Prefectura Bucuresti a cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa revoce de indata toate hotararile adoptate in sedintele ce au avut loc in lunile aprilie si mai, a declarat pentru HotNews.ro Cornel Pieptea, consilier general PNL. Este vorba despre 47 de hotarari printre care: includerea in bugetul Primariei a celor 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor pentru biciclete si aprobarea indicatorilor economici ai proiectului; avizarea Parcului National Vacaresti, demararea procedurilor de expropriere pentru largirea b-dul Liviu Rebreanu; alocarea sumei de 5,4 milioane de euro pentru consolidarea podului peste Dambovita de la Mihai Bravu, extinderea retelelor de alimentare cu apa, canalizare si refacerea carosabilului in zona de nord a Bucurestiului - un proiect de circa 200 milioane de euro, noile consilii de administratie ale RADET si RATB.

Pod Mihai BravuFoto: Google Maps

Prefectura cere anularea acestor hotarari deoarece au fost adoptate in sedinta de indata. Initial aceste proiecte au fost puse pe ordinea de zi a sedintei ordinare insa majoritatea detinuta de PSD in Consiliul General a decis convocarea unei sedinte de indata si a pus proiectele pe ordinea de zi a acestei sedinte desi nu era o situatie de urgenta.

documente

Lista Hotararilor de Consiliu aprobate in sedintele de indata

(9 Iul 2014) RTF, 12KB

"Desi pe ordinea de zi a sedintelor ordinare, convocate de catre primarul general, erau puncte deosebit de importante pentru municipalitate, grupul consilierilor PSD a decis convocarea unor sedinte de indata pe a caror ordine de zi au fost introduse, in afara punctelor propuse de catre primarul general, si numirile politice in conducerile diferitelor institutii si consilii de administratie ce asigura guvernarea Bucurestiului. In urma controlului de legalitate efectuat de catre Prefectul Bucurestiului, a rezultat ca procedura convocarii sedintelor de indata a Consiliului General a fost facuta fara respectarea regulilor imperative ale legi. Asa cum personal am atras atentia la momentul respectiv, lipsa fortei majore sau a situatiilor de maxima urgenta va conduce la adoptarea unor hotarari ilegale, din moment ce cadrul de luare a deciziilor este ilegal", a explicat Cornel Pieptea.

In cazul in care CGMB nu va revoca aceste hotarari in urmatoarea sedinta, Prefectura le va ataca in instanta pentru a obtine anularea lor. In momentul in care hotararile sunt atacate in instanta, se suspenda de drept pana la judecarea procesului.

"Am cerut primarului general al capitalei sa convoace cat mai repede sedinta ordinara de consiliu ca sa revocam aceste hotarari sa sa vedem ce putem reaproba pentru a intra in legalitate. In cazul consiliilor de administratie RADET si RATB numite ilegal trebuie sa vedem ce hotarari au luat. Nu vrem sa se blocheze activitatea Primariei", a declarat Cornel Pieptea.

In prezent, majoritatea in Consiliul General al municipiului Bucuresti este detinuta de PNL-PDL si cativa consilieri PPDD.