VIDEO Sorin Oprescu anunta un nou mega-proiect in Bucuresti: Tunel de 14 km intre Podul Ciurel si autostrada spre Pitesti / Podul de la Ciurel, gata pana la sfarsitul anului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2015, 1:50 Actualitate | Administratie Locala


Sorin Oprescu
Foto: Hotnews
Primaria Capitalei nu va mai face la sol drumul expres spre autostrada A1, ci va construi un tunel de 14 km intre Podul Ciurel si autostrada Bucuresti-Pitesti, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Edilul spune ca tunelul va avea o lungime cuprinsa intre 7,8 si 14 km, iar costurile vor fi doar putin mai mari fata de varianta la sol care implica foarte multi bani pentru exproprieri. Reamintim ca cetatenii din zona, o parte ce urmau sa fie expropriati pentru construirea drumului, s-au opus proiectului motivand ca este prea scump si va aduce traficul de pe autostrada A1 in centrul orasului. Oprescu promite ca podul de la Ciurel va fi gata pana la sfarsitul anului 2015.


Video: Nitsch-Petioky Balazs . VIDEO realizat cu echipament Nikon

"Cetatenii din zona pot sa stea linistiti. Am inteles ca se gandeau cu groaza ca intram cu exproprierile dupa ce trecem cu lucrarea de Sos. Virtutii. In conditiile in care cetatenii nu vor, cred ca este mai intelept sa procedam asa. Vom termina podul de la Ciurel. Anul acesta voi face si  o alta licitatie ca sa fac un tunel ce ar putea avea o lungime cuprinsa intre 7,8 si 14 km, nici eu nu stiu ce lungime va avea. Acest tunel  va porni de la Podul Ciurel si va ajunge la Autostrada A1. Problema cu lungimea tunelului este ca nu poti sa-l bagi pe roman, pe bucurestean, intr-un tunel de 14 km. Este o problema medicala. Acolo in tunel soferii pot face atacuri de panica, nu poti sa mergi cu copiii in masina 14 km prin tunel, nu sunt obisnuiti. Astfel o sa incercam sa il facem mai scurt si o sa iesim cu el din subteran acolo unde am de expropriat 3 mp dreapta si 3 mp pe stanga, din pamanturi, nu din case, si atunci nu se mai supara nimeni", a declarat Oprescu, spunand ca acest tunel va decongestiona bd-ul Iuliu Maniu, dar va feri de poluare si uzina de apa de la Rosu.

In ceea ce priveste costurile, edilul spune ca tunelul va costa putin mai mult decat varianta de drum facuta la sol pentru ca nu mai este nevoie de exproprieri, acestea fiind foarte costisitoare.

"Chiar si asa, mai bine nu ii deranjez pe oameni, ma duc la 17-18 metri pe sub pamant, cu intrarile/iesirile pietonale in caz de ceva, ca sa pot iesi dupa Carrefour-ul din Militari si sa intep autostrada A1", a declarat Oprescu

In varianta la sol, drumul expres urma sa porneasca de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, mergea pe langa Lacul Morii pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trecea pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iesea din Bucuresti prin comuna Chiajna. TraversaCentura Capitalei, trecea prin Comuna Dragomiresti-Vale si iesea in A1, la km 13, Pod Ciorogarla.

Pe parcursul lucrarii erau prevazute trei pasaje supraterane: la intersectia sos. Virtutii cu Splaiul Independentei (Pod Ciurel), la intersectia Penetratia A1 - Bd. Uverturii si la intersectia cu Soseaua de Centura si in zona Pasajului CFR de la Ciorogarla.


In ceea ce priveste podul hobanat de la Ciurel, lucrare in derulare ce prima parte a drumului expres catre autostrada A1, Oprescu spune ca va fi gata pana la sfarsitul lui 2015, in prezent fiind realizat circa 10% din pasaj.

