Robert Negoita spune ca in spatele actiunii de strangere de semnaturi pentru demiterea sa prin referendum se afla  un partid nou infiintat si nu are motive sa isi dea demisia

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 11 decembrie 2014, 20:01 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita
Foto: Agerpres
¬Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a declarat joi, in cadrul sedintei de Consiliu Local, ca demersul de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere, anuntat ieri pe Facebook, este de fapt initiat de "un partid proaspat infiintat" nu de cetateni. Negoita spune ca nu are de ce sa isi dea demisia fiindca a facut treaba foarte buna in primii doi ani de mandat, iar acuzele aduse de cetateni sunt neadevarate.

"Tocmai s-a infiintat un partid si cred ca el initiaza astfel de lucruri. Ei spun ca taxa 0 la gunoi a fost crescuta cu 60%. La noi este taxa 0 la gunoi. De cand sunt eu primar, locuitorii din sectorul 3 nu mai platesc taxa la gunoi. De ce sa imi dau demisia daca m-am tinut de cuvant. La reabilitare termica nicio primarie din tara asta nu a reabilitat mai multe blocuri decat noi, de cand am devenit primar. Trebuie sa veniti sa vedeti ce scoli am facut noi in sector, gradinite, crese, parcuri. De ce sa imi dau demisia? Eu vreau sa continui sa fac lucruri bune pe acest mandat", a declarat Negoita.

Referitor la acuzatia de betonare a sectorului, Robert Negoita a declarat ca a explicat pe Facebook ce se intampla. "Pe bulevardul Unirii dupa reabilitare avem mai mult spatiu verde acum decat inainte", a spus Negoita.

Consilierii PDL din Consiliul Local sector 3 au declarat ca nu au nicio legatura cu demersul cetatenilor, dar ca ii vor sprijini in strangerea de semnaturi.

"Noi salutam aceasta initiativa si o incurajam. Este foarte bine ca vine din partea societatii civile, a cetatenilor, pentru a nu ne acuza d-voastra ca politizam actul administrativ. Declaram public ca vom sprijini cu toate fortele acest demers de strangere de semnaturi", a declarat Inocentiu Voinea, consilier PDL.

Acesta i-a cerut primarului sa isi dea demisia inainte de referendum in cazul in care peste 100.000 de cetateni semneaza pentru organizarea unui referendum de demitere.

Mai multi cetateni din sectorul 3 cer demiterea primarului sectorului, Robert Negoita, prin referendum, si au creat pe Facebook un eveniment pentru strangerea de semnaturi. Pentru organizarea referendumului este nevoie de cel putin 25% dintre semnaturile locuitorilor cu drept de vot. Cetatenii sunt revoltati de incalcarea promisiunilor electorale, dar si de proiectele controversate ale primarului.

Motivele pentru care cetatenii cer demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit anuntului postat pe Facebook:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro.

2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%

3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis reabilitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro in 2012, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii platiti ilegal de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina`(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).

16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4549 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  aham (Joi, 11 decembrie 2014, 20:08)

  [utilizator] [utilizator]

  te-asteapta Ghita la portita...
  • +4 (4 voturi)    
   corect, (Vineri, 12 decembrie 2014, 9:29)

   Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui [utilizator]

   ghitza in dubitza... :-)
 • +7 (9 voturi)    
  Leprele astea (Joi, 11 decembrie 2014, 20:12)

  CititorulComentator [utilizator]

  Numai de ieșitul în stradă ascultă...
 • +12 (12 voturi)    
  hehe (Joi, 11 decembrie 2014, 20:13)

  Soljenitin [utilizator]

  Pai ce, o fi prost sa plece de la ciolan? Nu conteaza cine se afla in spatele unui referendum, daca majoritatea decide ca trebuie sa pleci, atunci pleci.
 • +10 (10 voturi)    
  Un bacalaureat de 32 de ani (Joi, 11 decembrie 2014, 20:32)

  onoare [utilizator]

