Bulevardele principale din Capitala au fost deszapezite pana "la negru", la fel si statiile RATB, a declarat pentru HotNews.ro Magdalena Iuga, sefa Directiei de Utilitati din Primaria Capitalei. Cu toate acestea, traficul s-a desfasurat cu dificultate din cauza mai multor semafoare defecte si a soferilor care au stationat neregulamentar. Probleme sunt si pe strazile laterale, unde plugurile inca nu au reusit sa intre. In acest moment, autoritatile intervin pe strazile din capitala cu 276 de utilaje.

Utilaj de deszapezire Sector 1Foto: Primaria sector 1
  • Daca esti nemultumit de felul cum primaria ti-a deszapezit strada, te rugam sa ne trimiti imagini si numele strazii cu probleme
  • Le reamintim cititorilor ca pot cere informatii de la autoritatile locale, in baza Legii 544 a informatiilor publice, ca pot cere primariei Bucuresti si primariilor de sector informatii despre contractele de deszapezire.

"Bulevardele mari sunt la negru. Nu sunt probleme cu rampele pasajelor. Statiile RATB sunt deszapezite. Pe bulevardele principale si strazile care fac legatura intre strazile principale s-a intrat. Scopul principal a fost sa pastram practicabile strazile cu trafic RATB ca sa se poata circula. Pe stradutele secundare poate nu s-a intrat peste tot deoarece prioritatea au fost strazile principale. Deocamdata nu am avut probeleme deosebite. A fost traficul foarte intens la primele ore ale diminetii. Desi pe jos era negru s-a circulat greu una dintre cauze fiind ca multe semafoare nu au functionat", a declarat pentru HotNews.ro Magdalena Iuga, sefa Directiei de utilitati publice din Primaria Capitalei.

Potrivit unui comunicat emis de Politia Rutiera, s-au raportat semafoare defecte in urmatoarele intersectii:

- Sos. Iancului - Sos. Pantelimon;

-Bd. Theodor Pallady - str. Nicolae Teclu;

- Str. Obregia - Str. Nitu Vasile;

-Bd. Marasti - str. Alex Constantinescu;

-Sos Berceni - str. Ion Iriceanu;

- Bd. Barbu Vacarescu - str. Fabrica de glucoza;

In ultimele 24 de ore, in Capitala au fost inregistrate 7 accidente rutiere, in urma carora 5 persoane au fost ranite usor si 3 persoana a fost ranita grav.

Potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei, in acest moment se intervine atat pe strazile principale cat si pe cele secundate fiind in terem 276 de utilaje.

"In acest moment se intervine pe strazile laterale prin pluguit si imprastiere de material antiderapant cu un numar de 276 de utilaje, precum si pe arterele principale, acolo unde traficul permite interventia utilajelor. De asemenea, operatorii de curatenie cai publice actioneaza pentru curatarea statiilor si refugiilor RATB, dar si pentru dislocarea zapezii de la rigole. Pe parcursul noptii operatorii de deszapezire au intervenit cu prioritate pe arterele principale cu 308 utilaje, prin pluguire, inclusiv in baterii, acolo unde a fost cazul, si prin aplicarea de tratamente cu material antiderapant. Precizam ca pe parcursul zilei, inspectorii din cadul Directiei de Control din Primaria Capitalei vor verifica atat interventia firmelor de salubrizare, dar si modul in care agentii economici si asociatiile de locatari intervin pentru curatarea trotuarelor.", spun reprezentantii Primariei Capitalei.

Reamintim ca Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a deschis centrele destinate persoanelor fara adapost de pe raza Municipiului Bucuresti, in acest moment fiind adapostite 310 persoane in cele trei centre:

- Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady;

- Adapostul Sf. Luca din Berceni;

- Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil din Soseaua Viilor.

Totodata, DGASMB desfasoara zilnic programul de distributie ceai cald si supa pentru persoanele care refuza adapostirea, prin intermediul celor 4 bucatarii mobile.

In sectorul 1 al Capitalei au intervenit pentru deszapezire circa 70 de utilaje. "Incepand de vineri, 28 noiembrie 2014, aproximativ 70 de utilaje au intervenit zilnic pentru deszapezirea si combaterea poleiului pe toate arterele Sectorului 1 imprastiind peste 1500 tone de sare si peste 400 tone de clorura de calciu. De asemenea, 120 de muncitori/schimb au actionat in vederea indepartarii manuale a zapezii din zona intrarilor in unitatile sanitare, in unitatile de invatamant, de pe trecerile de pietoni, din statiile RATB, refugii RATB, cai acces institutii publice", potrivit unui comunicat emis de Primaria sector 1.

Primaria Capitalei coordoneaza activitatea de deszapezire la nivelul Capitalei, actiunea in sine fiind realizata de primariile de sector care au concesionat acest serviciu unor firme private. In sectorul 1 deszapezeste firma Romprest, in sectorul 2 - Supercom, in sectorul 3 - Rosal, in 4 REBU, in 5 Romprest si in sectorul 6 firma URBAN.