Presedintele ANPC Marius Dunca a declarat pentru Mediafax ca autoritatea verifica daca lipsa apei calde in mai multe sectoare din Capitala, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost o practica comerciala incorecta. Potrivit acestuia, cel care se face vinovat de aceasta situatie risca o amenda intre 5.000 si 50.000 de lei.

CET Sud - BucurestiFoto: AGERPRES

Dunca a explicat ca, prin nefurnizarea apei calde, la temperatura prevazuta in contractele intre RADET si asociatiile de proprietari, respectiv de 55 - 60 de grade Celsius, a fost incalcata o clauza contractuala, iar consumatorii trebuiau sa fie informati.

Conform legii, responsabilul risca o amenda intre 5.000 si 50.000 de lei. Totodata, s-ar putea stabili plata unor compensatii catre consumatori, care platesc pentru un serviciu pe care nu l-au primit, a spus Dunca.

RADET insa nu a furnizat apa calda deoarece ELCEN nu a mai putut produce agentul termic la temperatura corespunzatoare. ELCEN a ajuns in aceasta situatie deoarece DISTRIGAZ a redus presiunea la gaze din cauza unei datorii de circa 90 milioane de lei pe care ELCEN o are catre aceasta companie. In plus, primarul Capitalei a declarat ca apa calda a fost oprita fara ca Primaria Capitalei sa fie informata. Astfel ca ANPC trebuie sa caute vinovatul intre toate aceste entitati.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a spus ca institutia a primit numeroase reclamatii privind lipsa apei calde la sfarsitul saptamanii trecute.