"Acest pasaj trebuia sa fie gata de acum doi ani. Timp de patru ani fostul CGMB nu a aprobat finantarea acestei lucrarei decat cu taraita. Zece milioane lei, 15 milioane lei, samd. Am reusit sa facem stalpul principal unde vine podul hobanat si cate ceva pe partea dreapta a Dambovitei, mergand catre Ciurel.Vom termina podul de la Ciurel pana la sfarsitul acestui an fiindca nu mai este mult de facut. Odata terminat pilonul principal care prin hobane tine constructia, ramane de facut constructia metalica si se largeste cat se poate strada de pe dealul Tugulea ca sa pot sa ies catre Iuliu Maniu", a declarat Oprescu.

In ceea ce ii priveste pe cetatenii care au suspendat in instanta si chiar au anulat una dintre autorizatiile date de Primaria Capitalei pentru acest pasaj, Oprescu le spune sa stea linistiti fiindca nu mai expropriaza nimic.

"Asociatiei Salvati Bucurestiul ii spun ca nu este niciun sit istoric, iar cetatenilor le spun sa stea linistiti pentru ca nu mai expropriez nimic de pe malul Lacului Morii si din spatele Dealului Tugulea. Acest drum trebuie facut, gasit o solutie. El nu aduce masini in centrul orasului ci le imprastie pe inel", a mai spus edilul.


Istoric drum expres spre autostrada A1

Primaria Capitalei a demarat lucrarile la drumul expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti in 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectiva, artera, de 8,3 km, ar fi urmat sa faca legatura intre Splaiul Independentei si autostrada A1.

Licitatia pentru executarea lucrarii a fost castigata de catre consortiul JV Bogl - Astaldi - Euroconstruct -Tehnologica si Proiect Bucuresti, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la inceperea lucrarii, respectiv anul 2014. Costurile lucrarii se ridica la 138 milioane de euro.


Lucrarile la pasajul de la Ciurel au inceput, in baza unei autorizatii emise in regim de urgenta, si fara sa existe un Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (Planul urbanistic a fost aprobat abia in august 2012) care sa stabileasca exact traseul bulevardului, asa cum prevede legea, si fara sa existe o dezbatere publica serioasa asupra necesitatii proiectului si daca cetatenii din zona doresc sau nu un asemenea proiect. In plus, desi reprezentantii municipalitatii au spus ca se vor expropria 40 de hectare de teren, cetatenii din zona nu stiau cine va fi expropriat si nici in ce conditii. De asemenea, lucrarile au inceput fara sa existe banii necesari, iar la cateva luni dupa ce a inceput santierul, au fost sistate din lipsa de fonduri, din pasaj fiind realizat doar un pilon si fundatia pentru altul.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, la sfarsitul lunii august 2012, traseul noului drum expres spre Autostrada Bucuresti-Pitesti (penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti), desi lucrarile la Pasajul Ciurel, parte din proiect, erau incepute inca din 2010.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat de consilieri in 2012 drumul expres urma sa porneasca de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, merge pe langa Lacul Morii pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trece pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traverseaza Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomiresti-Vale si iese in A1, la km 13, Pod Ciorogarla.

Pe parcursul lucrarii erau prevazute trei pasaje supraterane: la intersectia sos. Virtutii cu Splaiul Independentei (Pod Ciurel), la intersectia Penetratia A1 - Bd. Uverturii si la intersectia cu Soseaua de Centura si in zona Pasajului CFR de la Ciorogarla.

Cetatenii din zona si societatea civila au declarat in nenumarate randuri ca se opun proiectului din urmatoarele motive:

     - este inutil, existand variante mai ieftine si care s-ar putea realiza mult mai rapid. "Printre solutii se numara realizarea unei strapungeri care sa continue strada Preciziei pana in centura Capitalei, realizarea unei strapungeri pe strada Liniei, unde se afla o cale ferata abandonata si unde nu ar fi nevoie de expropieri pentru realizarea drumului pana la centura. O alta solutie ar fi realizarea unei strapungeri in continuarea bulevardului Timisoara, aceasta ar avea cateva sute de metri pana la centura si s-ar putea realiza foarte rapid. Toate aceste rute alternative ar duce la decongestionarea bulevardului Iuliu Maniu, fara sa fie nevoie de acest proiect megalomanic (drumul expres spre autostrada A1, n.r.)", a declarat Victor Rausse, unul dintre cetatenii afectati de proiect.

