Primaria Capitalei a lansat licitatia pentru constructia Salii Polivalente de 12.000 de locuri din Complexul Lia Manoliu. Valoarea contractului: 65 de milioane de euro

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 13 martie 2014, 15:20 Actualitate | Administratie Locala


Simulare cum va arata Sala Polivalenta
Foto: Hotnews
Primaria Capitalei a lansat licitatia pentru proiectarea si construirea Salii Polivalente din complexul Lia Manoliu, valoarea lucrarilor fiind estimata la circa 290 milioane de lei plus TVA (65 milioane de euro). Potrivit caietului de sarcini, sala ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri si o parcare de 10.000 mp.

Teren Polivalenta-Lia Manoliu
Foto: Hotnews
Din cele 290 milioane lei alocate pentru "Sala Multifunctionala –Complex Sportiv Lia Manoliu”, circa 200 milioane sunt prevazuti pentru constructie si montaj, 20 milioane lei pentru proiectare si asistenta tehnica, iar 20 milioane cheltuieli neprevazute. Durata estimata a contractului este de 36 luni, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia la terminarea lucrarilor a obiectivului de investitie.

Termen limita pentru depunerea ofertelor este 6 iunie 2014.

Potrivit descrierii din caietul de sarcini, sala polivalenta  va avea 4-5 niveluri, o inaltime de maxim 31 metri si 10.000 mp de spatii pentru parcare. In total, suprafata desfasurata va fi de 40.000 mp. Capacitatea minima a salii va fi de 12.000 de persoane dintre care 400 fotolii VIP.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, in aprilie 2013, suma de 80 de milioane de euro pentru construirea Salii Polivalente din complexul sportiv "Lia Manoliu". Potrivit proiectului adoptat, plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi.

"Obiectivul principal consta in posibilitatea de organizare a competitiilor internationale europene sau mondiale pentru diferite discipline sportive, sporirea numarului de spectacole sustinute de celebritati, precum si imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor. Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, sala multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale orasului in domeniul sportiv si al evenimentelor culturale pe plan international", se arata in expunerea de motive a proiectului.

2092 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version