Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va emite marti o ordonanta de urgenta pentru ca lucrarile incepute pe litoral sa poata fi continuate si in perioada 15 mai - 5 septembrie, lasand la latitudinea administratiilor locale sa stabileasca modul de desfasurare a acestora, relateaza Agerpres.

Astfel, potrivit premierului, lucrarile din statiunea Mamaia vor putea fi finalizate, fara ca turistii 'sa mai umble prin pietre si moloz' si fara sa se piarda fondurile europene alocate pentru respectivele constructii.

"Da, marti o dam. Am vrut sa vad cu ochii mei despre ce este vorba si, evident, nu are niciun sens sa lasam lucrarile, sa inchidem santierele, sa pierdem bani europeni pentru ca asa a gandit doamna Udrea. (...) E pe site proiectul de ordonanta, marti il adoptam", a spus Ponta, in cadrul unei vizite de lucru in statiunea Mamaia.

Acesta a precizat totodata ca, in aceeasi zi, spera sa se emita o hotarare de guvern pentru transformarea lacului Vacaresti in parc natural.

"Marti mai este ceva important. (....) A votat Consiliul General al Municipiului Bucuresti transformarea lacului Vacaresti intr-un parc natural si, marti, sper sa avem toate avizele ca sa dam hotararea de guvern", a explicat premierul.

Victor Ponta si-a exprimat convingerea ca primarul Radu Mazare va finaliza constructiile din statiunea Mamaia.

"Am si eu 30 de ani de cand vin la Mamaia si nu-mi vine sa cred ca dupa 30 de ani se fac toate lucrurile acestea.Cu atat mai mult ma bucur ca nu sunt cu bani de la bugetul local sau de la Guvern, ci din bani europeni. Si sunt absolut convins, dupa cum il cunosc pe Radu, ca chiar o sa le faca daca il lasam sa munceasca", a spus Ponta.

Radu Mazare i-a explicat premierului ca in statiunea Mamaia au inceput lucrarile de construire si a unei parcari etajate.

"Mai avem o parcare supraetajata, sunt cinci proiecte europene, toate au fost deblocate dupa ce ati venit dumneavoastra prim-ministru. Pana atunci, au fost blocate de madam Udrea", i-a spus primarul Constantei premierului Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca in judetul Constanta sunt in executie lucrari cu fonduri europene in valoare de 190 de milioane de euro si, referitor la ordonanta de urgenta privind continuarea lucrarilor si in sezonul estival, a facut cateva precizari cu privire la continutul acesteia.

"Iesim din blocaje si lasam la indemana primarilor posibilitatea sa stabileasca dumnealor ... ca nu poate sa lucreze oricine in devalmasie ... sa le impuna conditiile, cum sa protejeze constructiile ca sa nu deranjeze turistii, intram in normalitate. Nu se pierd nici banii, se dezvolta si litoralul", a spus Dragnea.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat miercuri vizita pe care Victor Ponta o va face de 1 Mai la Constanta si a mentionat ca il va ruga pe acesta sa emita o ordonanta de urgenta pentru a se putea construi in statiunea Mamaia si in perioada 15 mai- 5 septembrie, iar o eventuala decizie de sistare a lucrarilor sa poata fi luata de administratia locala.