      - nu va duce la rezolvarea problemelor de trafic, aglomerand centrul Capitalei. "Acest PUZ decongestioneaza intr-adevar bd-ul Iuliu Maniu, dar va conduce tot traficul spre centrul Capitalei, deoarece soferii care vin de pe A1 si de pe soseaua de centura vor trece podul de la Ciurel, vor merge pe Splaiul Independentei si vor trece prin zona Unirii spre autostrada Bucuresti - Constanta. De asemenea, drumul va crea o descarcare majora pe soseaua Virtutii, un drum important care leaga Drumul Taberei de nordul Capitalei", a mai declarat Rausse.

      - trece la doar 7 metri de uzina de apa de la Rosu, unde sunt niste bazine imense de apa descoperite pe care smogul facut de masinile de pe drum le vor polua.

      - proiectul nu are studiu de trafic, singurul studiu in acest sens fiind JICA, un studiu realizat de japonezi in 2000 si care nu recomanda acest proiect drept o solutie viabila.

Istoric decizii instanta
Tribunalul Bucuresti a anulat, in iulie 2012, prima autorizatie de construire pentru pasajul de la Ciurel, emisa de Primaria Capitalei in regim de urgenta. Procesul a fost pornit de un proprietar din zona, Danes Mihai. In noiembrie 2013, sentinta a devenit definitiva. Intre timp insa, sfidand cetatenii si instanta, Primaria Capitalei a emis o noua autorizatie pentru acest pasaj, in august 2013.

In februarie 2013, si Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului a fost suspendat in instanta, de un grup de cetateni din zona  care nu sunt de acord cu acest proiect.

Tribunalul Bucuresti a anulat pe 4 noiembrie 2014 Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului expres spre Autostrada A1. In acest PUZ este trecut inclusiv Pasajul de la Ciurel. Procesul a fost intentat de mai multe familii care detin proprietati pe traseul acestei artere. Sentinta nu este definitiva.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

35025 vizualizari

 • +29 (31 voturi)    
  Medicamente (Joi, 15 ianuarie 2015, 1:59)

  unu_ [utilizator]

  Acum ca se duce PSD-ul la canalizare vrea sa traga linia cu ultimele comisioane. Ii recomand un rudotel, inainte de a deveni identic cu Vadim la megalomanie.
  • +11 (15 voturi)    
   corect spus ar fi: (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:02)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui unu_

   oprescu anunta un nou mega-tun pentru bucuresti
   • +4 (4 voturi)    
    14 km tunel autostrada = 1 mld. Euro minim (Joi, 15 ianuarie 2015, 12:30)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Bazat pe estimarile de aici:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sorin+Oprescu+Autostrada+suspendata+mutare+subteran+exproprieri

    rezulta ca 14 km tunel ar costa 1 miliard Euro minim.

    La aceeasi cifra am ajuns pornind de la costul pe metru tunel rutier cu doua benzi sapat prin sol (nu stinca) in Grecia (vezi: http://www.eesye.gr/uploads/images/71/C._Paraskevopoulou-Tunnel_cost_estimation_final.pdf ).

    De unde vine acest miliard necesar lui Oprescu?
    • +1 (1 vot)    
     rspuns snowflake (Vineri, 6 februarie 2015, 6:57)

     LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

     Ai uitat de comisionul ce-i revin lui Oprescu din fiecare contract realizat sau nu.
   • 0 (2 voturi)    
    Romanul campion la dat cu parerea (Joi, 22 ianuarie 2015, 14:13)

    milosh [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Sa nu uitam ca Victor Rausse, unul dintre cetatenii afectati de proiect este si el asemenea noua tot roman si vorba lui Petre Tutea: romanul este campion la dat cu parerea. Sunt de parere ca daca ar fi existat si alte variante Oprescu le-ar fi luat in calcul. Pana atunci sa-l lasam pe edil si echipa sa sa-si duca planul la bun sfarsit. Traficul din Bucuresti este infernal
   • 0 (2 voturi)    
    Inel median sa nu fie, (Joi, 22 ianuarie 2015, 14:54)

    kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Tunel subteran sa nu fie. Dar in schimb vrem un trafic degajat. Bineinteles ca totul costa. Mult sau putin, ramane de vazut.
    Ar mai fi o solutie sa renuntam la automobil. Cea mai ieftina, dar cu siguranta de neconceput!
  • -2 (4 voturi)    
   Oprescu s-a bazat pe specialisti (Joi, 22 ianuarie 2015, 13:58)

   arakis [utilizator] i-a raspuns lui unu_

   Oprescu s-a bazat pe specialisti intotdeauna. Nu este decizia sa. Daca nici de specialisti nu tinem cont, atunci de cine?
 • +23 (27 voturi)    
  Gata, asta a luat-o razna de tot (Joi, 15 ianuarie 2015, 2:39)

  Savitar [utilizator]

  Dupa autostrazile sburatacitoare...acum delireaza despre tuneluri.
  • +4 (4 voturi)    
   pai ce sa faca si el? >:) (Joi, 15 ianuarie 2015, 12:44)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Savitar

   Daca n-a observat nimeni "pasiunea" sa pentru subterane, tuneluri... samd... :P
   Cred ca DE MUUUULT e consumata shpaga pentru acest gen de "constructii" - poate n-ar fi rau de urmarit si de unde ii vine aceasta "pasiune pentru subteran": ce firme au lucrat la chestii din astea (inclusiv "proiectare"), ce mineri sau geologi are prin preajma... samd... >:
  • +3 (3 voturi)    
   la psiholog (Joi, 15 ianuarie 2015, 13:29)

   boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui Savitar

   Astia nu sunt in stare sa construiasca 1 km de metrou sau autostrada si imbecilul asta care a refuzat sa raspunda la intrebarile pertinente dar incomode de ieri de la discutia cu HN viseza iar proiecte inutile si stupide!

   aaarrrrhhh.. ma imbolnavesc de nervi cu toti prostii astia bagati in seama
 • +27 (27 voturi)    
  Oparescu de la capatul tunelului spre Rahova (Joi, 15 ianuarie 2015, 3:48)

  Plagarus [utilizator]

  Disperarea-i mare pe cat este puscaria de aproape(cu peronul rosu pe partea stanga !)
 • +19 (19 voturi)    
  1.la lucrari uriase si spaga e uriasa; (Joi, 15 ianuarie 2015, 4:09)

  fosta zoezoe [utilizator]

  2. reduce numarul posibililor "povestitori".
  Adica reduce riscurile(DNA) ca nu se pricepe la scris .....
 • +22 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 15 ianuarie 2015, 4:31)

  [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   Traficul infernal (Joi, 22 ianuarie 2015, 14:20)

   milosh [utilizator] i-a raspuns lui

   Da noi bucurestenii vrem sa scapam de traficul infernal din Bucuresti. Si varianta propusa de Oprescu este una cat se poate de logica. Ilogica este indarjirea cu care unii dintre noi ne opunem desi suntem afectati cu toti de aceasta plaga a secolului.
   • +2 (2 voturi)    
    raspuns milosh (Vineri, 6 februarie 2015, 7:07)

    LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui milosh

    Gresit-bucuresteni nu se opun tunelului dar sunt siguri ca Oprescu nu-i in stare sa-l faca asa cum nu a facut gondola sau soselele suspendate. Se lauda cu lucrarile facute de Basescu/Videanu -Arena Nationala ( a pus si el gazon care a fost o calamitate la primul meci jucat ) Podul Basarab, asfaltarea principalelor artere cu borduri cu tot
    Ce a facut Oprescu in aproape 8 ani ?
  • +1 (1 vot)    
   raspuns quietguy 58 (Vineri, 6 februarie 2015, 7:01)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui

   Ai perfwcta dreptate dar ai uitat de sediul prfimariei generale care nu a reusit sa-l termine nici pana acum -primaria platreste o chirie exorbitanta din care o parte ii revine lui Oprescu
 • +6 (10 voturi)    
  Pacaleala (Joi, 15 ianuarie 2015, 7:01)

