In centrul Capitalei, sub fantana de la Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu", ar putea fi amenajata o noua parcare subterana ce va fi distribuita pe trei nivele in subteran si va avea intre 300 si 400 de locuri, potrivit unui proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de la Primaria Capitalei. Parcarea ar putea fi legata de cea de la Intercontinental printr-un tunel iar aceasta ar mai avea o iesire in fata Teatrului National, pe bd. Nicolae Balcescu.Strada Edgar Quinet ar putea deveni pietonala.

Fantana de la UniversitateFoto: USER UPLOADED

Intrarea in parcarea subterana de sub fantana arteziana este propusa in fata cladirii vechi a Facultatii de arhitectura. In cazul in care facilitatea sa va intinde si sub terasa de la Cazinou, parcarcarea va avea 400 de locuri, iar daca se va face doar sub piata publica - 300 de locuri.

Daca va fi aprobat proiectul, aceasta parcare va inlocui parcarea propusa de municipalitate sub str. Eddgar Quinet, intrucat spatiul ramas sub aceasta strada, intre cladirea Universitatii si a Facultatii de arhitectura este prea mic.

Romeo Belea, arhitectul care a realizat proiectul de modernizare a Teatrului National, a declarat ca nu este de acord cu intrarea in parcare propusa in fata teatrului, intrucat nicaieri in lume nu mai este asa ceva.

Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, a declarat ca proiectul se poate realiza cu conditia sa se tina cont de pistele de biciclete care vor traversa zona.

Potrivit proiectantilor, interesati de realizarea acestei parcari ar fi chiar Interparking, firma care a facut parcajul de sub statuile de la Universitate. Proiectul este realizat de Facultatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

Daca se va realiza si acest parcaj, in zona Universitate, bucurestenii vor avea disponibile circa 2000 de locuri de parcare.