  De ce sa-si dea demisia:
  -pt ca are datorii de zeci de milioane de euro la stat
  - pt ca a distrus in 2 ani sectorul 3 care ajunsese unul dintre cele mai frumoase din bucuresti mai rau de cat a facut-o fratele individului cu dinamo
  -pt ca directorul de investitii este o fosta angajata de la firmele lui care in doi ani a ajuns de la simpliu angajat la director de investitii
  -pt ca sotul acestei directoare,fost inspector ANI, institutie care l-a anchetat e negoita, este acum director al politiei locale al sectorului 3
  -pentru ca desi incendiul de la confort city a scos la iveala grave incalcari ale legii care se puteau dovedi criminale a fost musamalizat
  -pentru ca cheltuie bani intr-un mod absolut imbecil-un exemplu- a contractat p firma de paza pentru a pazi sediul politiei locale a sectorului 3
  Sunt enorm de multe motive, aceasta greseala trebuie indreptata. Eu nu am nici o treaba cu nici un partid dar pot strange usor 2000 de semnaturi pentru demiterea acestui individ.
  • +4 (4 voturi)    
   Daca poti, fa-o ! (Vineri, 12 decembrie 2014, 8:59)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui onoare

   Nu sta pe ginduri.. Si adauga la lista si faptul ca bordurile pe care le toarna sint neconforme cu standardele de protectie. Imagineaza-ti o masina care ia foc si se afla la bordura - usile de pe partea dreapta nu se pot deschide. Bordura e prea inalta.
 • +11 (11 voturi)    
  Sa ne dea 17 raspunsuri, cu dovezi... (Joi, 11 decembrie 2014, 20:34)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  A fost acuzat de 17 lucruri, deci trebuie sa raspunda la toate, nu doar la ce-i convine sau la ce i se pare ca nu e asa grav...
  • +2 (2 voturi)    
   pai este genial! (Vineri, 12 decembrie 2014, 16:59)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   In mod normal, da.
   Si daca era un PROCES cu 17 capete de acuzare, desigur ca trebuiau lamurite toate.
   Dar Dl. Negoita face o miscare geniala, zice ca in spatele pritestelor se afla un partid!
   Ca se cheama X sau Y, ca set vechi sau recent infiintat, nu conteaza.
   Esentialul este ca astfel au DISPARUT instantaneu TOATE capetele de acuzare, nu mai trebuie sa se obiseasca sa explice: la punctul 1, nu este asa pentu ca, la punctul 2, etc, etc.
 • +4 (12 voturi)    
  Bravo, domnul primar! (Joi, 11 decembrie 2014, 20:42)

  hot news [utilizator]

  Sa nu va fie frica de basishti!
  Ati facut numai lucruir bune in sectror, iar diafragme de beton colorate ca la noi, nu are nimeni!
  Nici pergole mov, sau inorogi - sa crape de ciuda dujmanii!
  Cum indraznesc nesimtitii sa zica " nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii"???
  Dl primar a venit de mai multe ori la blocuri, printre oameni. Dar trebuia sa fie respect, nu critici - esigur ca nu era sa stea dumnealui sa asculte atacuri politice!
  Si a spus foarte frumos: cui nu ii place, n-are decat sa se mute in lat sector!!!
  • -1 (1 vot)    
   Sarcasm ori ba ? (Vineri, 12 decembrie 2014, 1:47)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   .
  • +4 (4 voturi)    
   Excelent. Nu inteleg de ce ai luat (Vineri, 12 decembrie 2014, 9:02)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui hot news

   minusuri. Un comentariu mai bun nu am mai vazut de mult. Ne-am pierdut umorul ?
   • +3 (3 voturi)    
    daca trebuie sa explic ceva evident (Vineri, 12 decembrie 2014, 17:01)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

    Am vrut sa fac o gluma, dar nu mai este loc de ras daca trebuie sa EXPLICI ceva absolut evident, pur si simplu am repetat si ingrisat un pic argumntele absurde ale primarului de sector!!!
 • +10 (10 voturi)    
  Nu platesc taxa de gunoi... (Joi, 11 decembrie 2014, 21:09)

  Lol Lolovici [utilizator]

  "Ei spun ca taxa 0 la gunoi a fost crescuta cu 60%. La noi este taxa 0 la gunoi. De cand sunt eu primar, locuitorii din sectorul 3 nu mai platesc taxa la gunoi."

