Primaria Brasov a inceput marti lucrarile la parcarea supraetajata de 434 locuri din Poiana Brasov, potrivit Agerpres. Valoarea investitiei se ridica la 30 de milioane de lei, din care 98% sunt fonduri nerambursabile, asigurate prin Programul Operational Regional 2007-2013. Primaria estimeaza ca lucrarile se vor finaliza la jumatatea anului viitor.

Parcarea supraetajata va fi construita in poiana mica, vis-a vis de Cabana Junilor, fiind preconizat sa aiba 434 de locuri pentru autoturisme, transport public si pentru autocare. La subsol vor exista 102 locuri de parcare, din care 16 pentru persoanele cu dizabilitati, parcare terasa 112 locuri, parcare demisol 112 locuri, iar la parter vor fi 108 locuri. Pentru transportul public vor exista un numar de noua locuri de parcare la exterior, din care sapte pentru microbuze si doua pentru autobuze. De asemenea, pentru autocare sunt prevazute sase locuri de parcare la exterior. Suprafata de teren pe care se construieste parcarea este de 9.958 de metri patrati.

"Este unul dintre proiectele importante pentru Brasov, care vizeaza crearea de spatii de parcare si facilitati de transport destinate turistilor, in asa fel incat sa decongestionam traficul din Poiana Brasov. Parcarea va oferi toate facilitatile unei parcari moderne, foarte important fiind si terminalul de transport, care ne va oferi posibilitatea de a prelua turistii care isi vor lasa masinile in aceasta parcare, si a-i transporta cu autobuze de capacitate mica, pana in statiune. Cand va fi gata vom putea discuta despre o regula care sa prevada accesul cu autovehicule in statiune", a declarat primarul George Scripcaru, citat de Agerpres.

Termenul de executie al constructiei este de 16 luni.