​​VIDEO Cum s-a transformat zona Pipera - Aviatiei intr-o adevarata Mecca a corporatistilor: de la hale si pepiniere la zeci de cladiri de birouri si rezidentiale, cu infrastructura de transport sufocata

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 7 ianuarie 2015, 9:09 Actualitate | Administratie Locala


Zona Pipera vazuta de sus
Foto: HotNews/Victor Cozmei
In anii '90 zona cuprinsa intre Soseaua Pipera, Barbu Vacarescu, str. Fabrica de Glucoza si Soseaua Petricani adapostea platforma industriala Pipera, hectare de hale industriale unde se produceau televizoare, calculatoare, softuri si tehnica militara. Acum, locul acestora a fost luat in mare parte de zeci de cladiriri de birouri, zona cunoscand o dezvoltare spectaculoasa fata de orice alta zona din oras. In Pipera se afla Sky Tower, cea mai inalta cladire din Capitala, unul dintre cele mai frumoase mall-uri din Capitala, nenumarate blocuri de birouri - sediul unor companii multinationale, dar si un cartier rezidential. Zilnic, doar cu metroul vin in aceasta zona sa munceasca circa 200.000 de persoane. Cu toate acestea, municipalitatea nu a reusit sa tina pasul cu dezvoltarea sectorului privat desi s-au construit doua pasaje si s-a largit o strada, iar infrastructura rutiera este depasita, zona fiind sufocata in fiecare zi de blocaje rutiere.

Informatia pe scurt


 • in anii '90, fabricile de pe platforma Pipera au fost privatizate;
 • noii proprietari fie le-au demolat si in loc au construit cladiri de birouri, fie au dat halelor alte functiuni, in zona aparand zeci de cladiri noi;
 • aceste atrag zilnic sute de mii de oameni , doar cu metroul venind la munca zilnic circa 200.000 de persoane;
 • Primaria Capitalei nu a reusit sa tina pasul cu dezvoltarea sectorului privat, iar infrastructura de transport este subdimensionata, ceea ce duce la blocaje majore in trafic la orele de varf;
 • pana in prezent municipalitatea a investit zeci de milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii insa s-a dovedit insuficient;
 • pentru deblocarea traficului din zona este nevoie de largirea a trei strazi (Fabrica de Glucoza, Dimitrie Pompeiu, Gherghitei), dar si inelul median (autostrada zburatoare a lui Sorin Oprescu), un proiect de 1,5 miliarde euro;

In 1990, in aceasta zona erau doar hale industriale, pepiniere si camp. "Zona despre care vorbim, delimitata de strazile Petricani, Calea Floreasca, Barbu Vacarescu si Fabrica de Glucoza, era ocupata pana in anii 90 de unitati din fosta platforma industriala Pipera, platforma industriala specializata in industrie electronica de varf. Acolo au fost fabrici de televizoare, fabrici de calculatoare, produceau si soft si hard, tehnica militara speciala, erau unitati relativ mari si constructii de buna calitate", a declarat pentru HotNews.ro Sorin Gabrea, seful Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.


Cum s-a dezvoltat zona Pipera in ultimii ani /Video: Nitsch-Petioky Balazs . Video realizat cu echipament Nikon

In anii 90, tot acest patrimoniu a fost privatizat. O parte din fostele fabrici au fost pastrate, altele au fost reconvertite in cladiri de birouri, iar altele desfiintate si pe teren au fost ridicate cladiri de birouri.

