Primarul Sorin Oprescu a declarat miercuri ca mai multi consilieri municipali nu vor sa utilizeze sistemul electronic de vot al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care contorizeaza atat voturile "pentru"si "impotriva", cat si abtinerile, dar face si automat prezenta in sala, informeaza Mediafax.

"Sunt unii care nu vor sa apese pe buton. Desi exista hotararea in acest sens, 26 dintre consilierii generali au vrut, restul nu. Din ce considerente, nu stiu sa va spun. Pe mine ma depasesc (considerentele - n.r.). S-a dorit a fi un vot electronic, obiectivizat, care sa nu mai nasca niciun fel de discutii, dar nu se vrea", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

In 20 noiembrie 2013, municipalitatea a organizat o licitatie pentru achizitionarea unui sistem de informare si vot electronic pentru sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), a carui valoare estimata a fost de aproape 150.000 de euro. Contractul pentru furnizarea "Sistemului de Informare si Vot" a fost atribuit, in 19 decembrie, firmei Aniva Consult Technology SRL, pentru pretul de 655.123,50 de lei fara TVA.

Prin acest sistem poate fi identificat fiecare consilier, atat prin amprentare, cat si cu ajutorul unui card individual. De asemenea, sistemul permite membrilor CGMB sa isi exprime optiunea de vot direct de la "console".

Sistemul de informare asigura sonorizarea salii, inregistrarea video a sedintelor si afisarea video a rezultatelor de vot, dar si prezentarea agendei si a documentatiilor aferente proiectelor de hotarare, prin terminale mobile.