Au aparut primele crapaturi pe pista de biciclete leaga Timisoara de granita cu Serbia, desi lucrarea inca nu a fost inaugurata si s-au investit peste doua milioane de euro, iar pe anumite portiuni asfaltul se desprinde cu totul, scrie opiniatimisoarei.ro. Pista inca nu a fost data in folosinta, avand termen de finalizare sfarsitul acestui an, iar investitia se ridica la circa 2,3 milioane de euro. Biciclistii sunt de parere ca pista arata asa deoarece a fost folosita de masini.

Colaj-piste-biciclete-timisoara-serbia-crapataFoto: OpiniaTimisoarei.ro

“Dupa ce treci de podul din Sanmihaiu Roman, pana dupa cantonul de pe partea dreapta, eu apreciez ca 25-40% din pista este compromisa”, spune Calin Ene, un biciclist revoltat de ceea ce a descoperit mergand la plimbare pe malul Begheiului. El spune ca a vazut indicii ca pe pista s-a circulat cu masini mari: “Am vazut urme de roata mare, probabil tractor sau cilindru compactor dupa profil”, mai scrie biciclistul pe pagina lui de Facebook.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500-7.000 lei.

Pista de biciclete are 37 km, incepe din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia. Proiectul este realizat de Consiliul Judetean Timis in colaborare cu municipalitatea din Ziliste (Serbia). Partener in acest proiect este Administratia Bazinala de Apa Banat.