Sorin Gabrea explica principalele motive pentru care zona s-a dezvoltat atat de spectaculos in ultimii ani:  

"Terenurile din aceasta zona sunt toate proprietate privata. Acum ramane de vazut cat de legitima este aceasta proprietate privata, dar toata platforma in conditiile din anii 90 s-a privatizat. Unul dintre motivele pentru care zona s-a dezvoltat atat de bine este ca erau parcele de teren foarte mari de la fostele industrii, care permiteau o ocupare optima si o utilizare eficace a terenului. Al doilea motiv este infrastructura pentru transport. Aceasta este una dintre zonele cele mai bine irigate din Bucuresti. Exista metrou, exista tramvai pe Barbu Vacarescu,  pe Dimitrie Pompeiu, pe Petricani, si perspectiva este sa se dezvolte in continuare pentru ca deja s-a atins un punct critic din cauza nesincronizarii programelor publice cu cele private. Un alt motiv care a stat la dezvoltarea zonei este disponibilul in capacitatea infrastructurii edilitare. Fiind fosta platforma industriala de inalta performanta, evident ca exista un disponibil important pentru energie electrica si gaz metan. A existat si energie termica. Aceste facilitati nu necesita costuri suplimentare suportate de investitori pentru echiparea zonei".


Dezvoltarea spectaculoasa, zecile de cladiri de birouri aduc la munca in fiecare zi numai cu metroul 200.000 de persoane, potrivit stirileprotv.ro. Daca in anul 1987, cand Nicolae Ceausescu a inaugurat Magistrala 2 de metrou, in zona lucrau 15.000 de muncitori, acum lucreaza aici de 16 ori mai multe persoane, statiile de metrou fiind neincapatoare la orele de varf.

Acestora li se adauga cei care vin la munca cu masina, iar acest fapt creaza in zona un trafic de cosmar, municipalitatea nereusind sa dezvolte infrastructura rutiera in pas cu segmentul privat. Asta desi in zona s-au investit pana acum cateva zeci de milioane de euro, realizandu-se doua pasaje supraterane pe Soseaua Pipera - Pasajul peste bd. Barbu Vacarescu si cel peste calea ferata, iar strada a fost largita la doua benzi pe sens.

Pasajul peste bd. Barbu Vacarescu a fost realizat de Primaria Capitalei si inaugurat in aprilie 2012.
Investitia s-a ridicat la 32 milioane de euro si a cuprins si largirea Sos. Pipera la doua benzi pe sens.

Pasajul peste calea ferata a fost realizat de Primaria sectorului 2 in parteneriat cu Primaria Voluntari si a costat circa 10 milioane de euro, o parte din suma fiind asigurata din fonduri europene. Sorin Gabrea, presedintele Comisiei de Urbanism din Primaria Capitalei spune ca zona si-a atins in acest moment capacitatea maxima de trafic pe care o suporta, dar cu cateva proiecte de infrastructura situatia se poate rezolva.


"La nivelul actual zona si-a atins limita maxima, dar cred ca cu o administrare mai buna, ma referer la o cadenta mai buna a mijloacelor de transport public, s-ar putea utiliza zona cu succes cativa ani. Dar este obligatorie demararea unor proiecte mari de dezvoltare a infrastructurii. Este vorba despre intrarea autostrazii A3 care va atinge Bucurestiul in zona Gherghitei si prin urmare exista deja o discutie relativ avansata daca se va putea realiza unul sau doua tronsoane din inelul median, partea dintre punctul de intrare a autostrazii in Bucuresti in lungul caii ferate pana la intersectia cu Aerogarii, Alexandru Serbanescu. Mai departe, Primaria are intentia sa gaseasca o solutie de conectare a linie de tramvai de pe Dimitrie Pompeiu cu cea de pe Barbu Vacarescu. Mai exista proiectul de largire a str. Fabrica de Glucoza, care este in stare foarte avansata. Este prevazuta, dar necuprinsa in planul de investitii largirea str. Dimitrie Pompeiu cu linie de tramvai la mijloc", a declarat Gabrea.

Ion Dedu, seful directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei a declarat ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza vor demara in 2015, valoarea proiectului fiind de peste 20 milioane de euro cu tot cu exproprieri.

Pe langa problemele de trafic, specialistii in domeniu spun ca in zona s-a construit foarte dens, iar calitatea arhitecturala a cladirilor lasa uneori de dorit.

