Autobuzul electric care este testat de luni in municipiul Suceava a fost depistat, joi, in trafic de politisti circuland cu calatori pe unul dintre traseele din municipiu fara licenta de transport, soferul fiind atentionat sa prezinte documentele necesare, altfel urmand sa fie sanctionat, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Suceava, Ionut Epureanu, a declarat ca politistii suceveni au depistat in trafic un autobuz inmatriculat in Olanda, care circula pe strada Traian Vuia din Suceava, cu calatori, iar soferul nu a putut prezenta licenta de transport.

Conform sursei citate, soferului i s-a pus in vedere sa prezinte in cel mai scurt timp licenta de transport pentru a putea presta acest serviciu, in caz contrar acesta urmand sa fie amendat.

Autobuzul respectiv este electric si este testat, timp de doua saptamani, in municipiul Suceava, autoritatile locale urmand sa decida, ulterior, daca actualul parc auto al orasului va fi inlocuit cu autobuze electrice.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declara ca acest autobuz este in probe pentru ca autoritatile sucevene sa vada cum se comporta, cati kilometri parcurge la o incarcare, dar si costurile de operare.

Municipalitatea din Suceava doreste sa inlocuiasca actualul parc auto al societatii locale de transport in comun cu autobuze electrice pentru a reduce poluarea din oras, iar autobuzele care circula in prezent sa fie folosite pe traseele din interiorul zonei metropolitane Suceava.