Primaria Arad a inceput lucrarile de modernizare a Stadionului Municipal "Francisc Neumann" UTA, o investitie ce se ridica la circa 33 milioane de lei. Lucrarea va fi gata in 36 de luni, iar la final arena va avea 12.584 de locuri cu tribune acoperite integral, 15 puncte de acces, iar sub peluza sud va exista un mini-hotel destinat cazarii pe termen scurt a echipei oaspete si a personalului auxiliar.

Stadion UTA AradFoto: Hotnews

"Stadionul Municipal "Francisc Neumann" UTA se va transforma intr-o arena ultramoderna prin investitia Primariei Municipiului Arad. Constructorii au luat in primire obiectivul si pentru inceput demonteaza instalatiile actuale pentru a face loc utilajelor de santier si noilor echipamente. Echipamentele care se demonteaza vor fi folosite pentru dotarea altor baze sportive ale municipalitatii", se arata intr-un comunicat al Primariei Arad.

"Este o promisiune care am facut-o aradenilor si o indeplinim: vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde. Municipalitatea a demonstrat ca investeste in infrastructura sportiva" a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Contractul de executie a lucrarilor a fost incheiat cu firma SC TEHNODOMUS SA Arad, care a castigat licitatia cu o oferta in valoare de 32 733 275, 15 lei (TVA inclus). Lucrarile vor dura 36 de luni, potrivit contractului incheiat intre cele doua parti.