"Cladirile realizate sunt la limita maxima din punct de vedere urbanistic. Dar nu sunt nelinistit daca facem comparatie cu alte capitale europene fiindca suntem la jumatatea indicatorilor de urbanism. In zona sunt constructii de birouri cu suprafete mari. Nu sunt si nu vor fi constructii reprezentative, de foarte buna calitate arhitecturala, dar cred ca dupa 50-60 de ani acest lucru se va schimba. Urmeaza o perioada de cizelare in care calitatea va conta din ce in ce mai mult. Deocamdata sunt cladiri eficiente, care vor functiona foarte bine", a explicat Sorin Gabrea.

Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei a declarat ca Primaria Capitalei nu a avut foarte multe parghii de control in ceea ce priveste dezvoltarea zonei.

"Noi am gestionat acea zona doar prin cateva Planuri Urbanistice Zonale, in rest totul este aprobat de Primaria sector 2. Deci posibilitatile noastre de intervenitie au fost minime. O parte dintre reglementari au fost facute prin Planul Urbanistic General, aprobat de noi, iar sectorul a dat autorizatii, iar cateva de Primaria Capitalei prin Planuri Urbanistice Zonale. Intr-adevar, o parte dintre aceste PUZ-uri au fost exagerate, insa ele au fost aprobate in perioada aceea de boom imobiliar, pana in 2008. Cred ca este construit putin cam mult pe anumite zone, dar asta  din cauza faptului ca legea a permis la un anumit moment asta", a declarat Patrascu.Ce se va intampla in urmatorii ani?

Sorin Gabrea spune ca zona se va dezvolta si mai mult in urmatorii ani.

"Cred ca este zona cea mai calda din Bucuresti in materie de investitii imobiliare. Zona va creste, va avea foarte curand un profil complex. Conjugate cu investitiile in birouri si spatii comerciale de mare anvergura, sunt dupa stiinta mea si niste programe rezidentiale importante care vor veni ca o functiune complementara la cea de servicii si partea comerciala. Aceste constructii vor ocupa terenurile dintre calea ferata Bucuresti-Constanta, Sos Pipera, str. Avionului si vor completa din punct de vedere functional zona. Vor aparea ansambluri rezidentiale cu apartamente relativ mici dar confortabile care vor oferi in special personalului multinationalelor, familii tinere, o locuinta de 70-80 mp in apropierea locului de munca.Daca se realizeaza aceste proiecte rezidentiale, cred ca traficul in zona va mai scadea deoarece multi isi vor lua locuinte acolo. Vine o schimbare majora de atitudine. incepe sa conteze mai mult locul de munca langa care iti cauti locuinta, decat locuinta langa care iti cauti loc de munca", a explicat Gabrea.

Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei este de parere ca dupa o crestere atat de spectaculoasa investittile se vor reduce. "Nu cred ca aceasta zona va mai creste foarte mult deoarece exista o limita a suportabilitatii infrastructurii. Zona se poate dezvolta, dar numai daca se investeste mult in infrastructura, se largeste str. Fabrica de Glucoza, str. Dimitrie Pompeiu si str. Gherghitei, plus inelul median", a declarat Patrascu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19737 vizualizari

 • +15 (15 voturi)    
  Infrastructura e mult spus (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 9:48)

  mbog [utilizator]

  Ii rog pe cei de la primarie sa mearga la pas prin zona de birori din pipera. Sa coboare la Aurel Vlaicu si sa mearga la pas pe Gara Herastrau si apoi pe Dimitrie Pompeiu pana la metrou Pipera.
  Noroi, gropi, trotuare blocate de masini, lipsa trecerilor pt pietoni, vegetatie neingrijita etc.
  Daca ne gandim cat impozit platesc toate aceste companii care au sediul acolo, cat platesc impozit acei angajati, cat platesc impozit proprietarii de imobile, ajungem la niste sume colosale. Unde sunt acei bani?
  Este inadmisibil sa nu poti merge de la metrou pana la birou, 5 minute, 200 - 300 m, fara sa iti faci pantofii si pantalonii praf de noroi si apa.
  • +5 (11 voturi)    
   corect (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 10:46)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui mbog

   asta e problema de fapt.
   Infrastrastructura e suficient de dezvoltata in acea zona. Poate ca ar trebui oamenii sa mai lase masinile acasa in favoarea bicicletelor sau metroului.

