Primaria Voluntari a lasat in drum stalpii vechi de iluminat pe tronsonul de pe bd. Erou Iancu Nicolae din Pipera, unde desfasoara lucrari de largire a strazii la doua benzi pe sens, desi a turnat deja asfaltul. Astfel, stalpii vechi de iluminat se afla dupa bordura, pe prima banda de circulatie, iar alaturi au fost pusi stalpii noi. Muncitorii de pe santier spun ca stalpii vechi vor fi dati jos pe masura ce vor fi mutate in subteran cablurile pe care acestia le sustin, iar asfaltul a fost turnat pe langa stalpii pentru a pregati santierul pentru iarna.

Foto:

Deocamdata insa, stalpii au fost lasati in drum, fiind separati doar de indicatoare rutiere de ocolire. In trecut, primaria a mai lasat stalpi pe carosabil, lipiti de bordura, in zona Jolie Ville, acestia fiind un pericol pentru soferi mai ales in conditii de ceata si ploaie.

Lucrarile de modernizare a strazii Erou Iancu Nicolae din Pipera au inceput in data de 08.02.2007 si au avut ca termen initial de finalizare data de 1 august 2008. Licitatia pentru realizarea acestora a fost castigata de firma Romstrade.

Firma a intrat in insolventa pe 10 decembrie 2012, iar lucrarea nu a mai fost finalizata. Tronsonul ramas neterminat, intre scoala Olga Gudyn si Sos. Pipera-Tunari, a fost scos din nou la licitatie in 2014, castigatorul - Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 - fiind anuntat in aceasta toamna. Lucrarile au inceput imediat dupa, valoarea acestora fiind de 8,6 milioane lei fara TVA.

Lucrarile constau in : largirea carosabilului la 4 benzi pe o lungime de 1,2 km; modernizarea sistemului rutier prin refacerea structurii rutiere a drumului si asternerea unui strat de imbracaminte asfaltica; desfiintarea trotuarelor existente aflate intr-o stare de degradare avansata si amenajarea de trotuare noi; amenajarea de spatii verzi la limita dintre trotuar si carosabil; refacerea aliniamentului stradal de arbori; amplasarea de stalpi de iluminat public noi.

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat in urma cu cateva zile ca lucrarile de modernizare a str. Erou Iancu Nicolae au inceput "foarte tarziu, intrucat a fost necesara preluarea amplasamentului de la constructorul aflat in insolventa si expertizarea lucrarilor ramase de executat".

Potrivit unor precizari trimise de Primaria Voluntari dupa publicarea articolului, pana in prezent constructorul a executat lucrari de largire a carosabilului in vederea fluidizarii traficului, iar stalpii de iluminat vor fi inlocuiti odata cu ingroparea retelelor electrice si de telecomunicatii.

Potrivit municipalitatii, lucrarile la acest tronson au fost reluate in luna noiembrie 2014 ca urmare a incheierii procedurilor de licitatie publica.