Monica Macovei, candidat independent la prezidentiale, a depus la Biroul Electoral Central si Birourile electorale judetene mai multe contestatatii impotriva presedintilor sectiilor de votare care nu au lasat alegatorii nedomiciliati in Bucuresti sa voteze deoarece nu mai aveau tiparite formulare tipizate pentru declartia pe propria raspundere, documente solicitate inainte de vot. In plus, Macovei a solicitat prelungirea programului sectiilor de votare din strainatate daca la ora 21.00 inca mai este lume la coada.

Monica Macovei a depus la la Biroul Electoral Central si Birourile electorale judetene urmatoarele contestatii:

  • Contestatie impotriva refuzului Presedintelui Sectiei de Votare nr. 58 (deschisa in cadrul Liceului Ion Luca Caragiale, din Bucuresti, Calea Dorobantilor nr. 163 sector 1), de a lasa alegatorii nedomiciliati in Bucuresti sa voteze prin inscriere pe listele suplimentare, invocand lipsa formularelor pe propria raspundere ce trebuie semnate inainte de vot.
  • Contenstatie impotriva refuzului Presedintelui Sectiei de Votare nr. 326 (deschisa in cadrul Liceului Tudor Arghezi, Bucuresti, str Tudor Arghezi nr. 46-50, sector 2), de a lasa alegatorii nedomiciliati in Bucuresti sa voteze prin inscriere pe listele suplimentare, invocand lipsa formularelor pe propria raspundere ce trebuie semnate inainte de vot.

In plus, Macovei solicita sa se ia toate masurile necesare pentru afisarea, in conformitate cu art. 49 alin.3 din legea nr 370/2004, a cate unui exemplar al Procesului verbal privind rezultatul alegerilor la sediul fiecarei sectii de votare, la loc vizibil si de indata ce acestea au fost intocmite.

"Am fost azi in sectii de votare in Bucuresti. Bataia de joc la adresa tinerilor sau oamenilor in tranzit, care nu au domiciliul in Bucuresti este scandaloasa. Autoritatile incalca dreptul la vot al oamenilor pentru ca din incompetenta sau rea credinta nu au trimis formulare tipizate necesare votului pe liste suplimentare. Veniti la vot, oameni buni! Nu va lasati calcati in picioare de ei", scrie Macovei pe pagina de Facebook.