Primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat marti ca se va demara un studiu de fezabilitate pentru proiectul contruirii unei linii de metrou in orasul resedinta de judet, informeaza Ziua de Vest. Traseul metroului ar urma sa fie Gara de Nord - Iulius Mall - Gara de Est - Gradina Zoologica - Aeroport.

"Incepem cu studiul de fezabilitate, nu realizarea efectiva. Intamplator nu-i lipsita de temei reabordarea subiectului pentru ca am dat unda verde pentru contractarea studiului de fezabilitate ¬ nu e un proiect uitat, dar problema este aceea a asigurarii fondurilor. Nici nu se pune problema sa ne apucam sa facem asa ceva pe venituri proprii, de la bugetul local, nici pe fondurile europene obtinute nu putem sa facem, dar nu exclud accesarea unor fonduri speciale, care exista si ele pentru obiective exceptionale. Prima conditie este sa ai un studiu de fezabilitate facut", a declarat Nicolae Robu.

"Nici nu suntem cu capul in nori - trebuie sa intelegem ca un astfel de obiectiv costa mult si nu poate fi facut de azi pe maine", a mai afirmat edilul, potrivit sursei citate.