   Marea problema pe care o vad e ca zona e foarte neingrijita. Primaria nu s-a preocupat absolut deloc de amenajarea zonei.
  • +4 (4 voturi)    
   se pare ca nu intelegi nimic (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 10:47)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui mbog

   Impozitele se retin la sursa iar toti acei bani nu se cheltuiesc pentru ingrijirea pantofilor tai ci mai degraba pentru ingrijirea pantofilor alesilor si functionarilor din primarii (cea de la sectorul 2 si cea generala).
   Daca vreti bani pentru amenajarea infrastructurii in zona pipera as vrea si eu sa stiu cati consilieri din sectorul 2 reprezinta acea zona si, desigur cati consilieri de la nivel de capitala reprezinta zona: raspunsul cred ca este 0 in conditiile in care 200000 de oameni reprezinta cu mult mai mult de 10% din populatia capitalei.
   Sa nu uit, cati din cei 200000 au domiciliul in bucuresti, poate 100000, si cati din cei 200000 se duc la vot la alegerile locale aici raspunsule este sigur sum 100000?
   • +4 (4 voturi)    
    Corect (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 13:00)

    mbog [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Aici ai mare dreptate. Nu au niciun interes, caci nimeni de acolo nu ii voteaza.
    • 0 (0 voturi)    
     Greseala (Joi, 8 ianuarie 2015, 15:53)

     Close [utilizator] i-a raspuns lui mbog

     E ca nu taxeaza firmele din zona pentru asta. Faci cladiri ieftine in marginea orasului si aduci mii de oameni in fiecare pentru ca e ieftin acolo si apoi iti plateste primaria drumurile? Taxarea ar trebui sa tina cont de facilitatile din zona. Ai acces facil la reteaua de transport in comun, ai acces la o retea de drumuri cu capacitatea de [...], ai acces la [introdu facilitate aici] atunci platesti mai mult. Daca nu iti convine te duci in centru si platesti acolo chiria de 25 de ori mai mare.
  • 0 (0 voturi)    
   CONFIRM! (Vineri, 9 ianuarie 2015, 18:26)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui mbog

   NU lucrez acolo, doar m-am dus de mai multe ori in ultimii cinci ani (la cladirea fostului FEPER), ins am-am lovit de toate acestea.
   Cel mai deranjant este ca unle pot fi remediate cu cheltuieli MINIME, nu banii lipsesc, ci vointa politica!
   Concret, largirea arterie principale, amenajarea unei linii de tramvai de genul lui 41, prelungirea mteroului spre Pipera, sunt lucrari ample, ce necesita investitii mari. Insa o pasarela pentru pietoni, trotuarele fara gropi, sau doua iesiri din statia de metrou - se puteau realiza relativ usor, fara cheltuieli imense!
  • 0 (0 voturi)    
   CONFIRM! (Vineri, 9 ianuarie 2015, 18:26)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui mbog

   NU lucrez acolo, doar m-am dus de mai multe ori in ultimii cinci ani (la cladirea fostului FEPER), ins am-am lovit de toate acestea.
   Cel mai deranjant este ca unle pot fi remediate cu cheltuieli MINIME, nu banii lipsesc, ci vointa politica!
   Concret, largirea arterie principale, amenajarea unei linii de tramvai de genul lui 41, prelungirea mteroului spre Pipera, sunt lucrari ample, ce necesita investitii mari. Insa o pasarela pentru pietoni, trotuarele fara gropi, sau doua iesiri din statia de metrou - se puteau realiza relativ usor, fara cheltuieli imense!
 • 0 (6 voturi)    
  O VARIANTA (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 9:55)

  nick24 [utilizator]