  AMS [utilizator]

  E doar o păcăleala ca sa-i facă pe ce care nu vor sa fie expropriați sau se opun din diferite motive sa se mai gândească.
 • +12 (12 voturi)    
  La 14km ajunge in judetul Giurgiu (Joi, 15 ianuarie 2015, 7:53)

  slakeritul [utilizator]

  Demonstratie: http://goo.gl/maps/aZKcA
  La 7km ajunge putin dupa A1. Oricum dupa cifrele date se vede ca habar n-are si ii place doar sa arunce povesti. Bravo Oprescule, te-ai comporatat exact dupa asteptari!
  • +6 (6 voturi)    
   ...lool (Joi, 15 ianuarie 2015, 12:16)

   valy_74 [utilizator] i-a raspuns lui slakeritul

   Cica va avea distanta de 7 -14km.. adica x sau 2x :).
   Is curios daca stie cel mai lung tunel european cati km are? Cum era aia? Ru..do..tel
 • +8 (12 voturi)    
  ... (Joi, 15 ianuarie 2015, 8:00)

  R.Stoian [utilizator]

  In loc sa asfalteze strada Liniei, unde nu este nevoie de exproprieri + sa prelungeasca bd. Timisoara si str. Preciziei pana in CB care, bineinteles, trebuie modernizata rapid + modernizare Prelungirea Ghencea + pasaj peste CB + modernizare prin Giulesti-Sarbi, nenea asta viseaza la tunele. Dar e normal, la mega proiecte sifonezi bani.


  Oare a inceput sa ii fie frica lui Oprescu de DNA, tinand cont de faptul ca justitia i-a cam anulat proiectul iar el tot contra vantului face ?
 • +9 (13 voturi)    
  Mai sta mult primar Oprescu? (Joi, 15 ianuarie 2015, 8:46)

  vali47 [utilizator]

  Daca Oprescu mai sta mult primar transforma centrul Bucurestiului in parcare de TIR-uri.Dupa ce ca nu sunt in stare sa toarne asfalt pe strazi cu panta de scurgere a apelor pluviale,ca sa nu mai fie baltoace,Oprescu are de Gand sa introduca traficul greu in Bucuresti.Sa vezi atunci strazi distruse!
  • -1 (3 voturi)    
   Pui problema gresit (Joi, 22 ianuarie 2015, 14:27)

   milosh [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Asta este desigur parerea ta pe care ti-o respect dar cu care imi cer scuze nu pot fi de acord. Aici era vorba de o solutie care duce la fluidizarea traficului si nu de baltoacele prin care unii dintre noi mai calca uneori.
 • +13 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 15 ianuarie 2015, 8:48)

  [anonim]

  • -2 (2 voturi)    
   La fel de util (Joi, 22 ianuarie 2015, 16:43)

   Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui

   este si acest proiect. Ma rog sa fie gata cat mai curand posibil. Altfel tot o sa ne lamentam ca Bucurestiul este supra aglomerat si cate si mai cate.
   Si ca de obicei vom spune ca Primarul e vinovat.
 • +15 (17 voturi)    
  Tunele verzi pe pereti ... Oprescu, cel mai inept (Joi, 15 ianuarie 2015, 9:22)

  Luke1 [utilizator]

  primar !

  Astia se lalaie de 1 an si ceva cu pasajul Presei Libere
  conducand la niste cozi imense in trafic pe DN , si viseaza acum tunel de 14 KM

  Nu sunt in stare sa faca metrou pana la Otopeni, care btw - nici nu ar fi nevoie sa fie subteran - nu sunt in stare SA FACA NAIBII CENTURA BUCURESTIULUI (de cand a plecat Boc de la guvernare s-a terminat cu centura ! - puteti sa dati cate minusuri vreti - asta e adevarul ) , insa fac tunel de 14 km ...

  Sunt penibili, ce sa mai !
 • +10 (12 voturi)    
  Apropos, pasajul Basarab - cu care se lauda (Joi, 15 ianuarie 2015, 9:28)

  Luke1 [utilizator]

  acelasi primar Oprescu ca l-a finalizat (de fapt era aproape gata cand a venit tov Oprescu la primarie), este meritul lui Base, nu al PSD-ului ...

