Regia Autonoma de Transport Bucuresti a introdus, de luni, controlori permanenti pe liniile de tramvai 14 si 40, potrivit unui comunicat al Regiei. Acestia nu ii vor amenda pe calatorii fara bilet ci ii vor da jos la prima statie si ii vor indruma spre centrele de unde pot achizitiona carduri de calatorie. Calatorii care au abonamente vor fi rugati sa le valideze, in acest moment validarea nefiind obligatorie, iar RATB are nevoie de aceste date pentru a sti cati calatori circula cu fiecare linie, la ce ore si daca este nevoie sa suplimenteze numarul de mijloace de transport in comun.

Card RATBFoto: Hotnews

"In prima etapa, incepand de astazi, 05.05.2014, pe liniile de tramvai 14 si 40, va fi initiat un proiect care vizeaza implementarea unei modalitati noi de organizare a activitatii de control a titlurilor de calatorie. Acesta presupune prezenta unor reprezentanti ai corpului de control al Regiei in fiecare vehicul, avand rolul de a monitoriza fluxul de calatori si de a oferi informatii privind validarea titlurilor de calatorie, precum si verificarea acestora. Persoanele care nu detin titlu de transport valabil nu vor putea sa-si continue calatoria si vor fi indrumate catre punctele de vanzare pentru achizitionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta si optiunea procurarii unui abonament de o zi prin SMS", se arata in comunicatul RATB.

Validarea abonamentelor este necesara Regiei pentru a obtine date reale despre numarul de calatori care circula cu respectivul mijloc de transport.

"Dorim sa subliniem ca, pe baza datelor relevante privind numarul de calatori transportati, Regia va obtine informatii reale si utile, care sa permita o analiza corecta a cererii de transport si sa ofere posibilitatea adaptarii numarului de vehicule la cererea inregistrata pe fiecare linie, zona, interval orar. De aceea, ii rugam pe calatorii nostri ca in aceasta perioada sa colaboreze cu personalul RATB si sa valideze toate cardurile, indiferent de titlurile de calatorie detinute", se mai arata in comunicatul RATB.

In urmatoarea etapa, proiectul va fi extins si pe alte linii de transport public.