  ieftina și rapid de facut:
  Asfaltat strazile Bilciuresti, Ocna Sbiului, Berca și apoi pe lângă valea ferată Constanța până în Colentina.
  Astfel se va intra în zona si dinspre nord nu numai dinspre sud. Ajută varianta asta și când va fi gata autostrada până în oraș.
  Ajută și la eventuala construire a autostrăzii suspendate.
 • 0 (0 voturi)    
  Statia de metrou Aurel Vlaicu din Pipera (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 10:10)

  infoInsider [utilizator]

  http://infoinsider.ro/2014/05/16/musuroi-nu-striviti-furnicile-din-silicon-valley-ul-bucurestean/
 • -2 (8 voturi)    
  Enormitate: 240 mii persoane lucreaza in Pipera?!! (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 10:17)

  dumitrica [utilizator]

  Dar cine poate crede asemenea enormitate. De la 15000 in 1987, capitalismul introdus dupa 1989, cunoscut drept creator de somaj si saracie, a ajuns sa angajeze la Pipera 240 mii indivizi din care 200 mii folosesc metroul?!

  "Sectorul 6 are un numar de 370 mii locuitori și include cartierele: Drumul Taberei, Ghencea, Militari, Crângași, Giulești". Inchipuiti-va 65% din toti acesti oameni, strinsi din toate blocurile sectorului si bagati in cladirile din Pipera. Este aberant.

  Nu mai aruncati cu cifre sa faceti reclama ca sunteti ridicoli.

  Citat: "zecile de cladiri de birouri aduc la munca in fiecare zi numai cu metroul 200.000 de persoane, potrivit stirileprotv.ro. Daca in anul 1987, cand Nicolae Ceausescu a inaugurat Magistrala 2 de metrou, in zona lucrau 15.000 de muncitori, acum lucreaza aici de 16 ori mai multe persoane, statiile de metrou fiind neincapatoare la orele de varf."
  • +3 (5 voturi)    
   ai fost in statia pipera la ora 9 dimineata (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 11:03)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Ai fost in statia pipera la ora 9 dimineata vreodata?
   Statia Aurel Vlaicu este inainte de statia pipera si dupa ce se coboara masiv in Aurel Vlaicu metroul pare in continuare plin adica niciun loc liber pe scaune si abia daca ai de ce tine daca stai in picioare.
   PS: daca nu crezi afla ca aceste cifre se pot afla destul de usor cel putin seara, cand toti acei angajati se intorc spre casa vor folosi cartelele la intrarile din Aurel Vlaicu si Pipera si cred ca metroul are foarte clar aceste data, adica cate calatorii au fost validate in aceste 2 statii.
   • 0 (4 voturi)    
    200 mii inseamna 166 trenuri de metrou (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 13:48)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Un tren de metrou are capacitatea de 1200 persoane deci 200 mii oameni transportati dimineata in Pipera inseamna 166 garnituri.

    La 5 minute sa soseasca si ar insemna 13.88 ore de carat continuu la capacitate maxima si asta doar sa duci angajatii in Pipera.

    La 2.5 minute sa opreasca in statie un metrou de altul si toate sa care 2400 calatori, dublul maximului admis, si ar fi nevoie de 3.47 ore.

    Cum angajatii trebuie sa ajunga in jurul orei 9, sa spunem intre 7:30 si 9:30 iar trenurile sosesc la 5 minute cu 1200 oameni (pline) inseamna ca nu sunt aduse mai mult de 28800 persoane dimineata in Pipera. De aici si pina la 200 mii este cale lunga. Chiar la 2.5 minute sa soseasca garniturile si peste 57600 oameni nu transporta in 2 ore.