  Imi aduc aminte cum se strangeau semnaturi pt ca acel pasaj sa fie construit - pt ca acelasi PSD sustinea ca NU e nevoie de acel pasaj - iar acel pasaj este intr-adevar super util ...

  Eu personal nu stiu nici macar o singura "realizare" a li Oprescu in 2 mandate de primar ...
  Ba din contra, numai gropi (ca pe vremea lui Lis si Halaicu - alti doi "domni bine" ) si mizerie ...
  • +3 (5 voturi)    
   si de fapt nici nu-i gata! (Joi, 15 ianuarie 2015, 12:49)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Luke1

   S-a facut, cumva, legatura tramvai - metrou - gara? ca eu inca n-am observat sa functioneze
  • -2 (2 voturi)    
   Oprescu are foarte multe merite (Joi, 22 ianuarie 2015, 16:52)

   Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui Luke1

   Ce merite are Oprescu? Este dreptul dumitale sa te intrebi. Dar daca nu te informezi nu ai de unde sa sti.
   Esti iertat.
 • +11 (11 voturi)    
  Studii de fezabilitate cat mai scumpe (Joi, 15 ianuarie 2015, 9:41)

  Johanis [utilizator]

  pentru proiecte nerealizabile. Asta este strategia acestui individ. Trebuie sa vina in fata lumii cu proiecte marete, sa plateasca primaria din banii bucurestenilor si din imprumuturi care vor trebui achitate tot de catre acestia, si uite asa, din comisioanele obtinute din partea celor ce intocmesc studiile de fezabilitate, pune deoparte cateva milioane de euro si gata, si-a facut treaba domn' doctor. Ma rog, nici doctor prea bun se pare ca n-a fost!
  Alo, DNA, puteti afla cat a cheltuit PMB cu Oprescu in frunte pe studii de fezabilitate?
  Alo, DNA, puteti publica apoi cate din acele proiecte s-au dovedit a fi realizabile?
  • -2 (2 voturi)    
   Studiile de fezabilitate (Joi, 22 ianuarie 2015, 15:05)

   kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   isi au rostul lor. Numai ca unii nu le gasesc utilitatea tocmai pentru ca sunt amatori. S-a scris , s-au facut emisiuni pe aceasta tema. Concluzia specialistilor: sunt necesare!
   • +2 (2 voturi)    
    raspuns Kiki best (Vineri, 6 februarie 2015, 7:16)

    LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui kiki_best

    Ai dreptate studiile de fezabilitate au importanta lor asta in cazul ca sunt urmate de constructii efective Daca le facem numai ca sa consumam bani fara a avea urmari concrete inseamna ca aruncam banii degeaba ( nu si pt unii ) Nu inteleg studiul de fezabilitate pt gradina zoologica mai ales cand avem una . La Tg. Mures fara nici un studiu de fezabilitate s-a facut una din cele mai frumoasr gradini zoologice din Europa - dar Tg Mures nu il au primar pe Oprescu
 • +6 (8 voturi)    
  Podul Constanta - zona Cenusareasa a Bucurestiului (Joi, 15 ianuarie 2015, 9:42)

  ameliee [utilizator]

  D-le primar, va rugam sa aveti in vedere sos.Chilitei si zona Podului Constanta care reprezinta o problema majora a locuitorilor din zona si nu numai.
  Nu avem alternative la mijloacele de transport pentru a ajunge in sos Grivitei sau fostul b-dul 1 Mai( mai ales cei care locuiesc in sos Chitilei, pe jos nu putem merge din cauza caii ferate ) iar la orele de maxim trafic sub pod se formeaza coloane lungi de masini.
 • +9 (9 voturi)    
  Miros in zona de vest (Joi, 15 ianuarie 2015, 9:48)

  Andystef [utilizator]

