Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) sustine ca nu a primit din partea Sindicatului Lucratorilor RATB-URAC nicio notificare ca o parte dintre soferii RATB vor intra in greva pe 26 si 27 martie. In plus, sefii Regiei isi manifesta disponibilitatea in ceea ce priveste continuarea discutiilor pentru incheierea contractului colectiv de munca in concordanta cu prevederile legale, astfel incat activitatea RATB sa se desfasoare in conditii normale.

Autobuz RATBFoto: RATB

Sindicatul Lucratorilor RATB-RATUC ameninta ca o parte dintre angajatii RATB, care conduc circa 500 de mijloace de transport in comun din cele 1350 ale Regiei, vor intra in greva de avertisment pe 26 si 27 martie, intre 6.30 si 8.30. Hotararea a fost luata joi dupa ce mai multi angajati ai Regiei au protestat si si-au aratat nemultumirea fata de salariile mici, spun ei, si lipsa banilor de reparatii.

"Vrem sa intram in greva pe 26/27 martie intre 6.30 si 8.30. Nu vor circula 500 de vehicule din cele 1350 ale Regiei, pe care sunt soferi/conductori membri ai sindicatului nostru. Daca se solidarizeaza si celelalte sindicate, va fi greva totala. Deocamdata nu am stabilit o data fixa. Ne vom intalni luni si vom stabili exact, dupa care vom anunta conducerea RATB si conducerea Primariei Capitalei. Daca nu ajungem la o intelegere cu conducerea Regiei, dupa cele doua zile de greva, vom intra in greva 4 ore, dar nu stiu sa va spun o data", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Sindicatului Lucratorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache.

Sindicalistii sunt foarte nemultumiti deoarece nu castiga mai mult de 3.000 de lei, iar directorii RATB au lefuri de pana la 12.000 de lei.