    Haideti sa nu mai aruncam aiurea cu cifre exagerate tip "200 mii angajati vin cu metroul".
    • 0 (2 voturi)    
     treci un pic pe-acolo si refa calculele (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 17:13)

     auch [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     La orele de varf, metrourile la Pipera se succed la maxim 2 minute (chiar 1:50 minute), iar orele de "venit la serviciu" in zona nu sunt ca la functionarii pe stil vechi, ci intr-o marja mai larga, undeva intre 8 si 10:30., iar orele de plecare sunt intre 17-20
     Recalculeaza asa si revino cu noile rezultate.
    • 0 (0 voturi)    
     da // (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 2:19)

     ToXRM [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

     "prietene" dimineata la 8 daca te urci la unirii spre pipera trebuie sa astepti 4-5 garnituri ca sa ai loc... asa ca nu mai vorbit prostii si tampenii daca nu lucrezi in zona. la ora 18:00 spre metrou pipera si metrou aurel vlaicu sunt sute de oameni care traverseaza strazile nici nu au loc pe trotuare sa mearga. lucrez de 3 ani in pipera si de 6 luni pe gara herastrau si stiu foarte bine cum e. noile cladiri skanska, orange mutat, 1500 de angajati. raiffeisen sky tower, promenada mall, cele 4 cladiri oracle, nusco tower, in spate xservers, ITC, volksbank (pe floreasca) si multe altele... nu mai spun de metrou pipera, JTI, luxoft, HP, ringier, prima tv, raiffeisen, terapia ranbaxy, star storage, si alte cateva zeci de companii, apoi trecem dupa bariera din pipera unde zilnic oamenii sunt adusi cu autobuze pana la metrou pipera: swan park, cladirea de pe dreapta de langa mercedes benz, cladirea agricover care are peste 10 etaje si e full, toate reprezentantele si cladirile de pe sos pipera spare DRPCIV si cred ca mi-au scapat multe. deci daca nu cunosti, nu mai vorbi .
  • +3 (3 voturi)    
   Dar tu stii ce vorbesti? (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 11:09)

   cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Daca cei de la Metrorex spun ca ei aduc 200.000 pe zi de oameni acolo de ce nu ar fi 260k fezabil?
   Sunt si care vin cu autobuze, tramvaie, masini personale sau char pe jos sau pe bicicleta.
   Ai numarat tu cate cladiri sunt acolo si ce populatie e in fiecare?
   Capitalismul aduce el saracie dar uite ca mai sunt si locuri de munca. Si pentru cei cu un anume tip de educatie sunt chiar din belsug locuri de munca.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu zau (Joi, 8 ianuarie 2015, 17:45)

   clauv [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Stimabile, doar intr-o cladire, Oracle are 2000 de angajati. Inventariaza tu, daca vrei, toata zona Pipera (inclusiv soseaua Petricani, cu cladirile de dincolo de calea ferata: Vodafone, Swan, Metro Systems etc), si refa calculul.
 • +6 (6 voturi)    
  S-a construit haotic (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 10:22)

  Stefan85 [utilizator]

  S-a construit haotic, parcari subterane insuficiente, strazi inguste cu masini parcate pe ambele parti, tramvaiul 5 vine din an in paste, metroul vine la 2 minute insa la ce e bun cand restul magistralelor au intervale de 7-10+ minute? Cand lucram in zona nu era saptamana fara accident, fara certuri intre soferi, ca nu aveau cum sa intre/iasa de pe o strada laturalnica.

  La ce sunt bune 2 poduri cu 2 benzi pe sens, chiar 3 intre ele, cand tot traficul la coborare ajunge intr-o singura banda pe sens. Gardul de la Politie nu a fost mutat!!! oare de ce??? In fata acestei cladiri nu e trotuar, se parcheaza, circula complet aiurea...

  Am auzit tot felul de povesti despre Sky Tower, dragut pe afara insa infrastructura interioara la minumul posibil cantitativ si calitativ, lucru care se repeta si la restul cladirilor din zona.

