Primaria municipiului Targu Secuiesc, judetul Covasna, a indepartat steagul secuiesc de pe sediul institutiei, precum si alte doua aflate in centrul orasului, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Brasov.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat sambata pentru Mediafax ca, potrivit unei decizii definitive a Curtii de Apel Brasov, a fost indepartat steagul secuiesc de pe sediul institutiei, dar si doua steaguri arborate, in 15 martie 2013, in centrul orasului, langa statuia lui Gabor Aron.

Bokor a afirmat ca instanta a dat castig de cauza Prefecturii Covasna, care a solicitat obligarea conducerii Primariei Targu Secuiesc sa indeparteze cele trei steaguri secuiesti.

"30 mai a fost termenul pana la care a trebuit sa dam jos steagurile, iar vineri am facut-o", a spus primarul, adaugand ca cele doua steaguri mari care au fost indepartate din centrul orasului vor fi arborate intr-o alta locatie.

Pe de alta parte, in ultimele zile zeci de steaguri secuiesti au fost arborate pe casele particulare ale localnicilor din centrul municipiului, initiativa apartinand reprezentantilor filialei locale a Asociatiei Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate.

In data de 15 martie 2013, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, au fost arborate in centrul orasului Targu Secuiesc doua steaguri secuiesti de dimensiuni mai mari, in timp ce cel aflat pe sediul Primariei era acolo de mai multi ani, din perioada mandatului fostului edil, Racz Karoly.