RATB a introdus controlori permanenti pe tramvaiele 14 si 40. Acestia nu vor da amenzi ci ii vor ruga pe calatori sa valideze abonamentele
"In prima etapa, incepand de astazi, 05.05.2014, pe liniile de tramvai 14 si 40, va fi initiat un proiect care vizeaza implementarea unei modalitati noi de organizare a activitatii de control a titlurilor de calatorie. Acesta presupune prezenta unor reprezentanti ai corpului de control al Regiei in fiecare vehicul, avand rolul de a monitoriza fluxul de calatori si de a oferi informatii privind validarea titlurilor de calatorie, precum si verificarea acestora. Persoanele care nu detin titlu de transport valabil nu vor putea sa-si continue calatoria si vor fi indrumate catre punctele de vanzare pentru achizitionarea unui titlu de transport. De asemenea, acestora li se va prezenta si optiunea procurarii unui abonament de o zi prin SMS", se arata in comunicatul RATB.
Validarea abonamentelor este necesara Regiei pentru a obtine date reale despre numarul de calatori care circula cu respectivul mijloc de transport.
"Dorim sa subliniem ca, pe baza datelor relevante privind numarul de calatori transportati, Regia va obtine informatii reale si utile, care sa permita o analiza corecta a cererii de transport si sa ofere posibilitatea adaptarii numarului de vehicule la cererea inregistrata pe fiecare linie, zona, interval orar. De aceea, ii rugam pe calatorii nostri ca in aceasta perioada sa colaboreze cu personalul RATB si sa valideze toate cardurile, indiferent de titlurile de calatorie detinute", se mai arata in comunicatul RATB.
In urmatoarea etapa, proiectul va fi extins si pe alte linii de transport public.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Mi-l lasati in buzunar dar imi aduceti aminte din cand in cand ca e bine sa il platesc !
Ti-ai ^*&^*&^ de hoti imputit!