Fundatia Vier Pfoten a depus miercuri plangere penala impotriva conducerii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor pentru ca institutia continua eutanasierea maidanezilor desi Curtea de Apel Bucuresti a suspendat in luna iunie normele de aplicare a legii care permite uciderea cainilor fara stapan, potrivit Agerpres.

Maidanezi la un adapostFoto: Agerpres

In plangerea depusa de Fundatia Vier Pfoten se reclama "savarsirea faptelor de abuz in serviciu, inselaciune, deturnare de fonduri si uciderea animalelor fara drept" de catre conducerea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat pe 20 iunie 2014 normele de aplicare a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan, potrivit unui comunicat emis de fundatia Vier Pfoten. Suspendarea a fost ceruta de aceasta organizatie. Efectul imediat este acela ca legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare si, drept consecinta, nu mai exista un cadrul legal pentru reglementarea capturarii si uciderii cainilor fara stapan, potrivit Vier Pfoten.

Primaria Capitalei a anuntat miercuri ca va continua eutanasierea maidanezilor, iar politistii locali ii vor insoti in teren pe hingheri pentru ca acestia sa nu fie atacati de iubitorii de caini.