Noua majoritate din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, formata din PSD si PPDD, a schimbat marti mai multi membri din consiliile de administratie la RATB si RADET. Astfel, au fost inlocuiti cate trei dintre cei sase membri ai consiliilor de administratie ale RADET si RATB. Dupa ce cele doua consilii de administratie vor fi validate, cei doi directori ai regiilor ar putea fi inlocuiti. PNL si PDL nu au votat.

Autobuz RATBFoto: RATB

In aceeasi sedinta de Consiliu general a mai a mai fost aprobat un proiect privind constituirea unei comisii de selectie, formata din cinci membri, specialisti in recrutarea resurselor umane, pentru a realiza demersurile legale pentru demararea procedurii de selectie si evaluare necesara numirii unor noi membrii in consiliile de administratie ale regiilor autonome.

Membri numiti marti de Consiliul General vor asigura interimatul pana la numirea altora in baza unui concurs.

Intrucat proiectele de hotarare privind revocarea consiliilor de administratiei nu au fost date consilierilor generali inainte de vot si nu au fost afisate pe site-ul Primariei, consilierul PNL Cornel Pieptea a cerut consilierilor PSD sa explice de ce s-a luat aceasta decizie. Majoritatea PSD-PPDD_PC nu a putut sa explice, iar PIeptea a atras atentia ca in cazul in care decizia nu este fundamentata, cei revocati vor putea cere despagubiri de cateva zeci de mii de euro, existand o astfel de clauza in contractul pe care il au cu Regiile.

Consiliul de Administratie RADET

Membri revocati

Berevoianu Costin

Timnea Valentin

Seremetea Robert

Agiu Marian

Amzar Gheorghe

Niculescu Nicolae

Membri propusi

Pintea Valetin

Amzar Gheorghe

Seremetea Robert

Berevoianu Costin

Costache Silviu

Stelian Gheorghiceanu

Consiliul de Administratie al RATB

Membri revocati

Tudorache Gabriel

Florea Daniela

Radu Dumitru

Teodorescu Theodor Razvan Emil

Parvut Ovidiu

Macovei Dorel

Membri propusi

Radu Dumitru

Dorem Macovei

Anca Alexandrescu

Claudiu Stefan Leonida Adam

Popescu Marin

Parvut Ovidiu