Locuitorii municipiului Galati au ramas, joi, fara apa calda, dupa ce operatorul regional Apa-Canal a sistat livrarea apei reci catre furnizorul de apa calda si caldura SC Apaterm SA din cauza unor datorii de peste un milion de lei, anunta Agerpres.

Primarul municipiului Galati, Marius Stan, a somat public operatorul regional Apa-Canal sa reia de urgenta furnizarea apei catre SC Apaterm SA.

"Cer conducerii societatii Apa-Canal sa tina cont de faptul ca, prin aceasta masura, a lasat populatia intregului oras fara apa calda, in conditiile in care temperaturile au scazut semnificativ, odata cu venirea toamnei. Stiu ca exista datorii ale Apaterm catre Apa-Canal, stiu ca este vorba de sume importante de bani, care nu s-au platit din cauza ca populatia nu isi plateste constant facturile, insa consider ca este o masura iresponsabila a conducerii Apa-Canal de a lasa intreg orasul fara apa calda", a declarat Marius Stan.

Edilul i-a cerut directorului Apa Canal, Gelu Stan, o nota explicativa cu privire la situatia creata.

Pe de alta parte, Apaterm, societate aflata in insolventa, a comunicat ca de la sfarsitul lunii august si pana in prezent a efectuat catre Apa Canal 13 plati si a incheiat un acord de compensare, insumand 275.888 lei, aproape un sfert din soldul curent inregistrat la sfarsitul lunii august, sold curent cifrat la suma de 1.230.683 lei, diferenta pana la suma invocata de Apa Canal fiind inscrisa la masa credala, situatia acestui debit fiind reglementata prin Planul de Reorganizare al Apaterm, aprobat in instanta.

Apaterm a instiintat Apa Canal ca va continua sa efectueze plati pe masura ce va incasa de la asociatiile de proprietari sumele restante