Aproape intreg municipiul Brasov va ramane, timp de 24 de ore, in cursul zilei de luni, fara apa potabila, dupa ce conducta de alimentare cu apa a orasului a suferit o avarie majora, transmite Mediafax.

"Exista o avarie majora la conducta care aduce apa de la Tarlung. S-a incercat repararea acestei sub presiune, dar nu s-a putut repara", a declarat directorul de exploatare din cadrul Comapniei Apa, Teodor Sava, pentru agentia de presa citata.

Pentru golirea conductei este nevoie de circa 8-9 ore, astfel incat brasovenii vor ramane fara apa potabila timp de aproximativ 24 de ore, incepand din noaptea de duminica spre luni, de la orele 24:00, potrivit sursei citate.

"Compania APA Brasov anunta ca a survenit o avarie majora pe artera principala (DN 1000mm) ce alimenteaza cu apa potabila municipiul Brasov. Remedierea avariei poate fi facuta numai dupa intreruperea furnizarii apei potabile prin aceasta conducta", se arata, sambata, intr-un comunicat al companiei.

Astfel, vor ramane fara apa cartiereler Noua, Astra, Zona Temelia, Garii, Centrul Istoric; Centrul Civic; Cartierul Provinciilor, zona care delimiteaza str.: 13 Decembrie.- M.Viteazul (pana la Plevnei) - A.Vlaicu; zona care delimiteaza str.: B-dul 15 Noiembrie - E.Varga - M.Basarab si zona care delimiteaza str.: 13 Decembrie- Grivitei - Vulcan - T.Vladimirescu. Vor fi afectate nivelele superioare ale imobilelor din zonele Cartierul Florilor, Cartierul Scriitorilor, Cartierul Craiter si Cartierul Tractorul.

Compania Apa Brasov anunta cetatenii din zonele afectate de intreruperea furnizarii apei potabile ca, in timp util, sa isi asigure o rezerva mininima de apa necesara pentru nevoile personale.

"In acest interval de timp, Compania Apa Brasov va asigura in regim de urgenta necesarul de apa al tuturor clientilor afectati de intrerupere, in cazul in care acestia solicita apa. La adresele specificate de catre clienti se vor deplasa cisterne speciale cu apa", se mai anunta in comunicat.