Administratia scolilor, liceelor si gradinitelor din sectorul 4 a fost la un pas de a nu mai putea plati salariile profesorilor, avand de cateva zile poprire pe conturi. Este vorba despre o hotarare judecatoreasca prin care institutia, aflata in subordinea Primariei sector 4, este obligata sa plateasca firmei General Service Grup 2,3 milioane de lei pentru lucrari de amenajare a unui corp din liceul Dacia, executate in baza unui contract incheiat in 2009, si neplatite nici pana in prezent. Decizia instantei dateaza din martie 2013, iar acum firma a pus-o in executare.

Astfel, Consiliul Local sector 4 a fost nevoit sa aprobe miercuri o rectificare bugetara, la doar cateva zile dupa aprobarea bugetului, prin care sa redirectioneze 2,3 milioane de lei pentru punerea in executare a sentintei judecatoresti.

Ovidiu Zara, consilier local sector 4 a explicat aceasta situatie: "Fiind o hotarare judecatoreasca, trebuie sa achitam aceasta suma. Cand s-a retrocedat Scoala Ajutatoare nr. 4 de catre domnul primar Adriean Videanu, copiii de acolo au trebuit mutati la Liceul Dacia. Pentru a-i putea muta a fost nevoie sa amenajam de urgenta un corp de cladire pentru ei. Nu contest faptul care era o urgenta, insa directorul de atunci al Administratiei scolilor, liceelor si gradinitelor a incredintat direct, printr-un bon de comanda, lucrarile de amenajare firmei General Service Grup. Fiind vorba despre o suma atat de mare (n.r. 2,3 milioane lei) trebuia facuta licitatie publica pe SEAP, iar pentru ca nu s-a facut este vorba despre o fapta penala. Trebuie sa facem o actiune in regres ca sa recuperam banii de la fostul director, altfel ii vom plati noi ca si consilieri fiindca se produce un prejudiciu", a explicat Ovidiu Zara.

Juristul Administratiei Scolilor, Liceelor si Gradinitelor, Aurel Baciu, spune ca se poate face actiune in regres pentru recuperarea banilor, dar trebuie calculat exact prejudiciul. "Lucrarile de amenajare a acelui corp de cladire de la liceul Dacia s-au facut, deci trebuie platite. Ramane de calculat prejudiciul, daca s-a platit in plus si penalitatile, si se poate face actiune in regres pentru recuperarea banilor", a explicat acesta.

Daniel Baluta, viceprimarul sectorului 4 spune ca firma General Service Grup a pus poprire pe conturile Administratiei scolilor in urma cu cateva zile, institutia avand termen pana maine sa plateasca datoria. "Consiliul local a aprobat alocarea sumei de 2,3 milioane pentru plata acestei datorii, iar maine vom face plata. Aveam la dispozitie 5 zile, iar maine este ultima zi in care puteam plati bani, altfel riscam sa nu mai puteam plati salariile profesorilor", a declarat Baluta.

Daniela Tebesoi, consilier PPDD, si consilierii PNL au cerut ca aceasta rectificare bugetara sa nu fie aprobata miercuri si sa fie amanata pentru urmatoarea sedinta de Consiliu local, deoarece sedinta a fost convocata prea din scurt, iar documentele nu au fost afisate din timp pentru a putea fi studiate. "Vreau sa stiu catre cine se duc acesti bani si cine este vinovat pentru acest prejudiciu pentru ca este vorba de banii cetatenilor aici. Cer ca acest proiect sa fie discutat la urmatoarea sedinta de Consiliu, de pe 27. Din cate inteleg eu, aceasta sentinta este din martie 2013, asa ca daca nu s-a platit pana acum nu inteleg ce este cu aceasta graba, de ce nu mai putem astepta cateva zile", a declarat Daniela Tebesoi.

In final insa, proiectul a fost aprobat cu 15 voturi pentru din cei 21 de consilieri prezenti in sala.