Primaria Sectorului 3 vrea sa cheltuiasca suma de 136.000 de euro pentru amenajarea unui foisor cu o suprafata de 80 mp in Parcul Titan, potrivit unei hotarari adoptate recent de Consiliul Local sector 3. Aceasta este suma maxima ce ar urma sa fie cheltuita pentru amenajarea foisorului, pretul final urmand sa fie stabilit in baza unei proceduri de achizitii publice. Cu acest pret, Robert Negoita il bate pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a dat pentru un chiosc cat pe o garsoniera - circa 37.000 de euro.

Robert NegoitaFoto: Agerpres
  • HotNews.ro a solicitat Primariei sector 3 un punct de vedere referitor la aceasta investitie insa pana la ora publicarii materialului nu am primit niciun raspuns.

"Pentru o amenajare arhitecturala si peisagera cat mai aproape de dorintele cetatenilor sectorului este necesara realizarea unui foisor in Parcul Titan pentru desfasurarea de ceremonii, pentru manifestari comemorative, revenirea la traditia muzicii de fanfara si diverse alte evenimente. Foisorul propus va avea o raza medie de 5,00, o inaltime maxima la cornisa de 4,94 m si va avea o structura metalica", se arata in expunerea de motive semnata de primarul sectorului 3, Robert Negoita.

Hotararea a fost adoptata de majoritatea PSD din Consiliul Local sector 3 pe 6 octombrie 2014.

Victor Tartacuta, consilier local sector 3 din partea PDL, spune ca partidul sau nu a votat acest proiect deoarece este risipa pe bani publici.

"Acest chiosc reprezinta varianta apoteotica a guvernarii locale PSD: 1700 de euro/mp pentru o structura metalica cu acoperis de lemn deasupra. In hotararea de Consiliu se spune ca acest foisor va avea o raza medie de 5 m, astfel ca suprafata foisorului este undeva la 80 mp. Daca impartim 136.000 de euro la 80 mp atat ne da. Cand am cerut explicatii in sedinta de Consiliu, ni s-a spus ca acesta este pretul maxim si ca se va face licitatie. Insa asa cum se poate vedea pe site-ul de licitatii publice, toate licitatiile facute de Primaria sectorului 3 au fost atribuite la valoarea maximala, nu mai putin. Dupa parerea mea chiar si cel mai extravagant foisor se putea face cu maxim 250 de euro pe mp", a explicat Victor Tartacuta pentru HotNews.ro. In plus, acesta spune ca in Parcul Titan mai exista un astfel de foisor si nu ar mai fi nevoie de altul.

Cu acest pret, Robert Negoita il bate pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a dat pentru un chiosc cat pe o garsoniera - circa 37.000 de euro.

In 2011, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement de pe langa Primaria Capitalei a dat aproximativ 600.000 de euro pe 16 chioscuri de doi metri patrati pe care le-a amplasat in parcurile bucurestene. Chioscurile au fost cumparate de la firma Continental, contra sumei de 128.355 lei/bucata, fara TVA, echivalentul a 37.000 de euro. Administratia locala a motivat ca este nevoie de aceste chioscuri pentru desfasurarea unui comert civilizat insa, asa cum se poate vedea, dupa ce au fost date in folosinta nu se mai poate vorbi despre asa ceva.