  My 2 cents :)
  • +2 (4 voturi)    
   probabil vorbesti de cladiri vechi (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 11:11)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Stefan85

   Eu lucrez in pipera in cladirea hermes, terminata in 2010, gazduieste si ambasada olandei, are 8 etaje si parcare subterana pe 4 nivele.
   Da, poate cladirile vechi au fost inghesuite dar cele noi respecta niste parametrii de ocupare a spatiului.
 • +6 (6 voturi)    
  Te apuca greata! (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 11:23)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Cand niste corupti si incompetenti ca Gheorghe Patrascu si Sorin Gabrea (fost arhitect sef, sef de comisie tehnica de urbanism prin care isi trece propriile proiecte) isi dau cu parerea, te apuca greata. S-a constuit mult si prost, dar si voi ati aporobat. Auzi la Gabrea: "dupa 50-60 de ani acest lucru se va schimba"... pana atunci ne facem de cap ca trebuie sa ne imbuibam si noi... dar peste 50-60 de ani o sa curga lapte si miere. De ce sa nu se schimbe de anul asta? Cat despre faptul ca la noi exista urbanism de sector ce sa mai zic! Avem 7 arhitecti sefi in Bucuresti (6 sectoare + primaria generala), 7 servicii de urbanism si rezultatul se vede!?! Unde mai exista asa ceva in lumea civilizata?
 • 0 (2 voturi)    
  Catiusa vezi ca la Meca se roaga musulmanii (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 14:08)

  andreesanu [utilizator]

  Cind prostia ,incultura nu cunoaste margini orce-i posibil.Credinciosii musulmani merg in hagialic la Meca sa se roage ,ce are a face Meca cu ingramadeala
  si haosul arhitectonic din Pipera ???.
  In rest pute sa scrie orce atita timp cit nici o comparatie nu-i in stare s-o faca .
 • +1 (1 vot)    
  Mmmm.. ce oraş frumos! Fabrici şi uzine... (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 15:31)

  marcus61 [utilizator]

  Asa se vede in poza.
 • 0 (0 voturi)    
  Zona e varza! (Joi, 8 ianuarie 2015, 12:17)

  _PaulR_ [utilizator]

  Eu cred ca in articol se vorbeste de altceva.
  Cel mult despre comuna Pipera, unde e podul peste calea ferata.

  Nu se vorbeste despre zona de birouri de la metroul Pipera: strazile Dimitrie Pompeiu si Fabrica de Chibrituri.

  Doar ca sa iesi cu masina din Dimitrie Pompeiu pe B.Vacarascu dureaza 15-20 minute. De pe F.d.Glucoza cu cateva minute mai putin.

  Iar de acolo, toata zona e paralizata: la Dinamo, la Spitalul de Urgenta, pe Dorobanti, spre Herastrau, spre Aviatiei.
  Haos generalizat.

  Sa nu mai zic de Colentina si Lacul Tei (in spate).

  Asadar, domnii de la primarie vorbesc de o infrastructura "superba" dar care nu exista.
  • 0 (0 voturi)    
   esti optimist (Miercuri, 14 ianuarie 2015, 2:25)

   ToXRM [anonim] i-a raspuns lui _PaulR_

   aseara am iesit din parcare promenada, pt ca lucrez peste strada dar nu avem locuri de parcare pt masinile persoane, la ora 18:10. traseul a fost : iesire calea floreasca, traversare barbu vacarescu, dreapta gara herastrau, stanga dimitrie pompeiu, stanga petricani, trecut calea ferata, mol pipera intersectie cu str popasului (adica aproximativ 3km) si la mol cand am ajuns sa alimentez era 18:47. apoi str popasului, trecere prin stefanesti, iesire la pod dragonul rosu, sos colentina, sportului, fundeni, pantelimon cora, am ajuns la 19:38. si asta in fiecare zi , give or take. media la ora 18:00 de ajuns relativ aproape (sunt 9 km pe traseul asta), vreo 6 prin dna ghica - socului, e cam de 45-55 min. s-au apucat prin octombrie sa largeasca gara herastrau , partea care duce spre fabrica de glucosa, au taiat din trotuar, au pus semnalizari si asa a ramas... nu vad cum vor face pe dimitrie pompeiu, seara acolo e haos toti merg si pe strada si pe linia de tramvai, autobuze care intorc in loc, taxiuri stationate pe calea rularii tramvaiului in zona metroului, etc. e haos


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by