Primaria Capitalei va cheltui circa 20 milioane de euro pentru a moderniza reteaua de canalizare a orasului. Astfel, va fi construit un sistem de pompe si conducte pentru ca surplusul de apa din lacurile Tineretului, Titan si Carol sa nu se mai verse in reteaua de canalizare a orasului ci direct in raul Dambovita. Acest lucru va ajuta la reducerea inundatiilor si nu va mai fi epurata apa curata, provenita din izvoarele de ape dulci din aceste lacuri. Lucrarile vor fi gata in 18 luni si sunt executate de firmele Rotary Constructii si CALA SA, contractul fiind atribuit in baza unei licitatii.

Dambovita in prezentFoto: Hotnews

Contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat in luna iunie, iar lucrarile fac parte din proiectul de "finalizare a statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta)", proiect cofinantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.

"Contractul are o durata de implementare de 18 luni, avand ca obiective principale constructia unui sistem de drenuri, pe partea dreapta a Casetei, intre Podul Ciurel si Podul Vitan, si construirea unui sistem de descarcare a apelor provenite din lacurile Carol, Titan si Tineretului, in cuva superioara - albia raului Dambovita - in scopul reducerii gradului de dilutie al apei uzate care intra in procesul de epurare in Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina. Pana in prezent, conductele de refulare de la cele trei lacuri, Carol, Titan si Tineretului deverseaza surplusul de apa (ce provine de la izvoarele naturale existente in zona lacurilor ), in reteaua de canalizare a orasului. Astfel, debitul de apa tranzitat de Caseta este diluat, prin aport de apa dulce", au explicat reprezentantii Primariei Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit aceleiasi surse, de cele 80 milioane lei se vor executa urmatoarele lucrari:

- lucrari drenaj colectoare in zona Magistralei 1 de Metrou, intre statia Petrache Poenaru si Podul Vitan;

- construirea unui sistem de descarcare a surplusului de apa ce provine din sistemul de preaplin al lacului Carol, in cuva superioara a albiei raului Dambovita, pe o lungime de aprox. 1200m, prin intermediul unei statii de pompare;

- construirea unui sistem de descarcare a surplusului de apa ce provine din sistemul de preaplin al lacului Tineretului, in cuva superioara a albiei raului Dambovita, pe o lungime de aprox. 900m, prin intermediul unei statii de pompare;

- construirea unui sistem de descarcare a surplusului de apa ce provine din sistemul de preaplin al lacului Titan, in cuva superioara a albiei raului Dambovita, pe o lungime de aprox. 2300m, prin intermediul unei statii noi de pompare.

In perioada imediat urmatoare urmeaza sa fie emis ordinul de incepere a lucrarilor.