Rosal Grup, controlat de Honorius Prigoana, si-a completat recent obiectul de activitate, astfel incat sa se ocupe si cu prinderea, transportul si adapostirea cainilor fara stapan, informeaza Mediafax.

Obiectul de activitate al firmei de salubrizate a fost completat cu "servicii de ingrijire a animalelor de companie, plimbat, imperechere, gazduire si dresaj, adapost, gestionare caini fara stapan operatiuni de prindere si transport al cainilor comunitari".

"Atunci cand s-a modificat legea si cand autoritatile au decis sa ia masuri cu cainii fara stapan, ne-am gandit sa participam si noi la aceste servicii si sa ne ocupam de tot ce tine de relocarea animalelor. Am facut un parteneriat cu un medic veterinar si cu o asociatie care se ocupa de caini", a declarat agentiei Mediafax Bogdan Niculescu, directorul general al Rosal Grup.

El a spus ca firma nu a inceput inca sa colecteze caini si ca este posibil ca in acest an, fiind unul electoral, sa nu vrea nimeni sa ia masuri cu cainii de pe strazi.

"Nu este mare profitul obtinut pentru un caine si este o piata care se va termina intr-un an-doi-trei, cand nu vor mai fi caini pe strazi. Noi n-am gandit-o ca pe o afacere cu profit mare, ci am zis ca daca tot suntem prezenti in mai multe orase cu salubrizarea, hai sa intram si pe piata asta", a explicat Niculescu.

Fiul lui Silviu Prigoana Honorius-Adrian detine 67% din actiunile Rosal Grup, restul fiind impartit intre alte persoane fizice.

Rosal Grup a avut in 2012 afaceri de aproape 180 de milioane de lei (40 milioane euro) si un profit net de 1,3 milioane de lei (300.000 de euro). Firma are aproape 2.000 de angajati.