Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a semnat joi contractul pentru construirea parcarii subterane de 619 locuri din zona Teatrului National "Marin Sorescu" Craiova, potrivit Agerpres. Investitia se ridica la circa 50 milioane de lei, iar licitatia fost castigata de consortiul Mitliv, Polystart Impex si Habau Constructii. Termenul de finalizare al proiectului este de 18 luni de la inceperea lucrarilor.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Din cele 619 locuri de parcare, 586 sunt pentru autoturisme si 33 pentru motociclete. Pentru incurajarea utilizarii autovehiculelor electrice si pentru reducerea poluarii, se vor instala statii de incarcare pentru 240 de locuri de parcare. Parcarea va fi pe doua niveluri si va avea o suprafata desfasurata de 17.332 mp.

"Amenajarile exterioare cuprind lucrari de amenajare a terenului, sapatura, umplutura, compactare. Amenajarea peisagistica va avea in vedere crearea spatiilor verzi care sa puna in valoare amplasamentul Teatrului National 'Marin Sorescu'. Pentru aceasta se vor realiza alei pietonale, trotuare si acces carosabil, se va planta gazon, plante decorative, arbusti si arbori. De asemenea, parcarea va fi dotata cu sistem de detectie si alarmare la depasirea concentratiei de monoxid de carbon, cu sistem de detectie si avertizare la efractie, care va asigura protejarea spatiilor importante din parcare contra patrunderii persoanelor neautorizate, si va avea sistem de sonorizare si alarmare, care realizeaza transmiterea de mesaje sonore destinate evacuarii unor zone si dirijarii personalului catre caile de evacuare posibile", a spus Olguta Vasilescu, citata de Agerpres.