  Domnule primar, dar cu mirosul care vine de la statia de ardere a deseurilor de la IRIDEX de ce nu luati masuri. Polueaza aproape juamte de bucuresti. Spre exemplu aseara in jurul orelor 20:30 mirosea groaznic in zona de vest si nord vest. Chiajna si Militari. Baietii care sunt mana in mana cu Garda de Mediu dau drumu indentionat la aceste mirosuri insuportabile la anumite ore, spre exemplu 20-21. De multa vreme cei de la IRIDEX nu mai folosesc filtre si toata polarea chimica se raspandeste peste Bucuresti, cateodata pana la Politehnica si dupa cum bate vantul, in Crangasi. Toata partea de acea de Bucuresti este sub poluare cu tot felul de subsante nocive si toti primari inchid ochii. Pana si ziarele nu se implica intr-un reportaj. Sunt petitii online si cateva forumuri care discuta problema asta, in rest nimic.
 • +9 (11 voturi)    
  Ce cauta TIR-urile in Bucuresti? (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:09)

  vali47 [utilizator]

  Recent o studenta la medicina a fost omorata de un TIR pe trecerea de pietoni.Stie asta Oprescu?Ce vcauta TIR-urile in Bucuresti?Cu toate ca se presupune ca soferii de TIR sunt profesionisti,se pare ca nu sunt scoliti privind regulile la trecerile de pietoni.Sunt prea mici fata de magaoaia pe care o conduc,dar sunt o solutie pentru doctorul Oprescu(Mengele)de a imbunatati viata bucurestenilor.
  • -2 (2 voturi)    
   Musai sa se faca (Joi, 22 ianuarie 2015, 16:40)

   Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Ai omis sa spui esentialul. Soferul TIR-ului era beat crita. Si din cate stiu eu aprovizionarea nu se face cu sacosa ci cu TIR-ul.
   Nu vreau sa fiu malitioasa dar trebuie sa te contrazic.
   Acest proiect trebuie pus in aplicare si asta cat mai curand. Bine ar fi daca cei din Consiliu ar da dovada de mai multa resposabilitate.
 • -4 (8 voturi)    
  Nu stiu ce ma ingrijoreaza mai mult (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:22)

  CatalinBanu [anonim]

  Ce delireaza primarul sau ce delireaza priceputii de pe forum.

  Ca alternativa la iesirea din oras pe A1: Bd Preciziei, Fosta linie ferata industriala, etc. Oameni buni: toate acele strazi sunt in Militari deja. Ca sa ajungi in Militari din centru e o nebunie.

  Daca aveti o problema ca s-ar aduce masinile in centru (wtf?!?) faceti un singur sens: spre iesire :)
 • +10 (10 voturi)    
  Bucuresteni! (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:37)

  Chiar Eu [utilizator]

  Dragi bucuresteni, care l-ati votat pe acest maimutoi, ce a fost in capul vostru? Omul este tot mai aproape si de DNA si de Balaceanca.
 • +6 (8 voturi)    
  mi-am rupt sania pe autostrăzile suspendate făcute (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:37)

  visio [utilizator]

  de Oprescu....caricatura asta de om este o versiune mai bătrână a Plagiatorului!
 • +6 (8 voturi)    
  bani din pamant chior (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:50)

  IuliaHornea [anonim]

  o data cu treaba cu metroul a aflat si dl. Oprescu ca el mai usor de furat bani sunt aia din lucrari "ascunse". Parca dintr-o data il vezi asa vesel si plound cu tunele peste Bucuresti :))) De parca de asta aveam nevoie, si nu de niste strazi mai putin aglomerate (asta insemnand sa dirijezi traficul tranzitoriu pe o centura functionala, nu prin oras... doh!!), de parcari de cartier mai multe si de eficientizarea transportului in comun, sau vreo regula prin care nu toate companiile sa inceapa la aceeasi ora lucrul, sau sa isi care angajatii obligatoriu cu autocare, in momentul in care depasesc un anumit nr. de angajati, sau pur si simplu sa nu mai dea autorizatii de construire pentru mega constructii in zone mega aglomerate oricum.. Dar na, e mai usor sa faci furaciuni decat sa faci ceva real si functional.
 • +4 (6 voturi)    
  Dedicatie pentru (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:56)

  gheorghe12 [utilizator]

