Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a castigat la Tribunalul Bucuresti daune morale de 300.0000 de lei, intr-un proces in care l-a dat in judecata pe Dan Diaconescu pentru defaimare, acuzandu-l ca timp de doua luni l-a "linsat" pe postul de televiziune OTV.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

Potrivit Mediafax, in dosarul inregistrat la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti, in decembrie 2011, care are ca obiect "actiune in raspundere delictuala", Sorin Oprescu a cerut daune morale de 500 de lei, de la Dan Diaconescu si SC Ocram Televiziune SRL, ulterior societatea fiind scoasa din cauza. Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, in 13 martie 2014, ca Dan Diaconescu sa ii plateasca lui Sorin Oprescu daune morale de 300.000 de lei. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel atat de Dan Diaconescu, cat si de Sorin Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu a declarat luni, pentru Mediafax , ca a sesizat instanta dupa ce Dan Diaconescu l-a linsat pe postul de televiziune si i-a denigrat familia.

"S-a terminat procesul asta dupa trei ani si am recurs la el dupa ce, timp de doua luni de zile, (Dan Diaconescu, n.r.) m-a linsat pe postul de televiziune, impreuna cu o serie intreaga de oameni, denigrandu-mi familia, denigrandu-ma pe mine, fara sa-mi ierte nici macar mortii, vorbesc de mama si de tata, i-au luat pe toti si i-au calcat in picioare", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, sentinta reprezinta si "un aviz amatorilor", un avertisment pe care il da societatea tuturor celor care "incearca sa practice delatiunea".

Consiliul National al Audiovizualului a retras licenta televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, in conformitate cu legislatia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.