectare de spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8.000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau prin betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid.

8. Realizarea de lucrari ilegale pe bd.Unirii, in valoare de 15 milioane euro, motiv pentru care Primaria Capitalei a dat amenzi ce s-au platit tot din banii cetatenilor sectorului 3.

9. Schimbarea inutila a peste 5.000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale si de un gust cel putin indoielnic.

10. Amplasarea a cateva sute de ghivece cu plante ornamentale intre liniile de tramvai, pe bulevardele Th.Pallady si Camil Ressu, si asigurarea pazei acestora.

11. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden, contra unor redevente de DOAR 6.500 euro/an catre Primarie.

12. Plata a 1,7 milioane de euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila, cat timp la 30 de metri se afla Parcul IOR, unde sunt alte fantani arteziene.

13. Plata a peste 3 milioane de euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Baba Novac, Unirii etc.

14. Ghetoizarea sectorului, prin ingradirea locurilor de joaca pentru copii cu garduri din fier de peste 2 metri.

15. Lipsa de transparenta decizionala fata de cetateni, intrucat niciun proiect aprobat de Primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii. De exemplu, proiectul salii multifunctionale din Parcul IOR la care Primaria a renuntat doar in urma presiunilor cetatenilor, mass mediei si ONG-urilor.

16. Promovarea unor personaje afiliate politic in functii de conducere in Primaria sectorului 3. Enumeram aici pe Constantin Mitache (city manager), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor familiei primarului), George Manciu (director Utilitati publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretara Consiliu Local, fost prefect al Judetului Ilfov).

17. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

18. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, cu incalcarea legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, motiv pentru care Garda de Mediu a dat amenzi si a obligat Primaria la refacerea spatiilor verzi distruse prin aceste lucrari.

19. Fortarea copiilor din unitatile de invatamant din sectorul 3 sa invete in conditii impropriii: praf din cauza renovarilor planificate incorect, inghesuire elevilor in clase, interzicerea aprinderii luminii in timpul zilei in salile de curs, indiferent de cata lumina naturala intra in clase etc.

20. Aprobarea documentatiei ilegale de urbanism pentru sala multifunctionala din Parcul IOR/Titan.

21. Incalcarea promisiunii electorale de a construi 4.000 locuinte sociale. Nu a reusit sa gestioneze nici macar situatia catorva zeci de persoane evacuate in 2014 de pe strada Vulturilor.

22. Mutilarea constanta, luna de luna, a copacilor din parcuri si de pe strazi, prin taierea de craci si chiar de bucati intregi din trunchiurile acestora, desi - conform legii - toaletarea arborilor se face doar in perioada de repaos vegetal (toamna) si numai prin taierea crengilor uscate.

23. Autorizarea comertul stradal, inclusiv in parcul IOR/Titan, ceea ce determina transformarea intregului sector intr-un balci.

Potrivit Legii nr. 286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001:

 "Art. 73. - (1) Mandatul primarului inceteaza ca urmare a rezultatului  unui referendum local avand ca obiect demiterea acestuia, organizat in conditiile legii, conform procedurii prevazute la art. 58 alin. (3)-(7).

 (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei, orasului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.

 (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de  cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei,  orasului sau municipiului."

La alegerile prezidentiale din 2014, potrivit informatiilor de la Biroul Electoral Central, in sectorul 3 au fost 402.877 de cetateni cu drept de vot. Astfel, pentru demiterea lui Robert Negoita prin referendum, cetatenii trebuie sa stranga circa 100.000 de semnaturi.


Actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea referendumului a inceput ca un eveniment pe Facebook. Pana acum s-au alaturat evenimentului 2100 de cetateni.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a declarat in decembrie, ca demersul de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere, anuntat  pe Facebook, este de fapt initiat de "un partid proaspat infiintat" nu de cetateni. Negoita spune ca nu are de ce sa isi dea demisia fiindca a facut treaba foarte buna in primii doi ani de mandat, iar acuzele aduse de cetateni sunt neadevarate.

"Tocmai s-a infiintat un partid si cred ca el initiaza astfel de lucruri. Ei spun ca taxa 0 la gunoi a fost crescuta cu 60%. La noi este taxa 0 la gunoi. De cand sunt eu primar, locuitorii din sectorul 3 nu mai platesc taxa la gunoi. De ce sa imi dau demisia daca m-am tinut de cuvant. La reabilitare termica nicio primarie din tara asta nu a reabilitat mai multe blocuri decat noi, de cand am devenit primar. Trebuie sa veniti sa vedeti ce scoli am facut noi in sector, gradinite, crese, parcuri. De ce sa imi dau demisia? Eu vreau sa continui sa fac lucruri bune pe acest mandat", a declarat Negoita.

Referitor la acuzatia de betonare a sectorului, Robert Negoita a declarat ca a explicat pe Facebook ce se intampla. "Pe bulevardul Unirii dupa reabilitare avem mai mult spatiu verde acum decat inainte", a spus Negoita.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6311 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  Hai ca se poate, (Marţi, 20 ianuarie 2015, 8:41)

  xrogo [utilizator]

  mai sapati,mai sapati!!!
 • +8 (8 voturi)    
  Contact (Marţi, 20 ianuarie 2015, 8:58)

  deville2010 [utilizator]

  Va rog lasati o modalitate de contact pentru a semna lista .
  Acest primar venal trebuie sa dispara odata cu seful lui Ponta.
  Din cel mai frumos sector al Bucurestiului ,Negoita in aproape 3 ani l-a transformat intr-un kitsch roz cu iz de cazemate din beton.
  • -2 (6 voturi)    
   Daca era frumos-si stiu asta-...... (Marţi, 20 ianuarie 2015, 15:08)

   gica43 [utilizator] i-a raspuns lui deville2010

   ...de ce ati votat un infractor ???
  • +2 (2 voturi)    
   Pentru semnaturi (Marţi, 20 ianuarie 2015, 23:01)

   gradu [utilizator] i-a raspuns lui deville2010

   Va asteptam pe Facebook, pagina "Cetatean Sector 3". Gasiti acolo informatii referitoare la demitere si la modalitatea de a semna. Va multumim.
 • +6 (8 voturi)    
  Oare sa fie tot aceia..... (Marţi, 20 ianuarie 2015, 9:19)

  gica43 [utilizator]

  ...care l-au si votat,probabil confundandu-l cu Liviu Negoita ???? Macar s-au trezit !
 • +4 (6 voturi)    
  Putem (Marţi, 20 ianuarie 2015, 16:42)

  rutger [utilizator]

  sa votam si din alte sectoare ? Si mai ales cand semnam pentru demiterea marelui profesor doctor primare generale ? Ne-am cam saturat de mincinosii astia incompetenti si hoti !!
 • +4 (4 voturi)    
  BORDURIZARE (Marţi, 20 ianuarie 2015, 17:13)

  LAURENTIU77 [utilizator]

  Pe langa bordurizarea excesiva deja au inceput sa se strice ( CE FIRMA A OBTINUT ACEST CONTRACT ?). Pe Fizicienilor e ceva ce nu ati vazut ; au imbracat borduroaiele alea in TABLA !?!?! Chiar nu au un arhitect
  designer in primarie s-au nu se vrea.
 • +4 (4 voturi)    
  nu mai votați PSD! Atât este de simplu! (Marţi, 20 ianuarie 2015, 20:10)

  visio [utilizator]

  comuniștii și urmașii lor trebuie să ajungă în pușcării!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by