Zeci de biciclisti clujeni au participat, sambata, la un tur prin Cluj-Napoca, pentru a atrage atentia autoritatilor locale asupra faptului ca nu exista suficiente conditii pentru cei care doresc sa circule cu bicicleta prin oras, relateaza Agerpres.

Directorul executiv al Clubului de cicloturism Napoca, Radu Mititean, a declarat, pentru AGERPRES, ca municipalitatea nu si-a onorat promisiunile in ceea ce priveste asigurarea unor conditii minime pentru biciclisti.

'Este a 87-a editie a marsului lunar al biciclistilor clujeni. Il organizam din septembrie 2007 in fiecare luna, pentru a atrage atentia autoritatilor si comunitatii de existenta biciclistilor, de nevoile lor specifice, de multele promisiuni neonorate de primarie privind facilitatile, pistele de biciclete, conditii care sa mai decongestioneze traficul, pentru ca pana la urma nu promovam utilizarea bicicletei doar pentru biciclisti, ci e vorba de un interes al intregii comunitati', a spus Radu Mititean.

El a amintit cateva dintre avantajele utilizarii bicicletei in oras, daca biciclistii ar avea si conditii pentru deplasare.

''Orice om pe bicicleta inseamna un om mai putin intr-un autoturism si ocupa mult mai putin spatiu un om pe bicicleta decat in autoturism, decongestionand astfel circulatia din oras. Mai e vorba si de reducerea poluarii, iar bicicleta e un vehicul sanatos, pentru ca e una din putinele ocazii ca omul sa faca miscare', a adaugat Radu Mititean.

Marsul de sambata a fost de circa 15 km, iar Radu Mititean a spus ca in fiecare luna traseul este altul.