Primaria Capitalei a terminat de reabilitat 98 din cele 100 de scoli incluse in programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii si municipalitate, potrivit unui comunicat emis de institutie. In cadrul programului au mai fost construite 26 sali de sport.

Scoala BEIFoto: PMB

„Iata ca 98 din cele 100 de scoli incluse in programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii sunt pregatite pentru noul an scolar. Toate scolile au fost consolidate, reabilitate, modernizate si dotate la standardele anilor pe care ii traim. In cadrul aceluiasi program am construit de la zero 21 de sali de sport si, datorita economiilor pe care am reusit sa le facem, am mai contractat separat inca 5 sali de sport, acolo unde terenul aferent scolii a permis si construirea acestora. Dintre acestea, 2 sunt finalizate, la alte 2 urmeaza a se face receptia, iar una este in executie”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aflat marti in vizita de lucru la doua institutii de invatamant (scoala nr.93 si scoala 109) incluse in programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti".

Primarul Capitalei a adaugat ca va propune Ministerului Sanatatii sa includa cele 75 de cabinete scolare, cu precadere cele de stomatologie, intr-un program social, astfel incat persoanele cu venituri reduse sa poata avea acces la servicii medicale, iar Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti sa deconteze aceste servicii.

De asmenea, Sorin Oprescu a anuntat ca va avea discutii cu Ministerul Educatiei si cu Inspectoratul Scolar Bucuresti pentru ca toate cele 26 de sali de sport construite de Municipalitate sa poata fi folosite de tinerii care locuiesc in cartierele respective si in afara programului scolar.

Scoala nr. 93, situata in sectorul 4, Bucuresti, este formata din trei corpuri de cladire, plus o sala de sport noua, iar in prezent lucrarile la cele trei cladiri sunt finalizate, iar sala de sport este executata in proportie de 20%. Salile de clasa au fost dotate cu mobilier nou, au fost echipate cabinetele medicale, precum si laboratoarele de specialitate.

In ceea ce priveste scoala nr. 109, situata tot in sectorul 4, a fost reabilitata, lucrarile urmand a fi finalizate la sfarsitul acestei luni. Si in aceasta unitate de invatamant salile de clasa au fost dotate cu mobilier nou, s-au echipat cabinetele medicale, precum si laboratoarele de specialitate.

Programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti", realizat de Primaria Capitalei si Banca Europeana de Investitii, include 100 de scoli, care sunt consolidate, reabilitate si modernizate. Astfel, s-au amenajat si dotat 100 de laboratoare IT, iar in 86 de unitati de invatamant s-au realizat laboratoare de fizica, biologie si chimie. De asemenea, in 35 de scoli s-au dotat si amenajat cantine si semiinternate.Valoarea totala a programului este de 233 milioane euro dintre care 112 milioane euro BEI si 121 milioane euro contributia Primariei Capitalei.