O femeie de 34 de ani din Ploiesti a ajuns la spital, cu leziuni la coloana, dupa ce a cazut, in seara zilei de miercuri, intr-o groapa nesemnalizata de pe trotuar, rezultata in urma lucrarilor pentru reabilitarea liniei de tramvai din oras. Observatorulph.ro relateaza vineri cum, incercand sa obtina puncte de vedere cu privire la acest subiect din partea institutiilor locale, acestea nu au dorit sa comenteze cazul sau au oferit raspunsuri ce contraziceau realitatea de la fata locului. "Raspunsul halucinant aveam sa-l aflam 'off the record' de la functionari din institutiile citate: 'nu putem sa discutam pe acest caz pana luni, dupa alegeri, ca sa nu influentam populatia'", scrie publicatia prahoveana.

Potrivit Observatorulph.ro, cazul a fost semnalat publicatiei de tatal victimei joi seara, la 24 de ore dupa tragedie, la sugestia unor "persoane de la Spitalul Judetean" care i-au spus sa contacteze presa pentru ca s-ar parea ca oficialitatile incearca "sa musamalizeze" cazul. "Asadar, dupa ce am verificat informatia si am constatat ca exista o pacienta de 34 de ani adusa cu, in termeni populari, fractura de coloana dupa ce a cazut intr-o groapa de pe trotuar, am inceput sa contactam autoritatile", scrie Observatorulph.ro.

Publicatia citata sustine ca, potrivit unor surse, institutiilor din subordinea primariei Ploiesti li s-ar fi sugerat sa nu abordeze in niciun fel comunicare pe marginea acestui subiect pana luni. "Dealtfel, pentru primarul Iulian Badescu cazul nu exista. Acelasi consemn l-ar avea si institutiile nationale cu atributiuni in domeniu, cum ar fi Politia, Inspectoratul Teritorial de Munca sau Inspectoratul Teritorial de Stat in Constructii. Elocvent in acest sens fiind faptul ca reprezentantii IPJ Prahova au refuzat sa mai acorde declaratii corespondentilor televiziunilor nationale dupa ce, initial, ii invitasera la sediu pentru 'sincroane video'", noteaza Observatorulph.ro.

"Care este motivul acestui comportament deviant al autoritatilor in contextul in care, data fiind starea dezastruoasa a organizarii santierelor reabilitarii liniei de tramvai din Ploiesti, o astfel de tragedie se poate repeta in orice clipa? De ce, in acest moment, nu exista niciun reprezentant al autoritatilor locale sau nationale in control pe santiere? Raspunsul halucinant aveam sa-l aflam 'off the record' de la functionari din institutiile citate: 'nu putem sa discutam pe acest caz pana luni, dupa alegeri, ca sa nu influentam populatia'", scrie publicatia locala.

Citeste articolele publicate pe acest subiect de Observatorulph.ro