Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca a inceput sa stranga semnaturi pentru demiterea primarului Constantei, Radu Mazare, prin referendum, daca acesta nu isi va da demisia asa cum a promis. Inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, Mazare a declarat ca se va retrage din viata politica daca Victor Ponta pierde cursa prezidentiala.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Radu Mazare a declarat inainte de alegeri ca daca Victor Ponta nu iese presedinte, se va retrage. A mai declarat asta si in 2009 si nu s-a tinut de cuvant. Lupta mea cu el este una civica. Cand am fost reprezentant al elevilor i-am solicitat sa respecte legea si sa dea elevilor si studentilor reducere la transportul in comun, iar atitudinea lui a fost una nesimtita", a declarat Bajdechi.

Acesta spune ca pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mazare este nevoie de aproximativ 75.000 de semnaturi.

"In acest demers nu sunt singur, prietenii mei de la Constanta se vor ocupa de asta, cu sprijinul meu. Vom incepe de azi deoarece la ora 7 va fi un protest impotriva lui Radu Mazare si cu siguranta se vor strange semnaturi. Maine, Radu Mazare va fi la CAB. Il voi astepta acolo. O sa-i scriu demisia si i-o dau sa o semneze. Daca nu doreste, ii arat ca a inceput procedura de referendum", a mai spus Bajdechi.

"Daca lucrurile si sistemul de zece ani nu se schimba, vreau sa ma retrag nu numai de la primarie, vreau sa ma retrag de tot. Nu m-am nascut politician, nu mor politician, nu-i nicio drama", a spus Mazare inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Bajdechi cerut la Tribunalul Constanta, pe 21 august, dizolvarea Consiliului Local Constanta pe motiv ca alesii locali nu s-au intrunit in perioada 23 iunie-23 august. Studentul spune, citand legea administratiei locale, ca in cazul in care Consiliul Local nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, aceasta poate fi dizolvat. Procesul are termen pe 4 decembrie.

Alexandru Bajdechi a fost presedinte al Asociatiei Elevilor din Constanta si al Consiliul Judetean al Elevilor Constanta, iar acum este student in anul I la Facultatea de Drept din Bucuresti.