Primarul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat luni, la Comandamentul de urgenta de la Primaria Capitalei, ca problemele aparute din cauza ploii abundente de duminica seara sunt explicabile prin faptul ca "peste 25 l/mp caderi de apa ploaie, nu pot sa faca fata indiferent de ce conducte interplanetare ar fi asezate acolo".

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

"Stiu ca suna curios pentru unii, eu, repet, peste 25 l/mp caderi de apa ploaie, nu pot sa faca fata indiferent de ce conducte interplanetare ar fi asezate acolo", a declarat primarul.

"Sigur ca desfundarea casetei a facut sa nu mai poate sa intre sub presiune caseta, sigur ca mai exista zone in Bucuresti, in cadrul cantitatilor de 25, 30, 35, unde se scurge apa mai greu, dar nu mai exista zone din astea inundabile in Bucuresti, avand in vedere ca atat in cartierele de amintire - Dalhauti, Progresului si Giulesti - unde se inundau intotdeauna, nu se mai inunda tocmai datorita faptului ca canalizarile au fost facute si, mai mult decat atat, au facut fata acestor provocari ale naturii", a adaugat Oprescu.

Capitala s-a aflat duminica seara, timp de doua ore. sub o avertizare nowcasting cod galben de ploi si vijelii. Mai multe strazi, pasaje si locuinte au fost inundate, iar unele zone au fost acoperite de un strat de aproximativ trei centimetri de grindina, in urma precipitatiilor, potrivit Mediafax.

In Capitala, incepand de la ora 18:30, au fost averse, in urma carora s-au acumulat aproximativ 20 de litri pe metru patrat, iar in unele zone, precipitatiile au fost sub forma de grindina de dimensiuni mici si medii. In zona Unirii, pe o portiune de cateva zeci de metri s-a format un strat de grindina de aproximativ trei centimetri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat, pentru agentia de presa citata, ca s-a solicitat interventia echipajelor de la ISU pentru indepartarea unor copaci cazuti, locuinte inundate si indepartarea apei de pe carosabil, in zona Pasajului Unirii.

De asemenea, au fost semnalate si elemente de tencuiala desprinse de pe fatadele blocurilor, reprezentantul ISU Bucuresti precizand ca in urma precipitatiilor nu au fost inregistrate victime.

In aceste conditii, s-a circulat ingreunat si unele pasaje s-au blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, au declarat pentru Mediafax oficiali de la Brigada Rutiera a Capitalei. Pasajul Marasesti a devenit impracticabil in urma precipitatiilor, toate masinile fiind evacuate, iar pasajul Unirii s-a blocat pe sensul de la Universitate spre Piata Unirii.