Trei consilieri PPDD si trei consilieri PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti au luat decizia de a deveni independenti ca urmare a Ordonantei aprobata saptamana trecuta de Guvernul Ponta, act care permite alesilor locali sa-si schimbe partidul timp de 45 de zile fara a-si pierde functia. La sedinta ordinara de Consiliu General care are loc joi, incepand cu ora 13.00, PSD-PC cu PPDD si cei trei consilieri plecati de la PDL a facut o noua majoritate.

Sedinta CGMB 4 septembrie 2014Foto: Hotnews

UPDATE 2 Noua majoritate PSD a validat in functie trei consilieri din partea PSD, pe locurile USL ramase vacante, respectiv Mocioaca Stefan Alexandru, Peter Alexandrina si Stanoi Lucia.

Cei trei consilieri din PPDD care s-au declarat independenti au fost dati afara din PPDD - Richard Ghita Vicentiu, Iulia Zorkoczy si Horatiu Panaitescu - iar in locul PPDD au fost numiti alti 3 consilieri de la PPDD: Zamfira Catalin, Gherghiceanu Florentina si Vasile Livia Cristina.

Astfel, PSD-PC-PPDD au in prezent o majoritate formata din 33 de consilieri. Chiar si cu cei 6 consilieri PSD are majoritate simpla, mai avand nevoie de inca 4 consilieri pentru a face doua treimi.

UPDATE 1 Noua majoritate din CGMB a luat act de demisia unuia dintre cei doi viceprimari ai Capitalei - Marcel Nicolaescu. In locul sau a fost propus Gabriel Parvu, unul dintre cei trei consilieri care au plecat de la PDL. Dan Darabont (PSD), celalalt viceprimar al Capitalei, a ramas in functie.

Gabriel Parvu a fost ales in functia de viceprimar.

UPDATE In jurul orei 15:30, consilierii PNL si PDL au parasit sala. Acestia sunt nemultumiti ca majoritatea PSD a introdus pe ordinea de zi inca 30 de proiecte, care nu le-au fost prezentate inainte de sedinta si ca nu s-a pus la inceputul sedintei proiectul privind transformarea RADET in societater comerciala si preluarea actiunilor de la ELCEN, un proiect important pentru bucuresteni. "Am parasit sala intrucat pe ordinea de zi au fost introduse 30 de proiecte care nu ne-au fost prezentate. Mare parte dintre aceste proiecte sunt referitoare la modificarea majoritatii in Consiliul General si in opinia noastra sunt ilegale. Credem ca prin aceste decizii se doreste blocarea in continuare a activitatii CGMB si posibil dizolvarea. Altfel nu iteleg de ce cineva ar pune cu buna stiinta, chiar la inceptulul sedintei, proiecte care in mod sigur vor fi atacate de Prefect si suspendate", a declarat Cornel Pieptea, liderul de grup al PNL.

........................................................................................................................................................................................................................................

Cei trei consilieri care si-au dat demisia din PPDD pentru a deveni independenti sunt: Richard Ghita Vicentiu, Iulia Zorkoczy si Horatiu Panaitescu. Bogdan Georgescu, consilier PPDD, spune ca cei trei consilieri care si-au dat demisia din PPDD au fost dati afara din partid inainte de a-si depune demisia si inainte de ordonanta traseistilor, deci si-au pierdut functia.

In cazul PDL, Virginia Mihailovici, Gabriel Parvu si Cristian Tugurel au fost exclusi din partid si vor deveni independenti.

La sedinta de joi au venit la CGMB Marian Vanghelie si Ecaterina Andronescu.

In prezent sunt validati in functie 51 de consilieri din 55: 7 PDL, 4 PPDD, 14 PNL, 16 PSD, 4 PC si 6 independenti. Urmeaza sa fie validati in functie inca 3 consilieri de la PSD si 1 de la PDL.

Marian Vanghelie a declarat jurnalistilor ca a venit la sedinta CGMB pentru "binele bucurestenilor" si niciun consilier de la alt partid nu a trecut la PSD.

Noul presedinte de sedinta a devenit Ramiro Angelescu, cu 27 de voturi. Astfel, stanga a format o noua majoritate: 20 PSD-PC, 3 independenti de la PDL si 4 PPDD.

"In acest moment esxista un grup de 3 consilieri, nu stim daca si-au declarat apartenenta la alta formatiune, ce stim este ca ei merg alaturi de PSD si se pare ca avem o noua majoritate in CGMB formata din consilieri apropiati de dl. Ponta si d-na Udrea. Cei trei consilierii de la PPDD, asa cum a propus domnul primar, nu pot fi exclusi din CGMB intrucat Guvernul Ponta a dat acea ordonanta. Ordonanta prevede ca ei pot face optiunea daca sunt consilieri. Ei la inceputul sedintei erau consilieri, de aceea erau pe lista de prezenta. Ne asteptam ca cei 3 consilieri sa fie dati afara, fiindca asa face PSD. Ramane sa vedem daca doamna subprefect, fost consilier PSD, va ataca aceste hotarari", a declarat Cornel Pieptea, lider de grup PNL.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi sunt aproape 100 de proiecte, toate proiectele votate in sedinte de indata in ultimele 5 luni si atacate de Prefectura.