Lucrarile de reamenajare a parcului Drumul Taberei au ajuns aproape de final, potrivit unui anunt facut de Primaria sectorului 6. Locurile de joaca, mobilierul urban, terenurile de sport, aleile pietonale si cele doua pasarele pietonale sunt realizate in proportie de aproape 100%. Mai este de lucru la fantana arteziana, realizata in proportie de 35%, pavilionul expozitional, realizat in proportie de 47%, plantari arbori si gazon, realizat in proportie de circa 60%.

Parcul Drumul Taberei 19Foto: Primaria sector 6

"Lucrarile in Parcul Drumul Taberei continua intr-un ritm intens, respectand intocmai graficul. Locurile de joaca pentru copii au fost finalizate. Spatiile de recreere destinate celor mici sunt realizate nu doar din obisnuitele leagane si balansoare, ci presupun si ansambluri de joaca de tipul casutelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important in dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor copiilor. In imediata vecinatate a locurilor de joaca vor putea fi regasite atat cismele cu apa potabila si toalete ecologice, cat si locuri de odihna pentru insotitorii celor mici. Pasarela belvedere a fost finalizata in procent de 95%. In aceasta perioada, va fi montata balustrada de sticla. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principala si urca cu o panta de maxim 8% pana la o inaltime de 6 m deasupra solului, oferind o imagine panoramica asupra parcului", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 6.

Lucrarile de amenajare a parcului Drumul Taberei au inceput in luna mai 2013 si terminate in aceasta toamna. Din punct de vedere peisagistic parcul va fi amenajat dupa principiile gradinilor englezesti, spun autoritatile. Modernizarea celor 11 ha de spatiu verde costa circa 15 milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene.

Potrivit reprezentantilor Primariei sector 6, lucrarile ar urma sa fie gata in 18 luni, de la data inceperii acestora. Costurile aferente proiectului se ridica la 63,5 milioane de lei (circa 15 milioane de euro). Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat in septembrie 2011, finatarea nerambursabila fiind de 59,5 milioane lei. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Pergola Gradini Decorative, constructii Erbasu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E - Factor Solutions, anuntul fiind publicat in iunie anul trecut. Firma care realizeaza proiectul peisagistic este Concret Construct CD.

FOTOGALERIE Parcul Drumul Taberei - 30 septembrie 2014; FOTO: Primaria sector 6/Ovidiu Micsik