  Astaldi
 • +10 (10 voturi)    
  Incredibil (Joi, 15 ianuarie 2015, 10:59)

  zizi_m [utilizator]

  un tunel cu lungimea intre 7.8 si 14 km. Adica ar putea fi atat dar ar putea sa fie dublu !!
  Asta iar isi bate joc de noi.
  • +2 (2 voturi)    
   raspuns zizi m (Vineri, 6 februarie 2015, 7:23)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui zizi_m

   Faptul ca Oprescu nu stie cat va avea tunelul si apare in public demonstreaza incapacitatea acestuia de intelege fenomenul lipsa lui de interes etc. A aruncat aceasta gazelnita in speranta ca va mai capata un nou mandat ca sa distruga complet orasul Asta s-o creada el Locul lui e la Jilava alaturi de Ponta Dragnea Ghita etc
 • +10 (10 voturi)    
  o gluma (Joi, 15 ianuarie 2015, 11:19)

  andimi [utilizator]

  Pe de o parte Oprescu spune ca vrea tunel, pe de alta ca romanul nu e obisnuit cu asa ceva! "Problema cu lungimea tunelului este ca nu poti sa-l bagi pe roman, pe bucurestean, intr-un tunel de 14 km. Este o problema medicala. Acolo in tunel soferii pot face atacuri de panica, nu poti sa mergi cu copiii in masina 14 km prin tunel, nu sunt obisnuiti." Ma lasi! La Praga e tunel de 6 km pe sub oras si nimeni nu s-a plins, dimpotriva, oamenii sunt incantati ca il pot folosi pentru a iesi mai usor din oras. Ideea nu e rea, problema e ca la noi de la vorba la fapta e cale luunga!
 • +12 (12 voturi)    
  Un obicei (Joi, 15 ianuarie 2015, 12:01)

  Martinezu [utilizator]

  Dl Oprescu, este glumet ca de obicei.
  Tuneluri de 15 km, metrouri, autostrazi suspendate, telegondole. Si toate in Bucuresti. Nu-l suparati ca maine ne spune de tunelul Bucuresti - Pitesti cu plecare din Universitate.
  Mai haios ar fi fost sa anunte ca toate merg prin raul Dambotiva cu vaporul.
 • 0 (2 voturi)    
  Cu cat mai putine (Joi, 22 ianuarie 2015, 13:51)

  kiki_best [utilizator]

  exproprieri, cu atat mai bine! Sorin Oprescu nu renunta la proiectul sau propriu si cauta solutia financiara cea mai putin impovaratoare pentru buget. Or fi unii care viseaza bani cat muntele de la oarece exproprieri, dar nu le va iesi de data asta.
 • +2 (2 voturi)    
  comentariu (Vineri, 6 februarie 2015, 6:54)

  LiviuDrula [anonim]

  Oprescu va face tunelul asa cum a facut soselele suspendate sau gondola- tunelul un motiv ca bucurestenii sa -i mai dea un nou mandat Bucurestiu e un oras murdar plin de gropi cu multe strazi periferice fara canalizare etc. Acestea sunt realizarile lui Oprescu ( nu pomenesc de vilele personale ale Dlui Primar Gerneral )
 • +2 (2 voturi)    
  Cum poti sa largesti Dealul Tugulea? (Luni, 8 iunie 2015, 17:30)

  Frankie [utilizator]

  Jumatate din Dealul Tugulea este sens unic, iar pe cealalta jumatate care are dublu-sens de-abia circula 2 masini deodata.
 • +2 (2 voturi)    
  Strapungere Giulesti? (Miercuri, 21 octombrie 2015, 12:57)

  Laurentiu ClaudiuCatalin [anonim]

  Cand se face si strapungerea pentru Calea Giulesti?
  • 0 (0 voturi)    
   Strapungerea Giulesti chiar ar fi utila (Miercuri, 8 februarie 2017, 16:13)

   Frankie [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu ClaudiuCatalin

   Ar fi o alternativa la Podul Grant si Podul Basarab + legatura rapida cu soseaua de centura si Autostrada A1.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by