​RATB cere Metrorex sa revina asupra deciziei de a nu mai comercializa bilete unice RATB - Metrorex, respectiv biletul unic 60 minute, biletul cu 10 calatorii 60 minute si abonamentul de o zi, incepand din 14 martie 2014. Reprezentantii Regiei spun ca au facut demersurile necesare pe care le au catre Metrorex.

Card RATBFoto: Hotnews

"De la inceputul anului curent, RATB a achitat catre Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar in cursul zilei de astazi, 18.03.201, vom mai achita inca 1.993.523 lei. Precizam ca la 31.12.2013, debitul catre Metrorex era in valoare de 17,3 milioane lei. Dorim sa-i asiguram atat pe partenerii nostri cat si pe calatori, care sunt primii afectati de aceasta situatie, ca RATB va depune toate eforturile de a-si onora obligatiile de plata. Aceste obligatii au ramas neachitate nu din rea-vointa, ci intr-un context economic dificil pe care l-am traversat in ultimul an", se arata in comunicatul RATB.

"Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport. De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilităţile incluse în oferta comună RATB-Metrorex. În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune", se mai arata in comunicatul RATB.

Metrorex a anuntat luni ca biletele unice RATB - Metrorex nu se mai comercializeaza prin punctele de vanzare din reteaua de metrou, in urma incetarii contractului comercial incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si societatea Metrorex.

"Avand in vedere incetarea contractului comercial incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si SC Metrorex SA, compania informeaza publicul calator despre faptul ca, incepand cu data de 14 martie 2014, nu se vor mai comercializa prin punctele de vanzare din reteaua de metrou bilete unice RATB - Metrorex, respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 calatorii 60 minute si Abonamentul de o zi", precizeaza un comunicat al Metrorex.

De asemenea, Metrorex nu va mai accepta la plata calatoriei cu metroul cardurile ACTIV emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB - Metrorex.