Comisia de Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor a respins marti amendamentul care ar fi permis construirea pe spatiile verzi retrocedate. Acest amendament a fost depus in urma cu cateva saptamani la Comisia de Administratie de la Camera Deputatilor si ar fi permis construirea pe 85% dintre spatiile verzi retrocedate.

Parcul Emil GirleanuFoto: Hotnews

ONG-urile care militeaza pentru protectia mediului au protestat impotriva acestei propuneri, spunand ca o asemenea prevedere este echivalenta cu un genocid.

"Masura este echivalenta cu un genocid in materie de ecologie si urbanism, acest lucru conducand automat la diminuarea drastica a suprafetelor de spatii verzi urbane, cu repercursiuni extrem de grave asupra sanatatii populatiei. Reamintim ca, potrivit legislatiei europene si nationale, orasele din Romania trebuie sa asigure o suprafata de minim 26 m2 pe cap de locuitor. Bucurestiul, la ora actuala, "ofera" locuitorilor sai aproximativ 8,5 mp de spatiu verde pe cap de locuitor", se arata intr-un comunicat al Coalitiei de Mediu din Romania.