Consiliul General al Municipiului Bucuresti cere Guvernului terenul aflat langa Biblioteca Nationala, pe bd. Unirii, potrivit unei hotarari aprobate joi de alesii locali. Primaria Capitalei vrea sa faca pe acest proiect un district de justitie, sala de concerte, spatii administrative, centru de afaceri si zona verde, parcare subterana si de agrement. In campania electorala, primarul Sorin Oprescu a promis ca va face pe acest teren parc cu caprioare.

Terenul se afla intre bd. Unirii, str. Nerva Traian, bd. Octavian Goga si bd. Mircea Voda, langa Biblioteca Nationala a Romaniei.

"Consideram ca terenul amplasat intr-o zona usor accesibila se preteaza pentru realizarea unuor obiective de investitii care sa cuprinda: Districtul de justitie, sala de concerte, spatii administrative, centru de afaceri si zona verde si de agrement. Dupa 1990 acest amplasament s-a aflat in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in prezent fiind administrat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Terenul se afla inprezent in paragina, de peste 20 de ani el fiind nefolosit. Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu dorea sa realizeze in aceasta zona un cartier de zgarie-nori insa proiectul cunoscut si sub numele de "esplanada" nu s-a realizat.