Primaria Capitalei a inaugurat miercuri Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena. Aceasta adaposteste sase terenuri de tenis, cu 3 tipuri de suprafete de joc, si are 1200 de locuri pentru spectatori. Sportivii vor putea folosi cele sase terenuri de joc abia la primavara, deoarece nu au fost dotate cu baloane pentru a putea fi folosite si pe timpul iernii.

Academia de tenis 8Foto: Hotnews

Terenurile sunt cuplate doua cate doua, au prevazute nocturne si gradene pe laturile lungi. Exista trei tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc. Suprafetele sunt certificate ITF (International Tennis Federation).

"Astazi deschidem Academia de Tenis, la 5 luni dupa inceperea lucrarilor. Academia a fost construita la standarde internationale si dispune de trei tipuri de suprafete de joc. Are sase terenuri de tenis cu gradene care asigura 1152 de locuri, precum si nocturna, plus infrastructura logistica necesara desfasurarii sportului de masa si competitional, in cele mai bune conditii" a declarat Primarul General, Sorin Oprescu, care a prezentat apoi si Strategia Municipalitatii pentru Infrastructura Sportiva.

Academia de Tenis include si doua cladiri anexa care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. Corpul principal de cladire este impartit in trei zone (terasa acoperita, lobby, receptia si cafeteria) precum si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Corpul secundar anexa contine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Academia de Tenis se adreseaza, in principal, elevilor (copiilor) si scolilor sportive care pot incheia cu Municipalitatea protocoale de colaborare. Dupa terminarea cursurilor, Academia de Tenis este deschisa publicului larg. In toamna anului viitor se va instala si un balon pentru toate suprafetele de joc, astfel incat Academia sa poata fi functionala pe tot parcursul unui an (chiar si iarna).

Academia de tenis a fost facuta de Primaria Capitalei, din bugetul local, investitia ridicandu-se la circa 1 milion de euro.

Lucrarile au demarat la inceputul lunii iulie si sunt executate de asocierea de firme Unicon SA si Asix Design.

FOTOGALERIE Cum arata Academia de Tenis la inaugurare