Majoritatea PSD-PC-PPDD-PMP refuza sa il dea afara din Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe Gabriel Parvu consilier PMP si viceprimar al Capitalei, desi aceasta a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate inca din luna iunie. Primarul General, Sorin Oprescu, a pus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de joi doua proiecte privind incetarea mandatelor celor doi consilieri general - Gabriel Parvu (PMP) si Gabriel Tanase (PNL) insa majoritatea din CGMB a votat doar excluderea lui Gabriel Tanase.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inainte de a fi supus la vot proiectul privind excluderea lui Gabriel Parvu, consilierii PSD-PC-PPDD-PMP au parasit sala si nu s-au mai intors, sub pretextul ca iau o pauza.

Mai mult, Gabriel Pirvu a cerut scoaterea hotararii care priveste incetarea mandatului sau de pe ordinea de zimotivand ca aceasta nu este definitiva, decizia fiind atacata in instanta si avand termen la inceputul anului viitor.

Initial, pe ordinea de zi, proiectele de hotarare privind excluderea celor doi consilieri erau la inceput, insa majoritatea PSD-PC-PPDD-PMP a cerut mutarea lor spre final. PNL a cerut pastrarea ordinii de zi in forma initiala, pentru a impiedica o astfel de situatie, insa majoritatea din CGMB nu a fost de acord.

Pentru ca Gabriel Pirvu nu a fost revocat de CGMB din iunie pana in prezent, toti cei 51 de consilieri generali au fost amendati, in 2 septembrie, de ANI cu 2.000 de lei fiecare.

Potrivit ANI, Gabriel Pirvu a fost incompatibil in perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier general in cadrul CGMB si calitatea de administrator - membru in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii SA Bucuresti.

ANI a cerut, in 18 august, aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie a consilierului general Gabriel Pirvu, ca urmare a deciziei definitive.

Potrivit ANI, Gabriel Tanase s-a aflat in incompatibilitate prin detinerea simultan a functiei de consilier general si a functiei de director de prognoza RAR-RA. Decizia ANI a ramas definitiva in pe 25 iunie 2014