  Sigur, nu platesc direct, dar se plateste din bugetul primariei, deci tot de la noi in taxe. Aceeasi smecherie ca la reabilitarea termica gratis. Si fiind relativ ascuse astfel aceste cheltuieli se pot aranja mai bine contractele cu firmele prietene care le executa. Pentru ca omul e mai putin atent cand nu i se fura direct din buzunar.
 • +8 (8 voturi)    
  Karamba (Joi, 11 decembrie 2014, 21:18)

  JuliaP [anonim]

  OUT
 • +6 (6 voturi)    
  Aceeasi placa! (Joi, 11 decembrie 2014, 21:36)

  Chiar Eu [utilizator]

  Cand inainte de alegeri cetatenii se aratau nemultumiti de faptul ca acest neam prost voia sa construiasca o sala in parcul IOR, Negoita le zicea ca sunt afilizati politic si pun intrebari politice si daca nu le convine sa plece din sector! Ba mai aducea si gorile (ex. consilieri locali PSD) care sa ii brucheze pe cei ce nu ii cantau in struna. Acum reia aceeasi placa. Oricine il contesta este afiliat politic si nu trebuie bagat in seama!
 • +7 (7 voturi)    
  pleaca ....nu mai comenta. (Joi, 11 decembrie 2014, 21:37)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  ne-am saturat de trasnaile tale......unde-i iarba tu faci trotuare colorate.
  ...ai zis ca termoizolezi blocurile gratis si acum ...dai inapoi, zici ca nu ai bani, dar pe fratii cristesti de la faur ii absolvi de plata taxelor locale........GATA...PA.
 • +6 (8 voturi)    
  Ce te poti astepta de la unul ca el? (Joi, 11 decembrie 2014, 21:51)

  LiviuX [utilizator]

  Ce importanta are cine e in spate? Important e daca problema sau problemele sunt reale si ca daca se strange numarul de semnaturi inseamna ca lumea e de acord cu ce se cere.
 • +5 (5 voturi)    
  Deja 61 (Vineri, 12 decembrie 2014, 0:18)

  onoare [utilizator]

  Am vazut meciul intr-un bar in sectorul 3, am aratat acest articol la cunoscuti si necunoscuti,am deja 61 de semnaturi pt referendum (in mai putin de 3 ore), va rog sa-mi spuneti cum le adunam sa salvam sectorul
 • +4 (4 voturi)    
  Cum adica? (Vineri, 12 decembrie 2014, 9:33)

  Wildschwein_007 [utilizator]

  initiativa de pe FB nu este a cetatenilor, da' acuzele cetatenilor sunt neadevarate? In mod logic, inseamna ca sunt acuze din partea cetatenilor, si-atuncea se investigheaza, se vede ca acuzele-s adevarate si tu pleci, cum adica sa nu pleci?
 • +3 (3 voturi)    
  Se stia de datoriile ANAF dinainte de a fi votat (Vineri, 12 decembrie 2014, 10:41)

  mihaio [utilizator]

  Dupa ce am citi primul motiv de demitere, cel cu datoriile la ANAF, am renuntat sa mai citesc.

  Nu zic ca este bine ca un administrator a banului public sa aiba datorii la stat, dar se stia de asta dinainte ca el sa fie ales primar. Si totusi desteptii de bucuresteni l-au votat.. sa se spele cu el pe cap!

  Asa este cand votezi cu patos. Acum cine sufera mai tare, fostul primar Negoita sau sectorul 3 ?
 • -5 (5 voturi)    
  e manevra politica (Vineri, 12 decembrie 2014, 11:46)

  Kobe [utilizator]

  sectorul 3 este singurul sector care nu plătește gunoiul dar "cetățenii apolitici" vor sa schimbe primarul pentru ca sunt bordurile prea înalte..sunt câteva voci politice care "dirijează" si o grămada de gâște manipulate ...sau poate vreți sa vina înapoi Liviu Negoita ca ala a fost om cinstit ?
  • +3 (3 voturi)    
   /// (Luni, 15 decembrie 2014, 12:12)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui Kobe

   Fraiere, tot nu intelegi ? Cineva tocmai a explicat mai sus.
   Salubritatea o plateste primaria, nu cetatenii de rand.
   Adevarat, dar primaria din ce bani plateste? Ai lui Negoita?
   Nu. Tot ai cetatenilor.
   Vezi? Nu a fost greu, pana si un spalat la creier poate intelege asta.
   Si acum da-mi un minus, ca am incercat sa te luminez.
 • +2 (2 voturi)    
  vot (Vineri, 12 decembrie 2014, 14:05)

  meandmyfriends [utilizator]

  Acest individ Negoita, si-a dat bacul la 32 de ani, are datorii de milioane de euro la bugetul de stat. Numai betoane are in cap !!! Un primar beton.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by